UUTINEN | SB-PRO

21.10.2017

C-tyttöjen SM-sarjaraportti

Pron C-tytöille Iittalasta tuloksena voitto ja tappio

⇒ Kapteenin ennustuksen mukaisesti Oulusta otettiin revanssi!

⇒ Lähtökohdat päivän toiseen peliin olivat huonot ja lähes yhdeksän tunnin tauko näkyi pelin   

alussa

⇒ Kova taistelu Wirmoa vastaan ei tällä kertaa riittänyt!

Kuva SB-Pro. Ida Lindh 1+1 päivän ensimmäisessä pelissä

Kierros avattiin ottelulla voitolla kapteenin ennustuksen mukaisesti

Päivän avauspelissä vastaan asettui OLS, jolle Pro hävisi Kontiolahdella ja nyt oli suunnitteilla maksaa takaisin korkojen kera. Ensimmäinen erä olikin selvästi Pron erä, mutta useastakaan hyvästä paikasta ei maaleja syntynyt. Toisessa erässä kenttätapahtumat tasoittuivat, mutta nyt Pro iski Menna Rissasen toimesta ja syöttäjänä kunnostautui Riikka Jouppila. Toinen maali oli vuoden erikoisin toistaiseksi, maalinedustaistelua ja Ida Lindh osuu viimeiseksi Pron pelaajista palloon, joka kaaressa tippuu maalin katolle takarautaan, sieltä pomppuna maalille ja jostakin pallo kaivautui vielä maaliin, kaikki kuitenkin lasketaan.

Kolmannen erän alkuun OLS kaventaa, jonka jälkeen Ada Riiali iskee suoraan Idan poikittaissyötöstä luvuiksi 3-1. Ottelun lopussa Oulu ottaa maalivahdin pois ja voitetun päätytaistelun jälkeen pallo ajautuu Riikalle, joka osuu tyhjään maaliin ja moni uskoi pelin olevan ohitse. Näin ei kuitenkaan ajateltu OLS:n leirissä ja kaksi kertaa pallo vielä Pron verkkoon Oulun pelatessa ilman maalivahtia. Viimeiset 30 sekuntia olivat kuitenkin SB-Pron hallinnassa ja kaksi pistettä lisää sarjataulukkoon. Oululle se kuvitteellinen ”hatunnosto” loppuun asti taistelusta!

Loppuviikosta kokoonpanosta tippuivat vielä Jessica Luomakoski ja Neea Mustola, joten lähtökohdat vaikeutuivat ennen pelejä. Pelin aikana sairaslomalta palannut Annukka Lönnrot joutui jättämään vielä leikin kesken ja myös Menna oli osan pelistä pois. Taisteluvoitto ja näitä tarvitaan tässä vaiheessa.

Toisen pelin alkuun 9 tuntia!

Kuten pieni epäilys oli, niin pitkä tauko ei voinut olla näkymättä pelissä erittäin taitavaa Wirmon joukkuetta vastaan. Wirmo latoi ensimmäiseen erään kaksi maalia ja toisen erän alkuun vielä yhden lisää, tehtyjä osumia kaikki. Toisaalta myös Prolle oli omat paikkansa, mutta liian usein se pallo ei ”pomppinut” meille tai sitten se oikeasti pomppi. Toisessa erässä Pro alkoi saada paremmin ja paremmin peliä haltuunsa. Molemmille joukkueille hyviä mahdollisuuksia tehdä maaleja, mutta kolmanteen erään Wirmon 3-0 johdosta.

Kolmannessa erässä peli jatkui tasaisena, edelleen Pro useasti oli niin lähellä ja toisaalta niin kaukana, hyvätkin tilanteet päättyivät ohilaukaukseen tai viime hetken pallonmenetykseen. Reilu viisi minuuttia ennen pelin loppua Wirmon istuessa jäähyllä sai Pro ansaitun onnistumisen Mennan kaventaessa luvuiksi 1-3. Tämän jälkeenkin oli vielä kolme hyvää tilannetta kaventaa 2-3:een, mutta ei tällä kertaa ja ottelun viimeisellä minuutilla Wirmo sai laittaa pallon tyhjään maaliin.

Ansaittu voitto Wirmolle, mutta Prolta etenkin ottelun toinen puolisko oli hyvä ja osoitti kaiken olevan mahdollista tulevissa otteluissa. Erinomaista taistelua koko joukkueelta ja jokainen voi olla ylpeä siitä, että tultiin takaisin peliin vaikean alun jälkeen. Nostetaan pelistä vielä esiin Maria Viitalan hienoa torjuntatyöskentely, samoin kuin tietysti vastaavasti myös Wirmon maalivahdin luotettava pelaaminen omalla maalillaan.

Päivän muissa peleissä odotettuja tuloksia

Päivä ei tuonut suuria yllätyksiä tuloksien merkeissä. Porvoo jatkoi vahvoja pelejään ja on nyt yksin sarjajohdossa. Northern Stars hoiti varmasti etukäteen hiukan kevyemmät vastustajansa. Eräviikingit olivat tiukoilla TPS:n kanssa, mutta lopussa saivat tehtyä voittomaalin, Wirmo oli heidän keskinäisessä ottelussa vahvempi ja ansaitsi voiton tällä kertaa.  O2-Jyväskylä jäi vielä nollille sarjapisteissä, mutta oli äärimmäisen lähellä tasoittaa pelin Classicia vastaan pelin viimeisellä minuutilla. Järjestävä seura Steelers lisäsi pistetiliään Classicin kustannuksella, mutta jäi aseettomaksi Porvoota vastaan. Neljän pelatun pelin jälkeen ovat pääkaupunkiseudun joukkueet ottaneet sarjassa neljä ensimmäistä sijaa, mutta Wirmo otti uuden suunnan nyt sarjassa.

SB-Pro on tavoitevauhdissaan ja voidaan olla tyytyväisiä alkukauteen

SB-Pron osalta kausi on alkanut lukuisista loukkaantumisista ja sairasteluista huolimatta positiivisesti. Joukkueella oli ennen ottelua Wirmoa vastaan jo 12 ottelun putki ilman tappiota (B-pelit laskettu mukaan). Kuitenkin tappiopelissä nyt ilme oli hyvä ja peli selvästi kehittyi aamun esityksestä. Ensi viikonloppuna jatketaan B:n aluesarjassa, jossa haetaan varmistusta pääsystä kilpasarjaan ja tämän jälkeen alkaa valmistautuminen Mynämäellä pelattavaan sarjakierrokseen, jossa vastassa O2-Jyväskylästä ja aina rakas paikallisvastustaja PSS Porvoosta.

Joukkue kuvassa aiemmin syksyllä Iittalan upeassa hallissa

Kiitos tytöille ja valmennukselle hienosta alkukaudesta sekä hyvistä peleistä Iittalassa. Kiitos myös Steelersille hyvin organisoidusta sarjakierroksesta, jossa kaikki toimi jälleen erinomaisesti!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa