UUTISET | Liiganaiset

close-icon

02.12.2018

Otteluraportti SB-Pro – Classic

SB-Pro Naisten Liigaottelut jatkuivat vaihderikkaan viikon jälkeen ja vastassa ollut Classic joutui toteamaan turbulenssistä kärsineen SB-Pron jälleen liian vahvaksi. SB-Pro käänsi kaikki vastoinkäymiset voimaksi itselleen ja otti tärkeät sarjapisteet runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi.

1.12 SB-Pro – Classic 7-4 (3-1, 2-1, 2-2)


Kuva Juhani Järvenpää: Tiltu “Matkanjohtaja” Siltanen nousi isoon rooliin lauantaina Pron voitossa

Lauantain Pro-teemat:

⇒ Pron peli-ilme oli vapautunut ja maalintekoon oli saatu rentoutta mukaan?   
⇒ Vajaalukuinen kotijoukkue iski laajalta rintamalta?
⇒ Tiltu Siltanen otti ratkaisevissa paikoissa tärkeät torjunnat?

 

Kuva Esa Takalo: Laura ja Mirja Hietamäki löivät ottelun alkutahdit lauantain voitolle

SB-Pro Liiganaisten tehot: Heidi Lirkki 1+0, Jenni Rautanen 0+1, Laura Hietamäki 1+0, Emma Itänen 0+2, Emmi Lindh 1+1, Mirja Hietamäki 1+1, Meri-Helmi Höynälä 1+1, Jenni Torkki 2+0

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 17 ja Classic Anna-Maria Linnoinen 23

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Emma Itänen SB-Pro ja Annu Selinummi Classic

Veikkauksen mitalit:

Kultaa, SB-Pro Jenni Torkki

Hopeaa, SB-Pro Tiltu Siltanen

Pronssia, SB-Pro Emmi Lindh

SB-Pro oli valmistautunut peliin hyvin ja otti kuskin paikan ensimmäisessä erässä

Kummaltakin joukkueelta puuttui muutama pelaaja lauantaina kokoonpanosta ja lisäksi Prossa tapahtuneet valmennussmuutokset ja näiden aiheuttamat spekuloinnit loivat peliin oman jännitteensä. Liiganaiset olivat tästä kuitenkin saaneet itselleen vahvan latauksen ja ottivat ensimmäisessä erässä alle kymmeneen minuuttiin jo vahvan kiinnityksen voittoon tekemällä kolme maalia. Alkutahdit löivät Laura ja Mirja Hietamäki, jonka jälkeen vielä Heidi Lirkki onnistui Prosta kolmannen kerran ensimmäisessä erässä. Classic kavensi vielä vahvan pelin pelanneiden Salla Suomelan ja Annu Selinummen yhteistyön jälkeen eränumeroiksi 3-1.

Jenni Torkki ja Tiltu Siltanen nousivat toisessa erässä ratkaisurooleihin

Toisessa erässä peli avautui ja maalivahdeille kertyi myös enemmän torjuntoja. Jenni Torkki siirsi ensin Pron 4-1 johtoon kaukolaukauksellaan ja 5-1 maali olikin sitten illan hienoin. Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu Emma Itänen teki maaliin loistavan alkutyön pallon sisääntuonnillaan, pieni syöttö Jenni Rautaselle, joka jatkoi tarkasti poikki kentän ykkösellä ja Jenni Torkki ei näistä erehdy, 5-1. Classic ei kuitenkaan antanut periksi, vaan siirretyn rangaistuksen aikana Selinummi kavensi ja ennen erän loppua vierasjoukkue sai vielä rangaistuslaukauksen, jossa Tiltu Siltanen näytti taitonsa ja esti maalin synnyn.

Pron johto kesti loppuun saakka huolimatta Classicin hienosta taistelusta

Annu Selinummi kavensi eron kahteen maaliin kolmannen erän alussa, jonka jälkeen Classicille vuorostaan rangaistus ja Pro onnistuikin kauniin kuvion jälkeen, hienon pelin pelanneen Emmi Lindhin maalatessa Emma Itäsen oivaltavasta. Sponiarova kavensi eron jälleen kahteen maaliin ja piti Classicin toiveita yllä.

Ottelun loppuhetkillä Tiltu Siltanen otti vielä loistavan reaktiotorjunnan, minkä jälkeen myös erinomaisen pelin pelannut Meri-Helmi Höynälä katkaisee Classicin hyökkäyksen ja iskee tyhjään maaliin ottelun loppunumeroiksi 7-4.

Millä osa-alueella SB-Pro oli parantanut peliään viikossa?

”Saimme käännettyä peliä nyt nopeammin ja yritimme päästä myös pois niiltä kiskoilta ja uskallusta pelata omilla vahvuuksilla, tämä onnistuikin mielestäni hyvin ja pelaajat tekivät erinomaista työtä, koko joukkue! Keskustelimme ennen peliä myös maalinteosta ja olimmekin nyt siinä riittävän tehokkaita. Tiltulle myös iso kiitos, tärkeissä paikoissa otti ratkaisevat torjunnat, joita voittava joukkue tarvitsee  ”  – Jarno Kivinen, SB-Pron valmennus

Jarnolle lämmin kiitos tavasta, jolla hoiti vaikean viikon jälkeen pelin. Jarno loi meille uskoa ja auttoi meitä rakentamaan kovan latauksen tähän otteluun!”  – SB-Pron Liiganaisten terveiset ottelun jälkeen

Kuva Juhani Järvenpää: Emma Itänen valittiin Pron parhaaksi pelaajaksi lauantaina ja vahvan puolustuspelin ohella oli mukana järjestelemässä kolmea maalia

PRO LÄHTEE NYT KAHDEN VIIKON TAUOLLA JA PELIT JATKUVAT  14.12 KOOVEEN VIERAANA TAMPEREELLA. SUNNUNTAINA 16.12 ON VUOROSSA 2018 VIIMEINEN KOTIPELI ÅIF:N SAAPUESSA MITTAAMAAN PRON KUNTO ARKADIAAN.

close-icon

30.11.2018

Otteluennakko SB-Pro – Classic

1.12 Klo 17.00 SB-Pro – Classic, Arkadia Halli, Klaukkala

SB-Pron kotipelit jatkuvat lauantaina, jolloin vastaan asettuu tuttuakin tutumpi Classic Tampereelta. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet jo kahdesti Pron voittaessa sekä Liigakauden avauspelin Tampereella että Suomen Cupin ottelun Klaukkalassa.

Ennakkofilmi on ainakin yllätyksellinen!

Lauantain Pro-teemat:

⇒ Pienet loukkaantumiset vaivanneet joukkuetta läpi kauden ja vastuu jakaantunut entistä vahvemmin!
⇒ Onnistuuko SB-Pro pitämään kurissa Classicin fyysisesti vahvan ja taitavan ykkösketjun?
⇒ Liiganaiset laittavat kaiken peliin ennen niin tervetullutta taukoa Liigassa!

CLASSICIN YKKÖSKENTTÄ OSOITTI VAARALLISUUTENSA VIIME VIERAILULLAAN ARKADIASSA

Classicin ykköskenttä on tehnyt käytännössä noin 80% joukkueensa maaleista ja tämän uhan elinoiminen on SB-Pron vaativin tehtävä lauantaina. Kentällisen vaarallisuus piilee sen fyysisyydessä ja toisaalta kaikki pelaajat tässä viisikossa pystyvät säännöllisesti ratkaisuihin. Myös nuoret Julia Woivalin ja Annu Selinummi ovat mielenkiintoisia seurattavia ja nostaneet tasoaan läpi kauden.

Anna-Maria Linnoinen on pääsääntöisesti hoitanut torjuntavastuun, vaikka joukkueella on toisena maalivahtina erittäin lahjakas Elsi Kangasharju. Torjuntaprosentti Linnoisella on 79,1 kauden peleistä.

SB-PRO ON KÄRSINYT LOUKKAANTUMISISTA KAUDEN AIKANA, MIKÄ ON ANTANUT TOISAALTA VASTUUTA KAIKILLE PELAAJILLE ENTISTÄ ENEMMÄN

Lauantaille Pron “sairastupa” ei vielä tyhjene, mutta valoa alkaa jo näkyä edessäpäin. Classicia vastaan joukkue varmasti syttyy jälleen kovaan taisteluun ja loistavan kotiyleisön edessä pelaaminen myös kannustaa Liiganaiset aina parhaimpaansa. Lahdessa joukkue kärsi yllätystappion, joka on nyt nollattu ja katse kiinnitetty jo tuleviin peleihin.

 

Kuva Esa Takalo. Mirja Hietamäki tuo taistelevan Pron lauantaina Arkadiaan

Seuraa näitä pelaajia lauantaina:

⇒ Meri-Helmi Höynälä, “Mersulla” on pehmeät kädet ja ajatus toimii nopeasti !

⇒ Nina Ahola, on taistellut itsensä joukkueeseen mukaan kesän ja syksyn aikana, ennakkoluuloton pelaaja, jolla vauhtia riittää!

⇒ Emmi Lindh, vastuu on kasvanut kauden aikana ja Emmi on ottanut haasteen hyvin vastaan

JÄLLEEN NÄHDÄÄN ARKADIASSA MIELENKIINTOINEN PELI JA CLASSIC TAKAA AINA SEN, ETTÄ PELISSÄ ON TUNNETTA. HELPOLLA EI TULE KUMPIKAAN JOUKKUE OTTAMAAN PISTEITÄ LAUANTAINA!

OTTELU LAUANTAINA ALKAA KLO 17.00 JA OVET AVATAAN YLEISÖLLE KLO 16.00. LIPUT JOKO OVELTA TAI LIPPU.FI:N KAUTTA. TERVETULOA SEURAAMAAN PARASTA NAISSALIBANDYÄ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

close-icon

27.11.2018

SB-Pron Liiganaisten valmennuksessa muutoksia

SB-Pron Liiganaisten valmennusryhmässä muutoksia ja 3.12 alkaen joukkueen päävalmentajan tehtävät ottaa haltuunsa Sami Saarikoski

Kuva SB-Pro. Sami Saarikoski vastaa SB-Pron Liigajoukkueen valmennuksesta 3.12 alkaen

Sami Saarikoskella on vahvaa kokemusta jo aiemmin SB-Prosta päävalmentajana kaudella 2011-2012 ja tätä ennen SB-Pron valmennuspäällikkönä. Tämän jälkeen Sami on toiminut mm. Tapanilan Erän valmentajana SM-Liigassa ja Erässä myös vanhempien tyttöjunioreiden ikäluokkavalmentajana.

Salibandy Legenda Paula Jouhten mukaan Pron Liiganaisten valmennusryhmään

Salibandyn Legendaksi salibandyliiton puolesta  arvostettu Paula Jouhten liittyy Sami Saarikosken tavoin mukaan Pron valmennusryhmään ja tuo valtavan määrän kokemusta ja osaamista mukanaan. Paulalla on runsaasti arvokisamenestyksiä, joukossa myös 1 MM-kulta, 4 SM-kultaa, otteluja Liigassa 349. Paula Jouhten on toiminut myös päävalmentajana Tapanilan Erässä peliuransa jälkeen.

Jarno Kivinen jatkaa apuvalmentajana ryhmässä, Eero Partio vastaa joukkueen fysiikkavalmennuksesta ja Toni Varis ja Aake Kettunen maalivahtivalmennuksesta.

SB-PRON LIIGATOIMITUS TOIVOTTAA SAMILLE JA PAULALLE MENESTYSTÄ LIIGANAISTEN VALMENNUKSESSA JA LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN SB-PRON TOIMINTAAN.

close-icon

26.11.2018

Otteluraportti Pelicans SB- SB-Pro

SB-Pro vieraili lauantaina Lahdessa ja ottelun ilonaiheet jäivät tällä kertaa vähiin. Kotijoukkue Pelicans oli kaikella tavoin valmiimpi ja halukkaampi ottamaan pisteet kotiareenallaan. Pron näennäinen pallonhallinta ei tuottanut maaleja ja lahtelaisten vastaiskut olivat odotetun vaarallisia läpi pelin.

24.11 Pelicans Sb – SB-Pro 7-3 (2-0, 0-1, 5-2)

SB-Pro Liiganaisten tehot: Heidi Lirkki 1+0, Laura Hietamäki 0+1, Emmi Lindh 0+1, Jenni Torkki 2+0

Maalivahtien torjunnat  Pelicans Juulia Kataja 27, SB-Pro Tiltu Siltanen 12 ja Ira Moilanen 5

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin. Pelicans Juulia Kataja ja SB-Pro Jenni Torkki

Kuva SB-Pro. Jenni Torkki palkittiin lauantaina Pron parhaana pelaajana

SB-Pro piti palloa ja laukoi tuplasti enemmän

Lauantain juoni oli selvä, Pro pitää palloa ja laukoo paljon, mutta Pelicans puolusti kuitenkin hyvin ja loistavasti torjunut Juulia Kataja torjui tarvittavan. Pelicans pyrki myös tilaisuuden tullen laukomaan myös kaukaa jo ja haki nopeita vastahyökkäyksiä, jotka etenkin kolmannen erän takaa-ajovaiheessa toimivat myös hyvin.

Kahden erän jälkeen peli oli vielä täysin auki kotijoukkueen johtaessa 2-1, mutta kolmannen erän 2 maalia Pelicansille oli tällä kertaa liikaa hiukan siipirikkoiselle Prolle. Pron maaleista vastasivat lauantaina Jenni Torkki kahdesti ja Heidi Lirkki kerran. Laukauksia Prolle lähes 80 ja kotijoukkueelle alle 50, mutta tehokkuus oli Pelicansin vahvuutena.

SB-PRON PUOLESTA ANNETAAN TÄYSI TUNNUSTUS HYVIN TAISTELLEELLE KOTIJOUKKUEELLE, JOKA OLI SELVÄSTI VALMIIMPI OTTAMAAN PISTEET LAUNTAINA JA ANSAITSI NÄIN VOITTONSA. PRON KAUSI JATKUU 1.12 ARKADIASSA CLASSICIA VASTAAN KLO 17.00.

 

close-icon

23.11.2018

Otteluennakko Pelicans SB – SB-Pro

Liiganaisten sarjakausi jatkuu vierailulla Lahteen, jossa vastassa on pirteästi kautensa aloittanut sarjanousija SB Pelicans. Joukkueet pelasivat Lahdessa ennen kauden alkua harjoitusottelun, jossa Pelicans osoittautui sillä kertaa vahvemmaksi.

24.11 Klo: 17.00 Pelicans SB – SB-Pro, Suurhalli Areena


Kuva Esa Takalo: Juhlivatko Laura ja Mirja Hietamäki lauantaina myös Suurhallin Areenalla?

Lauantain Pro-teemat:

⇒ Tuplaviikonlopun pelit ovat nollattu ja Lahteen joukkue lähtee taisteluilmeellä hakemaan Liigan piikkipaikkaa?
⇒ Lyhyt matka Lahteen ei ainakaan tule painamaan Liiganaisten jaloissa, pelinhallinta Prolle!
⇒ 2002 syntynyt Sofia Mittentag on noussut Pelicansin ykköstykiksi ja laittaa myös Pron puolustuksen haasteen eteen?

PELICANS SB LÖYTYY SARJATAULUKOSTA SIJALTA 7, MUTTA PELANNUT VAHVAN ALKUKAUDEN

Pelicans on tehnyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja, runsaat 4 ottelua kohden, mutta toisaalta joukkueen puolustus on onnistunut  hyvin ja päästänyt vain 5,5 maalia keskiarvona ottelua kohden, mikä on selvästi vähemmän, kuin sarjassa tällä hetkellä viimeisinä olevat NST ja ÅIF.  Näin myös joukkueen pistesarake näyttää jo 8 pistettä, jolla hyvin todennäköisesti vältetään sarjassa kaksi viimeistä sijaa kauden jatkuessa positiivisissä merkeissä myös talven pimeimpinä kuukausina.

Joukkueen pistepörssiä hallitsevat nuoret Sofia Mittentag ja Veera Vilenius, kokeneempi Anna-Maria Haapasalo on tukenut myös vahvasti nuoria pelaajia 8:lla tehopisteellään ja ollen samaan aikaan joukkueen +- tilaston selkeä ykkönen. Maalivahdeista Juulia Kataja, pelannut myös Prossa toissa kaudella, on aloittanut neljässä pelissä ja on ehdottomasti tulevaisuuden huipputorjujia.

Kuva Juhani Järvenpää. Joukkueen kapteeni Karoliina Kujala on pelannut koko uransa Liigassa maali/ ottelu vauhdissa

SB-PRO LÄHTEE HAKEMAAN SARJAN KÄRKIPAIKKAA JA KAUDEN ENSIMMÄISTÄ VOITTOA PELICANSISTA

Viimeisessä liigapelissään Pro voitti jännittävän illan päätteeksi kovakuntoisen PSS:n erittäin tarkalla pelillä ja tätä samaa joukkue lähtee rakentamaan myös Lahteen. Huolellista pelaamista, oikea-aikaista aktiivista karvausta ja peli käännetään nopeasti tilaisuuden tullen. Maalintekovoimaa Liiganaisilta löytyy riittävästi, joten kärsivällisyys varmasti palkitaan ottelun kuluessa.

Joukkueen sisäinen pistepörssi on erittäin tasainen Laura Hietamäen ollessa 1., mutta kolme pelaajaa on 11. pisteellä vain pisteen päässä. Maalipörssissä neljä ensimmäistä pelaajaa ovat kaikki seitsemässä maalissa, mikä kuvaa myös joukkueen tasaisuutta.

Tiltu Siltanen on pelannut toistaiseksi kaikki Pron ottelut ja on Liigan tilastokakkonen tällä hetkellä TPS:n Noora Vuorelan jälkeen


Kuva Esa Takalo. Tiltu Siltasen lauantain peli on “matkanjohtajalle” numero 201 Liigassa

LIIGATOIMITUS ENNAKOI TASAISTA PELIÄ JA PELICANS TUOREENA LIIGAJOUKKUEENA TULEE JATKAMAAN VAHVOVA KOTIPELEJÄÄN. NURMIJÄRVELLÄ KUITENKIN USKOTAAN OMAAN JOUKKUEESEEN JA VAHVA SEKOITUS KOKEMUSTA JA NUORUUTTA HAKEE PISTEET SUURHALLISTA.

close-icon

20.11.2018

Otteluraportti SB-Pro – Classic, Suomen Cup

SB-Pro ja Classic järjestivät maalintekokilpailun ja samalla todellisen jännitysnäytelmän ratkoessaan paikkaa Suomen Cupin välieriin. Kotijoukkue onnistui lopulta kääntämään pelin voitokseen vaikeimman kautta.

18.11 SB-Pro – Classic 8-7 (2-2, 3-3, 3-2)

Kuva Päivi Kotajärvi. Melina Rissanen palasi mukaan kokoonpanoon ja onnistui myös maalinteossa

Liiganaisten tehot sunnuntaina: Heidi Lirkki 1+1, Jaana Lirkki 1+3, Karoliina Kujala 2+0, Laura Hietamäki 1+0, Silja Eskelinen 1+2, Jenni Rautanen 1+0, Melina Rissanen 1+0 ja Emma Itänen 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 20 ja Classic Anna -Mari Linnoinen 18, Elsi Kangasharju 7

Classicin ykköskenttä osoitti vaarallisuutensa

Jo etukäteen tiedettiin Classicin ykköskentän vastaavan joukkueensa tehoista, mutta silti runsaasti peliaikaa saava kentällinen onnistui peräti kuudesti ja piti ottelun tasaisena loppuun saakka. Ketju viimeisteli tehokkaasti maalin edestä ja fyysisyydellään oli vaikeasti pideltävä läpi pelin. Parhaimmillaan vierasjoukkue pääsi toisessa erässä jo 2-4 johtoon ja tämän jälkeen vielä 3-5 johtoasemaan.

SB-Pro otti aikalisän jo toisessa erässä ja tiivisti ryhmäänsä

Oliko edellisen päivän todella tärkeä ja tiukka peli PSS:n kanssa vienyt parhaan keskittymisen, mutta aivan samalle tasolle ei kotijoukkue sunnuntaina päässyt. Joukkue teki hyvin töitä, mutta huolellisuutta olisi tarvittu hiukan enemmän.

Aikalisä toisessa erässä muutti selvästi pelin kulkua ja joukkueen tiivistäminen kahteen kentälliseen vierasjoukkueen tavoin auttoi tällä kertaa pelin rytmittämisessä. Yksikään pelaaja ei ollut pettänyt ja muutos tehtiin nimenomaan, jotta saatiin kahdelle kentälliselle parempi pelirytmi aikaiseksi.

Kuva Päivi Kotajärvi. Jaana Lirkki otti vaikeassa pelissä vahvasti roolia pelin ratkaisijana, 1+3 sunnuntaina

Kolmas erä käänsi pelin Prolle

Kolmannen erän puolivälissä tilanne oli edelleen tasan, kunnes Jaana Lirkki onnistui maalinteossa ja maalin merkitys olikin todella suuri. Classic otti maalivahdin pois ajassa 58.42, mikä kostautui vierasjoukkueelle heti ja Jenni Rautanen teki tyhjiin voittomaaliksi jääneen Pron 8. maalin.

Classic ei kuitenkaan vieläkään luovuttanut, vaan ilman maalivahtia Kristiina Kauppila onnistui vielä kertaalleen ja toi vierasjoukkueen maalin päähän, mutta Pro kesti tamperelaisten viimeisen minuutin rynnistyksen. Pro oli sunnuntaina maalin verran parempi ja ansaitsi voittonsa.

TULOKSELLISESTI VIIKONLOPPU OLI PROLLE HYVÄ. ENSIN PISTEET SARJAN KÄRKIOTTELUSSA LAUANTAINA JA SUNNUNTAINA VÄLIERIIN SUOMEN CUPISSA. KAKSI TÄRKEÄÄ VOITTOA TAKATASKUSSA ALKAA VALMISTAUTUMINEN VIERASOTTELUUN TULEVANA LAUANTAINA, KOHTEENA LAHTI JA PELICANS.

close-icon

18.11.2018

Otteluraportti SB-Pro – PSS

SB-Pro Naisten Liigaottelut jatkuivat paikallisottelulla Klaukkalassa. Kotijoukkue oli tyly emäntä ja voitti ottelun äärimmäisen jännittävien vaiheiden jälkeen. Ottelun johto vaihteli Prolta PSS:lle ja lopullinen ratkaisu syntyi dramaattisen loppuhuipennuksen jälkeen ajassa 59.34 jo ennakossa mainitun Laura Hietamäen mailasta.

17.11 SB-Pro – PSS 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)

Kuva Esa Takalo: Ottelun voittomaalin järjestivät vasemmalta Laura Hietamäki ja syöttäjänä toiminut Mirja Hietamäki oikealla

Lauantain Pro-teemat:

⇒ Pron puolustuspelaaminen oli tiivistynyt tauon aikana?   
⇒ Kokeneet pelaajat ottivat ison roolin lauantaina?
⇒ Kaikilta kolmelta kentältä tasapainoinen suoritus?

Kuva Janne Ekman: Heidi Lirkki SB-Pro #12, rankaisi PSS:n ensimmäisen jäähyn aikana

SB-Pro Liiganaisten tehot: Heidi Lirkki 1+0, Jenni Rautanen 0+1, Laura Hietamäki 1+1, Silja Eskelinen 2+0, Hanna-Mari Uimonen 0+1, Mirja Hietamäki 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 17 ja PSS Arla Salo 14

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Silja Eskelinen SB-Pro ja Kristiina Järvinen PSS

Veikkauksen mitalit:

Kultaa, SB-Pro Laura Hietamäki

Hopeaa, PSS Ella Holmberg

Pronssia, SB-Pro Tiltu Siltanen

Ensimmäinen erä oli tasainen, PSS piti enemmän palloa, tilanteet tasan

Ensimmäinen erä oli hyvin tarkkaa peliä molemmilta joukkueilta PSS:n pitäessä enemmän palloa hallinnassaan ja Pron pyrkiessä päättämään hyökkäyksensä nopeammin. Kumpikin onnistui erässä kertaalleen pienten onnekkaiden pomppujen kautta. Silja Eskelinen nousi puolustuksesta hakemaan irtopallon ja vei Pron johtoon, jonka Sanna Koli tasoitti erän toisella puoliskolla. Maalitilanteet jäivät molemmilla vähiin erän aikana. Pro kärsi erässä yhden jäähyn, mutta tappoi erinomaisesti PSS:n ylivoiman yritykset.

Pro oli aktiivisempi toisessa erässä ja pelin kulku kääntyi hienokseltaan kotijoukkueelle

Toisessa erässä peli avautui, johtuiko sitten PSS:n nopeasta maalista, jonka Kristiina Järvinen hienosti laukoi takaylänurkkaan, mikä ei näkynyt Pron otteissa jännityksenä, vaan jopa aukaisi sitten peliä. Ensin Silja Eskelinen iski illan toisensa Laura Hietamäen syötöstä ja tämän jälkeen Pro kesti toisen alivoimansa jälleen loistavalla av-pelaamisella, ei yhtään torjuntaa Tiltulle tämän aikana!

Ottelun puolivälissä oli sitten PSS:n vuoro saada rangaistus ja kotijoukkue käytti tämän tylysti hyväkseen, hyvää rakentelua ja laukauksia, lopulta Heidi Lirkki löysi tilaa hyvin torjuneen Arla Salon maalista Jenni Rautasen syötöstä ja siirsi Pron 3-2 johtoon.

Kolmannessa erässä Prolla oli paikat ratkaista peli, mutta PSS osoitti lopulta vaarallisuutensa

Ottelun kolmas erä ja etenkin erän ensimmäiset 15 minuuttia olivat Pron hallintaa, lukuisia maalintekopaikkoja, joista ei onnistuttu kuitenkaan ratkaisemaan peliä. Tiltu Siltanen torjui vastaavasti muutamat PSS:n yritykset varmasti. PSS sai vielä jäähyn erän loppupuoliskolla, mutta hyvistä tilanteista huolimatta Pro ei onnistunut lisäämään johtoaan.

Runsas kaksi minuuttia ennen loppua PSS otti maalivahtinsa pois ja jauhoi näyttävästi kuudella viittä vastaan ja lopulta myös onnistui tasoittamaan pelin Annina Levälammen hyvän laukauksen löytäessä tiensä maaliin.

Sitten iskee tuttu parivaljakko!

Keskipistealoitus, josta Mirja Hietamäki ottaa pallon ja syöttää vasempaan laitaan Lauralle, joka ampuu todella tarkasti ja vain kuusi sekuntia edellisestä maalista siirtyy Pro jälleen johtoon ja nostaa hallin katon ainakin sentin ylös yleisön voimakkaan kannustuksen johdosta. Tämä johto myös kestää ja Pro ottaa jälleen sarjajohdon itselleen.

Millä osa-alueella SB-Pro oli parantanut peliään kahdessa viikossa?

”Olimme paljon kärsivällisempiä ja teimme nyt huomattavasti vähemmän virheitä. Karvasimme järkevästi silloin kuin oli mahdollisuus antaa painetta, mutta osasimme myös vetäytyä kun se oli viisasta tehdä. Kaikki kolme kentällistä pelasivat hyvin ja kokeneet pelaajat ottivat hienosti vastuuta tarvittaessa, kiitos koko joukkueelle hyvästä pelistä!  ”  – Vesa Pulkkinen, SB-Pro päävalmentaja

Kuva Janne Ekman: Laura Hietamäki SB-Pro #22 ja Ella Holmberg PSS # 18, kuva viime vuodelta Porvoosta, pelaajat olivat kentän ehdotonta parhaimmistoa myös eilen Arkadiassa

PELIT JATKUVAT JO TÄNÄÄN KLO 17.00 ARKADIASSA, JOSSA VASTAAN ASETTUU CLASSIC SUOMEN CUPIN PUOLIVÄLIERÄPELISSÄ. LUVASSA JÄLLEEN SUOMEN PARASTA NAISSALIBÄNDYÄ JA SUOMEN EHDOTON 1. KOTIYLEISÖ TAKAA TUNNELMAN!

close-icon

15.11.2018

Otteluennakot SB-Pro – PSS Liigaa/ Classic Suomen cup

17.10 klo 17.00 SB-Pro – PSS, Liiga

18.10 klo 17.00 SB-Pro – Classic, Suomen cup

Tulevana viikonloppuna pelataan Klaukkalassa kaksi todellista huippuottelua. Liigan 1. PSS saapuu Pron vieraaksi lauantaina ja sunnuntaina on vuorossa 2000-luvun kovin naissalibandyjoukkueen Classicin vuoro tulla Arkadiaan tavoitteenaan puolustaa viime vuoden Teho Sport Suomen Cupin voittoa ja raivata tiensä välieriin.

SB-Pron teemat viikonloppuna:

⇒ Tiivistää oman pään pelaamistaan ja samalla avata PSS:n tiukka puolustus!

⇒ Kaksi kovaa peliä perättäisinä päivinä, nyt tarvitaan vastuunkantoa kaikilta kentällisiltä!

⇒ Kahden viikon tauko peleistä, missä tämä on onnistuttu hyödyntämään parhaiten?

Kuva Esa Takalo: Karoliina Kujala SB-Pro #19 on suuressa roolissa tuplaviikonlopun peleissä

PORVOO PUOLUSTAA TIIVIISTI – MAALILLA ARLA SALO ON PELANNUT KAIKKI OTTELUT HYVÄLLÄ TORJUNTAPROSENTILLA

Porvoo on viime kauden tapaan puolustanut erittäin tehokkaasti ja päästettyjen maalien keskiarvo on vain 2,57 maalia/ ottelu. Tällä lukemalla ei ole ihme, että PSS johtaa sarjaa kärsittyään kauden aikana vain yhden tappion Kooveen vieraana, Classicin kanssa porvoolaiset joutuivat jatkoajalle, mutta muuten joukkueen saldo sisältää vain voittoja.

Porvoolta löytyy myös ratkaisuvoimaa, joista tehokkaimpina ovat olleet Fanny ja Ella Holmberg, Elina Hautojärvi, Ella Sundström ja Kristiina Järvinen, joilla kaikilla on vähintään viisi maalia tehtynä. PSS on tehnyt keskimäärin 5,1 maalia ottelua kohden.

Porvoon maalilla on Arla Salo ottanut vastuun torjuntatehtävistä ja torjuntaprosentti onkin hyvä 84,55, mikä on sarjan paras tällä hetkellä.

Kuva Juhani Järvenpää: Tiltu Siltanen pelaa lauantaina juhlaottelun  Liigassa!

SB-PRO KÄRSI EDELLISELLÄ KIERROKSELLA TAPPION ERVILLE – VIIKONLOPUN PELEIHIN TULOSSA SISUUNTUNUT JOUKKUE

SB-Pro lähtee lauantain sarjan kärkikamppailuun sijalta 2. Loukkaantumiset ovat kauden alussa hiukan sotkeneet valmistautumista ja myös kentällisiä on jouduttu sekoittamaan poissaolojen vuoksi. Tasaisuus pelaamisesta on ollut vielä toistaiseksi hieman haussa, mutta paljon hyvääkin on ollut alkukaudessa, kuten sijoitus sarjassa sen kertoo. SB-Pro on käyttänyt tauon tehokkaasti, vaikka pelaajia olikin poissa maaotteluiden vuoksi. Nämä poissaolot koskivat tietysti molempia joukkueita, mutta lauantaiksi on helppoa ennustaa kahden hyvin puolustavan joukkueen tarkkaa pelaamista ja taitavien hyökkääjien hakiessa niitä pieniä virheitä, joista ottelu ratkaistaan.

SUNNUNTAINA VASTUSTAJAKSI ASETTUU RAKAS “VIHOLLINEN” CLASSIC, JOKA ON PARANTANUT PELEJÄÄN KAUDEN EDETESSÄ

Classic pelaa lauantaina Turussa Liigaa klo 13.00 alkaen ja saapuu Arkadiaan tavoitteenaan jatko välieriin ja sitä kautta puolustamaan Suomen Cupin voittoaan. SB-Pro hävisi viime kauden finaalissa Classicille, joten tässä pelissä on paljon tunnetta mukana. Classic selviytyi jatkoon edelliskierrokselta voittamalla Blue Foxin tiukan pelin jälkeen luvuin 7-4, kolmannessa erässä ulkolaisvahvistukset Ferencikova ja Sponiarova käänsivät pelin joukkueensa voitoksi. Samat pelaajat lisättyinä Kristiina Kauppilalla, Meri Jokiselle ja vain kaksi peliä pelanneella Salla Suomelalla ovat pää-asiassa vastanneet tällä kaudella Classicin tehoista.

Kuva Juhani Järvenpää. Vasemmalta Meri-Helmi Höynälä, Anu Raatevaara ja Nita Heino Classic pelaajien puristuksessa.

Seuraa näitä pelaajia viikonloppuna:

⇒ Laura Hietamäki, taistelija, jonka mukana koko joukkue nostaa tasoaan

⇒ Anu Raatevaara, loistava puolustaja, joka tunnetaan myös todella kovasta laukauksestaan

⇒ Jenni Torkki, nuori ratkaisja, jonka laukaus löytää myös viikonloppuna tavoitteensa

LAUANTAINA JATKETAAN SIIS TUPLAPELEILLÄ JA VASTUSTAJINA LIIGAN SARJAJOHTAJA PSS JA SUOMEN CUPIN VOITTOA PUOLUSTAVA CLASSIC, PAREMPIA VASTUSTAJIA TÄHÄN VIIKONLOPPUN SAA HAKEA. KOTIYLEISÖN TUKI ON JÄLLEEN TÄRKEÄÄ JA LIPUT JOKO ETUKÄTEEN LIPPU.FI:N KAUTTA TAI SITTEN KUMPANAKIN PÄIVÄNÄ OVELTA KLO 16.00 ALKAEN.

TERVETULOA PAIKAN PÄÄLLE!

close-icon

04.11.2018

Otteluraportti SB-Pro – EräViikingit

03.11  SB-Pro – TPS 2-5 (1-2, 1-1, 0-2)

Lauantain huippupeli oli odotetun kova taisto, joka tällä kertaa kääntyi vähemmän virheitä tehneen joukkueen voitoksi ja näin Pro koki ensimmäisen tappion kotikentällään. 

Kuva Juhani Järvenpää. Jenni Torkki avasi Pron maalitilin ja valittiin Pron parhaaksi pelaajaksi lauantaina

Lauantain Pro-teemat:

⇒ ErVi käytti Pron virheet tehokkaasti hyödykseen! 
⇒ SB-Pron takaa-ajo tyrehtyi ottelun ainoaan jäähyyn!
⇒ Tämän kauden ennätysyleisö toi Liigan parhaan tunnelman Arkadiaan!

SB-Pro Liiganaisten tehot: Jenni Torkki 1+0,  Jaana Lirkki 1+0, Emma Itänen 0+1, Anu Raatevaara 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 23  ja ErVi Sanna Viitanen 15

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Jenni Torkki SB-Pro ja Sanna Viitanen ErVi

Veikkauksen mitalit

Kulta: Jonna Virkkunen ErVi

Hopea: Jaana Lirkki SB-Pro

Pronssi: Trine Sählström ErVi

Yleisöä 354

Kuva SB-Pro. Emma Itäsen +- tilasto nyt jo +19!

HEIKKO ALKU KOTIJOUKKUEELTA LOI OTTELUN SUUNTAVIIVAT JA TÄLLÄ KERTAA EI PRO ONNISTUNUT KÄÄNTÄMÄÄN TAPPIOASEMAANSA VOITOKSI

Ottelu sai Pron kannalta erittäin heikon alun Pron menettäessä pallon hyökkäyspäässä, josta vierailija käänsi pelin odotetun nopeasti heti minuutin pelin jälkeen ja otti johtoaseman, josta ei enää luopunut. Toinen maali syntyi Pron kannalta epäonnekkaasti laukauksen peiton kääntyessä Jonna Virkkuselle, joka loistavana maalintekijänä käytti tilanteen armottomasti hyväkseen. Jenni Torkki nosti kotijoukkueen mukaan taistoon tarkalla laukauksellaan ja jälleen kerran kotiyleisö nosti tunnelman Arkadiassa kattoon.

Toisessa erässä Jonna Virkkunen unohdettiin sille paikalle, josta hän maaleja tekee ja hyvän pelin pelannut Milja Saarikoski alusti ottelun voittomaalin ErVille. Erän lopulla oli Prolla vahva paine, joka palkittiin vain yhdellä maalilla Jaana Lirkin toimesta. Sanna Viitanen teki tässä vaiheessa muutaman loistavan “gamesaverin” ja piti Pron omalta osaltaan takamatkalla.

PRO TAISTELI JA HAKI TASOITUSTA, MUTTA JÄÄHY KOLMANNEN ERÄN PUOLESSA VÄLISSÄ KOITUI TÄLLÄ KERTAA KOHTALOKSI

Hyvin salliva linja puhtaassa pelissä antoi kuitenkin ottelussa yhden jäähyn ja tällä kertaa Prolle, mikä kostautui Maura Paajasen laadukkaan laukauksen löytäessä tiensä Pron maaliin kolmannen erän alussa. Ottelun lopussa Pro haki rohkeasti kavennusta, mutta tällä kertaa yritys katkesi viisaasti puolustaneeseen ErViin, joka sai tätä kautta myös hyviä vastahyökkäyksiä.

SB-PRO TAISTELI, MUTTA ERVI NÄYTTI, ETTÄ LIIGAN KÄRKIPELEISSÄ TARVITAAN 100% SUORITUS PISTEISIIN

Annetaan vierasjoukkueelle täysi tunnustus, nopeat pelinkäännöt toimivat kotijoukkuetta paremmin ja puolustuspäässä helsinkiläisten ryhmä kesti paremmin omassa pelimuodostelmassaan. Pron ajoittainen agressiivnen karvaus tuotti ajoittain vastustajalle ongelmia, mutta ei kuitenkaan Pron kannalta riittävästi lauantaina voittoon saakka.

Pro lähtee nyt maajoukkuetauolle rakentamaan omaa peliään kohti tärkeää tuplaviikonloppua. Vaikka nyt tuli tappio, niin sarja on edellisvuosia tasaisempi ja häviö lauantaina pitää kääntää voitoksi seuraaviin peleihin.

PRO PALAA MAAJOUKKUETAUOLTA 17.11, JOLLOIN VASTUSTAJAKSI ASETTUU SARJAN KÄRKIJOUKKUE PSS PORVOOSTA JA HETI SUNNUNTAINA ARKADIAAN SAAPUU SUOMEN CUPIN PUOLIVÄLIERÄÄN CLASSIC TAMPEREELTA. TUPLAVIIKONLOPPU JA KAKSI SUOMEN HUIPPUJOUKKUETTA VASTASSA!

.

close-icon

01.11.2018

Otteluennakko SB-Pro – EräViikingit

3.11 klo 17.00 SB-Pro – ErVi, Arkadia Halli, Klaukkala

Tulevana lauantaina pelataan toistaiseksi kauden mielenkiintoisin peli Arkadiassa, jossa kotijoukkue saa vastaansa paikallisvastustajan Helsingistä. EräViikingit tekevät ensimmäisen vierailunsa Klaukkalaan ja joukkue lähtee otteluun sarjan 4. sijalta SB-Pron ollessa sarjan piikkipaikalla kolme pistettä rikkaampana ja yhden ottelun vähemmän pelanneena. Odotettavissa on vauhdikas ja tunteita nostattava peli kahden kovakuntoisen joukkueen kesken.

SB-Pron lauantai illan teemat:

⇒ Paikallispeli ja pelaajat tuntevat erittäin hyvin toisensa, mikä varmasti lisää tunnetta tässä kohtaamisessa!
⇒ Kärkikamppailuissa maalivahtipelin merkitys korostuu, Tiltu vastaan Sanna vai Laura?
⇒ Kumpikin joukkue tekee runsaasti maaleja laajalla rintamalla, kummalla puolustus onnistuu lauantaina paremmin?

Kuva Florian Buechting. Maajoukkuepelaajat Jaana Lirkki ja Silja Eskelinen ovat suuressa roolissa lauantaina

ERÄVIIKINGIT OVAT OLLEET TEHOKKAITA MAALINTEOSSA JA KOTIKENTÄLLÄ

ErVin alkukausi on ollut vaihteleva. Kaikki kotipelinsä joukkue on voittanut toistaiseksi, toisaalta vieraspeleistä ei ole vielä pisteitä lähtenyt matkaan. Hyökkäyspelaaminen on ollut tehokasta ja joukkue on tehnyt pelaamissaan otteluissa 6,3 maalia keskimäärin, mikä on Liigan toiseksi korkein luku Pron (7,5) jälkeen. Vastaavasti puolustuspäässä omiin on mennyt maaleja keskiarvolla 5 Pron vastaavan luvun ollessa 3 maalia omiin ottelua kohden. Yksittäisistä pelaajista helsinkiläisistä voisi nostaa esiin Anna Ylikojolan, Jonna Virkkusen, Milja Saarikosken ja kahdeksan maalia syöttäneen ex-Pron Daniela Westerlundin. Joukkue on kuitenkin tasainen ja tulivoimaa löytyy laajalti.

SB-PRON KAIKKI KENTÄT OVAT ONNISTUNEET MAALINTEOSSA TASAISESTI

Pron maalipörssin johdossa ovat tällä hetkellä Jenni Rautanen ja Karoliina Kujala, mutta ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta. Meri-Helmi Höynälän johtama kentällinen laidoillaan Laura ja Mirja Hietamäki on päässyt koko ajan parempaan vauhtiin ja näin kaikki kolme kentällistä ovat tehneet vähintään 13 maalia toistaiseksi. Arvostetussa +-tilastossa Pron pelaajat ovat menestyneet erittäin hyvin, kärkenä Emma Itäsen + 18, mikä on koko Liigan paras noteeraus tällä hetkellä.

Kuva Florian Buechting.  Kuvassa “Hanssonien” kentällinen ottelussa Kooveeta vastaan on jälleen onnistunut maalinteossa

MAALIVAHTIPELIN MERKITYS ON NÄISSÄ OTTELUISSA TODELLA SUURI

Maalivahtien taistelussa on lähtökohtaisesti etu Prolla Tiltu Siltasen nostaessa koko ajan tasoaan ja torjuntaprosentin ollessa nyt 84,48. Vierasjoukkueella torjuntavastuun ovat jakaneet Sanna Viitanen ja Laura Still prosentein 78,95 ja 73,58. Jokainen ottelu on kuitenkin oma tapahtumansa ja lauantaina on kummallakin maalinsuulla varmasti loistavat maalivahdit, jotka tekevät maalinteon mahdollisimman vaikeaksi.

Kuva Jarmo Koskela: Tiltu”Matkanjohtaja”Siltanen SB-Pro #35

Seuraa näitä pelaajia lauantaina:

⇒ Tiltu Siltanen, loistava reaktiotorjuja, jonka vakaa taso säilyy ottelusta otteluun!

⇒ Mirja Hietamäki, valtava määrä työtä joukkueen eteen ja lisäksi tärkeitä maaleja!

⇒ Emma Itänen, joka ilta varmaa työtä puolustuksessa ja lisäksi myös runsaasti onnistumisia hyökkäyssuuntaan!

LAUANTAINA NÄHDÄÄN SIIS ARKADIASSA NAISSALIBANDYN HUIPPUOTTELU JA PRON LOISTAVAN KOTIYLEISÖN TUKI ON TÄLLÄKIN KERTAA SE JOUKKUEEN 6. KENTTÄPELAAJA. LIPUT PARHAILLE PAIKOILLE SAAT JOKO SUORAAN OVELTA TAI LIPPU.FI:N KAUTTA. PARASTA SALIBANDYÄ KANNATTAA TULLA KATSOMAAN LIVENÄ ARKADIAAN, JOSSA OVET AVAAMME YLEISÖLLE KLO 16.00!

close-icon

27.10.2018

Otteluraportti NST – SB-Pro

Liiganaisten Lappeenrannan vierailu sujui huomattavasti viime kautta helpommin, mutta kotijoukkue NST taisteli odotetusti loppuun saakka ja osoitti pelillään, että pistetili aukeaa lähiaikoina Liigassa NST:n osalta myös.

27.10 NST – SB-Pro 1-5  (1-3, 0-1, 0-1)

Kuva Juhani Järvenpää: Heidi Lirkki, SB-Pro #12, Lappeenrannassa Heidi sai Veikkauksen kultaisen mitalin

Lauantain Pro-teemat:

⇒ SB-Pro aloitti tehokkaasti, mutta NST:n aikalisän jälkeen maalitehtailu tyrehtyi!
⇒ Juuli Hakkarainen teki sen pakollisen, mutta Pro onnistui hyvin Juulin pitämisessä!
⇒ Kuka johtaa Liigan +- tilastoa?
⇒ Jälleen kerran kaikki kentälliset onnistuivat maalinteossa!

SB-Pro Liiganaisten tehot: Heidi Lirkki 1+0, Jenni Torkki 1+0, Jaana Lirkki 0+1, Karoliina Kujala 1+1, Nita Heino 0+1, Anu Raatevaara 1+0, Mirja Hietamäki 1+0, Laura Hietamäki 0+1, Silja Eskelinen 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 14 ja NST Minna Paasu 27

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Mirja Hietamäki SB-Pro ja NST Juuli Hakkarainen

Veikkauksen Mitalit

Kulta: Heidi Lirkki, SB-Pro 1+0

Hopea: Anu Raatevaava, SB-Pro 1+0

Pronssi: Mona Backman, NST

Kuva Juhani Järvenpää: Mirja Hietamäki valittiin SB-Pron parhaaksi pelaajaksi Lappeenrannan Urheilutalolla

SB-PRON KAIKKI KETJUT JÄLLEEN MAALINTEOSSA

Jo totuttuun tapaan SB-Pron kaikki ketjut onnistuvat jälleen maalinteossa. Heidi Lirkki avasi Pron maalitilin Jaana Lirkin syötöstä ja ottelun voittomaali tuli jo ajassa 4.52 Karoliina Kujalan toimesta Nita Heinon avustaessa ex-seuransa kaadossa. Juuli Hakkarainen oli avauserässä vaarallisimmillaan ja onnistuikin kaventamaan NST:n illan ainoalla maalilla, mutta Mirja ja Laura Hietamäki tekivät vielä ensimmäiseen erään tilanteeksi 3-1.

Toisessa erässä Silja Eskelinen löysi Jenni Torkin hänen “omalta” paikaltaan ja hyvin pelannut Minna Paasu ei mahtanut Jennin tarkalle laukaukselle mitään.  NST otti aikalisän jo ennen ottelun puoliväliä ja saikin puolustuspelaamisensa entistä parempaan järjestykseen. Kolmannessa erässä Pro onnistui vain kertaalleen “Kallun” syöttäessä ja Anu Raatevaaran raudanlujan laukauksen upotessa kotijoukkueen maaliin.

Kuva Esa Takalo: Tiltu Siltanen on löytänyt oivan vireen ja pelasi jälleen hienon pelin Pron maalilla

PRO HALLITSI PALLOA, NST PUOLUSTI HYVIN

”NST puolusti erittäin kurinalaisesti ja vaikka meidän peli pysyi hyvin suunnitellussa muodossa, niin maalintekeminen oli vaikeaa tänään. Pallonhallintaa halusimme ja se onnistuikin ajoittain erittäin hyvin. Maalintekoon olisimme tarvinneet hiukan lisää huolellisuutta. Kummaltakin maalivahdilta tänään hyvä peli”!  – Vesa Pulkkinen, SB-Pro Liiganaiset päävalmentaja

Meiltä hyvä ja pirteä alku, mutta ehkä pelin tempo pääsi hiukan laskemaan ja ei ihan päästy sille tasolle, mitä halusimme. Puolustuspelaamisemme oli kuitenkin ihan hyvää. Samoin NST puolusti hyvin keskustan ja maalinedusta oli hyvin peitossa vastustajan maalilla”.  – Karoliina Kujala, SB-Pro luottohyökkääjä, 1+1 Lappeenrannassa

SB-Prolla oli hyviä kuvioita ja pitkiä hyökkäyksiä, Pro oli kyllä parempi tänään. NST puolusti kuitenkin ihan hyvin. Jaana, Heidi, Nita, Anu ja Tiltu ovat suosikkipelaajiani Prossa”.  – Miisa Turunen, NST:n C-tyttöjen SM-sarjajoukkueen “maaliruisku”

Kuva Päivi Kotajärvi: Emma Itänen on saanut lentävän lähdön kauteensa, +-tilasto +18 ja ylivoimainen johto Liigassa tässä tilastossa!

PRO HAKI ENNAKON MUKAISESTI SARJAPISTEET LAPPEENRANNASTA JA “TOIMITUS” SUUNNITELLUSTI VEDYT KAUPPATORILTA, KUMMATKIN LAITTOIVAT SUUNPIELET HYMYYN. LAPPEENRANNASSA ON HYVÄÄ PALVELUA!

VIIKON PÄÄSTÄ LAUANTAINA 3.11 ARKADIASSA PELATAAN ODOTETTU “PAIKALLISKAMPPAILU” SB-PRO – ERVI, JOSTA EI TULE TUNNETTA PUUTTUMAAN. OTTELU ALKAA KLO 17.00 JA PARHAAT PAIKAT HALLILTA SAAT LIPPU.FI:N KAUTTA, JOSTA VOIT NYT HANKKIA LIPPUSI ENNAKKOON LIIGANAISTEN KOTIPELEIHIN!

 

close-icon

25.10.2018

Otteluennakko NST – SB Pro

Liiganaiset matkaavat lauantaina Lappeenrantaan NST:n vieraaksi. Viime kaudella vastaava peli osoittautui todella vaikeaksi ja Pro onnistui ottamaan voiton vasta jatkoajalla. NST:n viimeinen kotipeli 20.10 päättyi 5-9 tappioon Kooveen viedessä pisteet Tampereelle. Pro hävisi edellisen matkapelinsä Oulussa ja myös kotipeli TPS:n kanssa oli vaikea ja kääntyi vasta viimeisessä erässä Liiganaisten voitoksi.

27.10 Klo: 14.00 NST – SB-Pro, Lappeenrannan Urheilutalo

Kuva Juhani Järvenpää: Anu Raatevaara SB-Pro #20 ja Ida Suikka NST #22, hymyssä suin viime kaudella

Lauantain Pro-teemat:

⇒ Tavoitteena kolme erää omalla tasollaan?
⇒ Saadaanko Prolle uusi maalintekijä Liigatasolla lauantaina!
⇒ Juuli Hakkarainen on NST:n maalintekijä no.1, kuinka Pro onnistuu Juulin pysäyttämään?

Kuva Esa Takalo:  Anu Raatevaara vasemmalla, Nita Heino keskellä ja Heidi Lirkki oikealla ovat tuttuja pelaajia Lappeenrannan Urheilutalolla NST:n riveistä aiemmilta kausilta

NST ON TOISTAISEKSI PISTEITTÄ VIIDEN PELATUN OTTELUN JÄLKEEN

NST on päästänyt tällä kaudella 7,5 maalia / ottelu, mikä on aivan liikaa otteluiden voittamiseen, vastaavan luvun ollessa Prolla 3,4. Onkin odotettavissa, että NST lähtee puolustamaan erittäin agressiviisesti tavoitteena tylsyttää Liigan eniten maaleja tekevä joukkue. SB-Pro on onnistunut tekemään 8 maalia ottelua kohden ja vastaavasti NST 2,6 maalia. Viime kauden kotiottelussaan nurmijärveläisiä kiusannut Juuli Hakkarainen on myös tällä kaudella ollut joukkueen tehokkain viimeistelijä neljällä maalillaan ja tunnetusti Juuli ei tarvitse paljoa tilaa maalintekoon. Minna Paasu on pelannut kaikki NST:n ottelut maalilla, mutta joutunut ainakin toistaiseksi liian suuren urakan eteen voittaakseen pisteitä Lappeenrantaan.

SB-PRO LÄHTEE HAASTAMAAN NST:N PUOLUSTUSMUURIA JA TAVOITTEENA MÄÄRITELLÄ PELIN TEMPOA HALUAMALLAAN TAVALLA

Liiganaisten kotipelissä viikko sitten joukkue antoi ehkä turhankin helposti TPS:n määritellä pelin tempoa. Lappeenrannassa Pron pitää pystyä kolmella vahvalla viisikollaan hallitsemaan peliä ja tehdä näin NST:n pelinrakentelun haastavaksi. Keskialue pitää ylittää huolellisesti NST:n karvauksen todennäköisesti alkaessa vasta puolikentästä ja kotijoukkueen hakiessa katkoja ja tätä kautta nopeita suunnanmuutoksia Pron maalille, onko tässä myös lääke Juuli Hakkaraisen pysäyttämiseen?

Joukkueen vahvuus löytyy pistepörssistä. Kymmenen pelaajaa on tehnyt viiteen otteluun 4 pistettä tai enemmän, NST:llä vastaava luku on yksi eli Juuli Hakkarainen. Huolellisuus, kärsivällisyys ja samaan aikaan aktiivinen oma pelitapa luo lauantainakin riittävästi tilanteita ja Tiltu Siltanen maalilla takaa vankan perustan omaan puolustuspeliin.

Niina Ahola on pelannut toistaiseksi kaksi Liigapeliä ja onnistunut erinomaisesti, on vain ajankysymys, milloin Niinan maalitili aukeaa myös Liigassa, joko lauantaina on sen vuoro? Toinen nuori tulokas Meri-Helmi Höynälä palkittiin TPS-pelissä Veikkauksen kultamitalilla ja tulee myös ensimmäistä kertaa Lappeenrantaan Liigapelin merkeissä turvallisesti Laura ja Mirja Hietamäen kentällisessä, jotka fyysisyydellään tekevät tilaa nuorelle pallotaiturille.

Kuva Juhani Järvenpää. Mirja Hietamäki on päässyt oivaan maalintekovireeseen  ketjunsa kanssa.

LIIGATOIMITUKSEMME ENNAKOI PELISTÄ TULEVAN SISUUNTUNEEN KOTIJOUKKUEEN KOVAN TAISTELUPELIN VIIME KAUDEN SUOMENMESTAREITA VASTAAN. MITÄ PIDEMMÄLLE OTTELU ETENEE, NIIN PRON KOLME VAHVAA VIISIKKOA KÄÄNTÄVÄT PELIN PRON EDUKSI JA PISTEET MATKAAVAT NURMIJÄRVELLE.

close-icon

21.10.2018

Otteluraportti SB-Pro – TPS

20.10  SB-Pro – TPS 7-4 (1-1, 1-3, 5-0)

Kuva SB-Pro. Meri-Helmi “Mersu” Höynälä valittiin Veikkauksen kultaisen mitalin pelaajaksi

Lauantain Pro-teemat:

⇒ SB-Pro tehot jakautuivat laajalle rintamalle! 
⇒ SB-Pron “kone” käynnistyi vasta kolmannessa erässä!
⇒ TPS:n ykkönen saatiin kohtuullisen hyvin pidettyä kurissa!
⇒ Kiitos yleisölle, kuudes kenttäpelaaja loi otteluun jälleen loistavan tunnelman

SB-Pro Liiganaisten tehot: Jenni Torkki 1+0, Mirja Hietamäki 1+0, Jenni Rautanen 1+0, Mirja Hietamäki 1+0, Heidi Lirkki 1+0, Karoliinaa Kujala 1+0, Laura Hietamäki 1+0, Emma Itänen 0+3, Niina Ahola 0+1, Meri-Helmi Höynälä 1+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 14 ja TPS Anniina Orrenmaa 13

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Meri-Helmi Höynälä SB-Pro ja Sofia Leino TPS

Veikkauksen mitalit

Kulta: Meri-Helmi Höynälä SB-Pro 1+1

Hopea: Anniina Orrenmaa (mv) TPS

Pronssi: Karoliina Kujala SB-Pro 1+0

Yleisöä 248

Kuva Esa Takalo. Laura ja Mirja Hietamäki ketjun sentterin “Mersu” Höynälän kanssa ottivat kolmannessa erässä suuren roolin pelin kääntämisessä

KAIKKI PRON KENTÄLLISET MUKANA MAALINTEOSSA JA KOLMANNESSA ERÄSSÄ “DIESEL” RÄJÄHTI TODELLA KÄYNTIIN

Ottelun juoni oli etukäteen arvattavissa. TPS peluuttaa kapealla ryhmällä ja Pro iskee aktiivisesti kolmella kentällä. Ennakkosuunnitelmiin ei kuitenkaan kuulunut, että TPS johtaa kahden erän jälkeen 4-2 ja ansaitusti. Pelillisesti kaksi erää olivat tasaisia, mutta TPS oli terävämpi viimeistelyssä ja huolellisempi oman maalinsa edessä. TPS:n pelätty ykkönen pelasi jälleen hyvän pelin, mutta joutui tyytymään valtavan urakoinnin jälkeen kahteen Sofia Leinon maaliin.

Kolmanteen erään Pron kone lähti koko tehollaan käyntiin. Karvaus oli voimakkaampaa, vastustajan maalinedessä joukkue teki hyvää maskia ja haki irtopalloja tehokkaasti. Joukkueen kapteeni Karoliina Kujala teki jo niin tutun laukauksensa oikealta laidalta, josta numeroiksi 3-4, seuraavaksi Höynälä voitti irtopallon maalin edessä ja luvuiksi 4-4. Tiltu Siltanen omalla maalillaan torjui tämän jälkeen kaiken ja varmisti osaltaan kotijoukkueen irtioton.

Viisi minuuttia peliaikaa jäljellä ja nyt oli Jenni Torkin vuoro virittää pyssynsä jo tutuksi tulleeseen kanttilaukaukseensa, joka löysi hyvän maskin takaa ylänurkan, vain kolme sekuntia ehti pelikello pyöriä eteenpäin, kun Mirja Hietamäki pääsi aloitusvoiton jälkeen iskemään tulisesti jälleen TPS-maalin ylänurkkaan. Laura Hietamäki sai kunnian laukoa Emma Itäsen (0+3!) syötöstä vielä tyhjään maaliin loppunumeroiksi 7-4.

SB-PRON KAIKKI KETJUT JÄLLEEN MAALINTEOSSA -HIETAMÄET JA HÖYNÄLÄ TEHOKKAIN KOLMELLA MAALILLAAN

”Ensimmäistä erää pyrimme viemään pallonhallinnan kautta, mutta aktiivisuutemme ei ollut riittävällä tasolla.”

Toisessa erässä TPS pääsi määräämään tahdin ja menimme siihen mukaan, pallonhallinta siirtyi heille ja me olimme liian varovaisia ja passiivisia.”

”Meillä ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin aktivoida oma karvauksemme tehokkaammaksi. Näin pääsimme omalle mukavuusalueellemme ja teimme TPS:n pelin avaamisen haastavammaksi. Kolmas erä meille 5-0, hyvä ryhtiliike ja pisteet kotiin.”      -Vesa Pulkkinen, SB-Pro päävalmentaja-

 

Kuva Juhani Järvenpää. Joukkueen kapteeni Karoliina Kujala palkittiin pronssisella Veikkausmitalilla ja “Kallun” tuttu laukaus nosti Pron taistelemaan voitosta kolmannessa erässä

KIITOS YLEISÖLLE LOISTAVASTA TUNNELMASTA – PRO JATKAA KOTONA VOITTAMATTOMANA!

Kiitos kotiyleisölle jälleen kerran! Teitte aivan upean tunnelman otteluun. Voitto nosti Pron jälleen Liigan kärkeen yhdessä PSS:n kanssa, jolla myös vain yksi häviö toistaiseksi kauden peleissään.

SEURAAVAKSI NAISTEN LIIGAPELIT JATKUVAT VIERASPELILLÄ LAPPEENRANNASSA JA TAKAISIN ARKADIAAN JOUKKUE SAAPUU 3.11 KLO 17.00, JOLLOIN VASTUSTAJAKSI ASETTUU ERÄVIIKINGIT PAIKALLISOTTELUN MERKEISSÄ. LIPUT KANNATTAA TÄHÄN PELIIN HANKKIA HYVISSÄ AJOIN LIPPU.FI:N KAUTTA, NÄIN SAAT PARHAAT PAIKAT VARATTUA ITSELLESI.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

close-icon

18.10.2018

Otteluennakko SB-Pro – TPS

20.10 Klo 17.00 SB-Pro – TPS, Arkadia Halli, Klaukkala

SB-Pro palaa kotihalliinsa viime viikonlopun “pohjoisen” pelikiertueeltaan. Lähtökohdat tähän peliin ovat mielenkiintoiset, sarjan 1. ja 2., joilla molemmilla 1 tappio toistaiseksi sarjassa. Viime kaudella Pro vei keskinäiset pelit selkeästi, mutta TPS:n kauden aloitus on ollut erittäin hyvä ja viime kauden pelit pitää nyt unohtaa. Pro tulee kotiotteluunsa sisuuntuneena viikonlopun tappion jälkeen ja tämä tietää vierasjoukkueelle hikistä iltapuhdetta.

Lauantain Pro-teemat:

⇒ SB-Pron vahvuus on ollut kolme ratkaisuihin pystyvää kentällistä!
⇒ Onnistuuko SB-Pro pitämään kurissa Tepsin taitavan ykkösketjun?
⇒ Vastakkain Suomen maalivahtien huiput, viime kevään MM-kisojen maalivahdit?

Kuva Juhani Järvenpää. Nähdäänkö lauantaina”Jennit” Torkki/ Rautanen jälleen tuulettamassa Arkadiassa?

TEPSIN VAARALLISTA YKKÖSKENTTÄÄ ON PIDETTÄVÄ SILMÄLLÄ – PRO PELAA KOLMELLA VIISIKOLLA

TPS:n maalinteko on ollut tällä kaudella yhden kentällisen varassa, toistaiseksi ykköskenttä on tehnyt yli 80% kaikista TPS:n maaleista. Kentällisessä on runsaasti taitoa ja ketju saa myös erittäin paljon peliaikaa, mikä näkyy myös tilastoissa. Pro tulee jälleen täydellä kolmella kentällä peliin ja vastuu maalinteosta jakaantuu tasaisesti koko joukkueelle.

TPS on tehnyt 5,5 maalia ottelua kohden ja päästänyt 3,5 maalia pelaamissaan otteluissa. Pron vastaavat luvut ovat 8,25 tehtyä maalia ja 3,25 päästettyä maalia. Tilastoista voisi tulkita Pron kolmen tasaisen kentällisen pystyvän tekemään maaleja hiukan enemmän, mutta omassa päässä joukkueiden tilastot ovat hyvin lähellä toisiaan.

TILTU SILTANEN VASTAAN NOORA VUORELA

Tiltu Siltanen on tällä hetkellä sarjan torjuntilaston 2. yli torjuntaprosenteilla 84,34, keskimäärin 18 torjuntaa ottelussa. Noora Vuorela on pelannut kolme TPS:n peleistä ja Anniina Orrenmaa yhden, Nooran torjuntaprosentti tällä hetkellä on 80,39. TPS:n maalivahdeille on tullut ottelua kohden keskimäärin 16 torjuntaa, tilastot ovat siis joukkueilla torjuntojen valossa hyvin vastaavat. Molemmille maalivahdeille tulossa haasteellinen ilta kahden taitavan ja maalintekoon kykenevän hyökkäyksen kohdatessa.

Kuva Esa Takalo. Tiltu Siltanen SB-Pro vastaan Noora Vuorela TPS

Seuraa näitä pelaajia lauantaina:

⇒ Jaana Lirkki, Suomen maajoukkueeseen nimetty keskushyökkääjä, tekee pisteiden ohella myös paljon näkymätöntä työtä joukkueen eteen!

⇒ Jenni Rautanen, johtaa Pron sisäistä pistepörssiä, tehnyt huiman hyppäyksen 1.divisioonasta Liigan huipulle, vastustajan maalin edessä pelottavan kova viimeistelijä!

⇒ Nita Heino, NST:stä siirtynyt puolustaja, jonka kamppailu- ja juoksuvoima hakee vertaistaan, taistelee jokaisesta pallosta kovalla intensiteetillä!

Kuva Juhani Järvenpää. Nita Heino on aloittanut kautensa hyvin Pron puolustuksessa nuoren Meri-Helmi Höynälän kentällisessä

TOIMITUKSEN ENNAKKOI OTTELUSTA TULEVAN ERITTÄIN TIUKAN, JOKA KÄÄNTYY KUITENKIN KOTIJOUKKUEELLE KOLMEN TASAISEN KOVAN KENTÄLLISEN ONNISTUESSA VUOROLLAAN LAITTAMAAN RIITTÄVÄSTI PAINETTA PIENEMMÄLLÄ MATERIAALILLA PELAAVAA VIERASJOUKKUETTA VASTAAN. KOTIYLEISÖÄ TARVITAAN LAUANTAINA LIIGANAISTEMME TUEKSI JA LIPPUJA PELEIHIN VOI JATKOSSA OSTAA LIPPU.FI:N KAUTTA, NÄIN VARMISTAT PARHAAT PAIKAT HALLISTA.

OTTELU LAUANTAINA ALKAA KLO 17.00 JA OVET AVATAAN YLEISÖLLE KLO 16.00. TERVETULOA MUKAAN SEURAAMAAN SARJAN KÄRKIKAMPPAILUA SB-PRO -TPS!

 

 

 

 

 

 

 

close-icon

14.10.2018

Otteluraportit SSRA – SB-Pro Liiga, O2 – SB-Pro Suomen Cup

13.10 SSRA– SB-PRO 5-4 (0-3, 4-1, 1-0)

SSRA osoitti olevansa vaarallinen joukkue ja aiheutti Pron ensimmäisen tappion Liigassa. Ankat nousivat 3-0 ja 4-1 tappiosta rinnalla ja tekivät vielä päätöserässä voittomaalin. Sarja onkin varmasti ennätystasainen tällä hetkellä kuuden joukkueen ollessa 9. pisteessä ja SB-Pron johtaessa sarjaa parhaalla maalierolla.

Ottelun Pro-teemat:

⇒ Prolla vahva alku otteluun!

⇒ SSRA teki alivoimamaalin 2. erän alkuun ja tästä läksi kotijoukkueen nousu!

⇒ Kolmas erä oli tasainen, mutta tällä kertaa Pro ei onnistunut paikoistaan!

 

Kuva Juhani Järvenpää: Jenni Rautanen onnistui jälleen kahdesti Oulussa

SB-Pro Liiganaisten tehot: Jenni Rautanen 2+0, Jenni Torkki 0+1,  Laura Hietamäki 1+1, Meri-Helmi Höynälä 1+0, Mirja Hietamäki 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 21 ja SSRA Krista Määttä 14

SB-PROLLA OTTELUUN VAHVA ALKU

SB-Pro pelasi totutusti kolmella viisikolla, mutta ykköskentässä Hanna-Mari Uimonen paikkasi Juulianna Sotalan ja kakkoskentässä Melina Rissanen otti Nea Suomisen paikan. Pelin alkuun näytti, että Pro jatkaa siitä mihin jäi viikko sitten lauantaina ja Jenni Rautasen johdolla vierasjoukkue otti vahvan kiinnityksen peliin 3-0 johdolla 1.erässä. SSRA oli kuitenkin pelissä hyvin mukana, mikä antoi viitteitä, ettei ottelusta tule Pron näytös.

TOISESSA ERÄSSÄ ANKAT NOUSIVAT RINNALLE JA KOLMANNESSA RATKAISIVAT OTTELUN VOITOKSEEN

Toisen erän alkuun SSRA jäähyn, mutta onnistuivat tekemään alivoimamaalin, joka varmasti antoi uskoa kotijoukkueelle. Laura Hietamäki vei Pron vielä kerran kolmen maalin johtoon, mutta tämän jälkeen maalasi vain Rankat Ankat, kolmesti vielä toisessa erässä ja kolmannessa erässä nuori Sanni Uimarihuhta teki ottelun voittomaalin. Pro haki raivokkaasti tasoitusta ottelun lopussa ilman maalivahtia, mutta tuloksetta tällä kertaa.

Kuva Juhani Järvenpää. Emmi Lindh on saanut hyvän lähdön kaudelleen, tehotilastossa +12 neljän pelin jälkeen ja omassa päässä ei vielä ole vastustaja onnistunut maalinteossa

ANSAITTU VOITTO KOTIJOUKKUEELLE

“Ensimmäinen erä oli tuloksellisesti meille hyvä, vaikka Ankat onnistuivat siinäkin ajoittain paineistamaan vahvasti. Toisessa erässä ylipelattiin ja turhat virheet kostautuivat. Kolmas erä oli tasainen, kotijoukkue onnistui siinä, missä me ei onnistuttu eli saatu maalia aikaiseksi. Ankat käänsivät peliä vahvasti ja olivat agressiivisiä. Meiltä heikko toinen erä, josta otetaan oppia jatkopeleihin, jotta peli kestää kasassa 60 minuuttia.”    – Vesa Pulkkinen, SB-Pro päävalmentaja

 14.10 O2- JYVÄSKYLÄ – SB-PRO,5 – 9 (1-2, 1-2, 3-5), Suomen Cup

SB-Pro Liiganaisten tehot: Jaana Lirkki 1+0, Karoliina Kujala 1+0,  Silja Eskelinen 0+1, Jenni Torkki 2+1, Melina Rissanen 1+2, Laura Hietamäki 1+2, Mirja Hietamäki 3+0, Meri-Helmi Höynälä 0+1, Nita Heino 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 22 ja O2 Tanja Matilainen 25

SB-PRO OTTI PAIKAN 4.KIERROKSELTA, MUTTA KOTIJOUKKUE PAKOTTI PRON TEKEMÄÄN TÖITÄ LOPPUUN SAAKKA

Kuten ennakossa arvelimme, niin O2 tulee tekemään ottelusta Prolle vaikean. Ensimäinen ja toinen erä kulkivat Pron hallinnassa, mutta kotijoukkue roikkui hyvin pelissä mukana. Kolmannen erän puolivälissä O2 vielä kavensi tilanteeksi 4-5, mutta tämän jälkeen Pro iski nopeasti kolmesti ja ratkaisi pelin itselleen.

Mirja Hietamäki onnistui jälleen hattutempun arvoisesti, lisäksi nostetaan esiin nuoret Jenni Torkki 2+1 ja Melina Rissanen 1+2, jotka tällä kertaa vastasivat ketjunsa tehoista.

Kuva SB-Pro. Vasemmalla Melina Rissanen, oikealla Jenni Torkki

O2 OLI ODOTETUN PIRTEÄ JA ANTOI PROLLE TÄYDEN VASTUKSEN

” Kotijoukkue läksi pelaamaan rohkeasti ja ansaitsee kaiken tunnustuksen pelistään. Pro ei ollut ihan parhaimmillaan, mutta rutiinilla hoidettiin kuitenkin jatkopaikka, jota tietysti tässä vain haettiin ja tyylipisteet eivät merkitse mitään. Meillä oli laajempi ryhmä, josta löytyy ratkaisijoita ja Tiltu Siltanen maalilla oli jälleen hyvä, tässä ainakin osa ottelun ratkaisuista”.   –Marko Moilanen, Sb-Pro joukkueenjohtaja

ENNAKOIMME PRON MATKAAVAN KOTIIN NURMIJÄRVELLE KAHTA PISTETTÄ RIKKAAMPINA, MUTTA SSRA NÄYTTI, ETTÄ JOKAISEN VOITON ETEEN JOUTUU PELAAMAAN PARHAALLA TASOLLAAN. SUOMEN CUPISSA PRO JATKAA 4.KIERROKSELLE JA JOKO SIELTÄ TULISI PITKÄN VIERASPELIPUTKEN JÄLKEEN MYÖS KOTIPELI VASTAAN ARVONNOISSA.

 RASKAS VIERAPELIMATKA ON TAKANA JA LAUANTAINA 20.10 ARKADIASSA PELATAAN SARJAN KÄRKIKAMPPAILU SB-PRO – TPS KELLO 17.00 ALKAEN. TÄHÄN PELIIN TARVITAAN KOTIYLEISÖN TUKI MUKAAN!

close-icon

11.10.2018

Otteluennakko SSRA – SB-Pro

13.10 Klo: 15.00 SSRA – SB-Pro, Kastelli Oulu

Sarjakärki SB-Pro matkustaa Ouluun tulevana lauantaina, jossa vastassa SSRA. Hienossa kotihallissaan Kastellissa kotijoukkue on aina vaarallinen vastustaja,  viime kauden vastaavassa pelissä Pro oli selvästi vahvempi.

Lauantain Pro-teemat:

⇒ Jatkuuko Pron “lentokeli” myös Oulussa kovan kotijoukkueen vieraana?
⇒ Pron pelaaminen on kehittynyt ottelu ottelulta, jatkoa tulossa?
⇒ Pystyykö SSRA pysäyttämään Pron kolmen kentällisen vyörytyksen?

Kuva Florian Buechting. Pron 2. ketju on aloittanut kauden hienosti, kuvassa oikealta Emmi Lindh, Jenni Rautanen, Emma Itänen ja Jenni Torkki, Nea Suominen on ketjun 5. pelaaja

SSRA ON KOVA KOTIJOUKKUE  JA HYVÄ HAASTE ERINOMAISESTI KAUDEN ALOITTANEELLE SB-PROLLE

Viime kaudella kumpikin voitti toisensa kerran sarjassa ja tällä kaudella SSRA on nyt sarjan 4. kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Pro on voittanut kaikki kolme otteluaan ja johtaa sarjan myös puhtaan saldon omaavan TPS:n kanssa. Ankat ovat olleet tällä kaudella erittäin tasainen joukkue, sisäisen pistepörssin kärjessä ovat Hanna Niemelä ja Henriikka Keinänen, lisäksi ainakin Sanna Risteli on pelaaja, jonka kovan laukauksen  jokainen Liigapelejä seurannut tietää. Krista Määttä todennäköisesti on SSRA:n pelaava maalivahti lauantaina ja on myös ehdottomasti yksi sarjan parhaista maalivahdeista.

PRO ALOITTAA MATKUSTAMISEN JO PERJANTAINA

Liiganaiset matkustavat perjantaina Jyväskylään, josta joukkue siirtyy pelipäivän aamuna Ouluun ja on näin tuorein jaloin valmis otteluun lauantaina. Joukkueen terveystilanne on hyvä ja otteluun lähdetään luottavaisena, vaikkakin vahvaa kotijoukkuetta arvostaen. Kolmen tasaisen kentällisen pelaamiseen tuskin on Oulussakaan luvassa muutoksia ja Pro haluaa ottaa pelissä hallinnan itselleen.

Kuva Florian Buechting: Mirja Hietamäki avasi kauden maalitilinsä hattutempulla Koovee:n kustannuksella

SB-PRO JATKAA SUNNUNTAIKSI JYVÄSKYLÄÄN 02-JYVÄSKYLÄN VIERAAKSI SUOMEN CUPIN 3. KIERROKSELLE

Liiganaisten bussi suuntaa illan päätteksi jo Oulusta Jyväskylään, jossa pelataan sunnuntaina klo 13.00 alkaen Suomen cupin 3. kierroksen ottelu 02-Jyväskylän vieraana. 02 tippui viime kaudella Liigasta ja tässä ottelussa päästään vertailemaan Liigakärjen ja 1. divisioonan sarjajohtajana tasoeroa. SB-Pron yksi kauden päätavoitteista on Suomen Cup, joten tähän otteluun lähdetään jälleen kovalla asenteella tavoitteena pelit 4. kierroksella.

Kuva Florian Buechting. Joukkueen kapteeni Karoliina Kujala on ollut “lennossa” alkukaudesta, kuten kuvakin osoittaa

TOIMITUKSEMME ENNUSTAA LIIGANAISTEN SAAVAN LAUANTAINA KAUDEN KOVIMMAN HAASTEEN TOISTAISEKSI. PRON ISKUKYKY ON OLLUT KUITENKIN NIIN VAHVAA, ETTÄ USKOTAAN SILTI PISTEIDEN MATKAAVAN NURMIJÄRVELLE KORSISAAREN BUSSISSA.

SUOMEN CUPISSA PRO ON LIIAN VAHVA RYHMÄ JYVÄSKYLÄSSÄ JA JOUKKUE TULEE OTTAMAAN PAIKAN 4. KIERROKSELTA, VAIKKA JYVÄSKYLÄN KOTIJOUKKUE TULEE TAISTELUASENTEELLA OTTELUUN. SEURAAVA KOTIPELI ON SIIS JO 20.10 ARKADIASSA JA VASTASSA VIELÄ TÄLLÄ HETKELLÄ PUHTAAN SARJAN OMAAVA TPS. KALENTERIIN SIIS VARAUS 20.10 KLO 17.00 ARKADIA HALLI!

 

close-icon

07.10.2018

Otteluraportti SB-Pro – Koovee

10.2 SB-Pro – Koovee 11-3  (4-0, 3-2, 4-1)

Ottelun alkuun pidettiin juhlallisuuksia, mestaruusviiri nostettiin seinälle ja lisäksi huomioitiin Anu Raatevaaran ja Jaana Lirkin saavutuksia uralla toistaiseksi ja näin Liigan kärkiottelu sai arvoisensa aloituksen. Itse ottelusta muodostui todellinen Pron näytös, jossa lopulta nähtiin SB-Pron historian suurinumeroisin voitto Arkadia hallissa.

Kuva SB-Pro. Jenni Torkki avasi Pron maalijuhlat lauantaina

Lauantain Pro-teemat:

⇒ Mirja Hietamäki iski Arkadia hallin ensimmäisen hattutempun!
⇒ “Kakkoskentän” taakse ei ole vieläkään tehty yhtään maalia!
⇒ Kolme vahvaa kentällistä on edelleen Pron täsmä-ase!
⇒ Tiltu Siltasen luotettava torjuntatyöskentely luo vankan perustan Pron pelaamiselle!   

Kuva SB-Pro: Laura Hietamäki, Silja Eskelinen ja Mirja Hietamäki, yhteensä  9 tehopistettä eilen!  

SB-Pro tehot: Jenni Rautanen 2+1, Laura Hietamäki 0+3, Karoliina Kujala 2+1, Jenni Torkki 1+1, Silja Eskelinen 2+1, Mirja Hietamäki 3+0, Nea Suominen 0+1, Heidi Lirkki 1+3

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 21 ja Koovee Noora Laakso 11 ja Anette Knuutinen 8

Parhaina pelaajina palkittiin: SB-Pro Mirja Hietamäki 3+0 ja Koovee Johanna Homi 1+0

Veikkauksen mitalit:

Kulta: Mirja Hietamäki, SB-Pro

Hopea: Karoliina Kujala, SB-Pro 

Pronssi: Jenni Rautanen, SB-Pro

NÄIMME TOISTAISEKSI KAUDEN PARASTA SB-PRON PELIÄ

Alkujuhlallisuuksien jälkeen ei Pro antanut vierasjoukkueelle hetkenkään rauhaa ja näin Rautasen kenttä iski runsaaseen neljään minuuttiin kaksi tahtomaalia maalin edestä siivittäen Pron karkumatkalle. Pallonhallinta oli myös selvästi kotijoukkueella tavoitteen mukaisesti ja ottelun laukaisukertat kertovat sen, että Pro pääsi parhaille maalisektoreille selvästi vierasjoukkuetta useammin.

Toinen erä oli numerollisesti tasaisempi Kooveen onnistuessa myös maalinteossa kahdesti, mutta kolmas erä mentiin jälleen vahvasti Pron merkeissä ja ottelun kruunasi omalla tavallaan Mirja Hietamäen hattutemppu ja kaikki nämä maalit alusti Laura Hietamäki.

Jokainen Pron pelaaja onnistui roolissaan, joten on vaikea nostaa jo palkittujen pelaajien lisäksi nimiä esiin, mutta Silja Eskelinen on tällä hetkellä tehnyt kolmeen peliin jo 8 tehopistettä ja Heidi Lirkki kahteen peliin samat 8 tehopistettä, maajoukkuepelaajiltamme tehokas avaus kauteen.

LUOTETTAVAA PUOLUSTUSPELAAMISTA

Maalivahtien taiston vei ehkä odotetusti lopulta Tiltu Siltanen, joka on jo nyt huippuiskussa ja lähitorjunnat jos mahdollista, niin vielä viime vuotta parempia. Tiltu luo samalla vahvan pohjan Pron koko pelaamiselle omalla luotettavalla torjuntatyöskentelyllään.

Kauden alun erikoisuuksia on “kakkoskentällisen” saldo kolmen ottelun jälkeen, ei yhtään maalia omaa päähän vielä.  Emmi Lindh on koko sarjan ykkönen tällä hetkellä saldolla +10,Emma Itäsen saldo on koko sarjan 2. paras +9 ja Nea Suomisen +8 tällä hetkellä jaetulla 3. sijalla.

Kuva SB-Pro: Emma Itänen on toisena Liigan tehotilastossa yhdeksällä plusmaalillaan ja johdossa pakkipari Emmi Lindh, +10!

VAROVAISTA TYYTYVÄISYYTTÄ PELIN JÄLKEEN

” Peli oli vuodenaikaan nähden ihan hyvällä tasolla ja meillä koko joukkue onnistui hyvin, olemme viime vuoden tapaan hyvä kolmen kentällisen joukkue. Olen tietysti tyytyväinen siitä, että sain tehtyä kauden ensimmäiset tehopisteeni ja niitähän minulta tietysti odotetaankin hyökkääjän roolissa, kyllä se helpottaa. Pystymme myös parantamaan omaa peliämme vielä paljon ja etenkin omassa päässä tuli ehkä joku turha virhe”  – Mirja Hietamäki, SB-Pron “voimahyökkääjä” –

Hienoa oli saada tämä ensimmäinen kotipeli alle ja joukkueelle iso kiitos kovasta työmoraalista. Pelasimme juuri kuten oli myös suunniteltu ja harjoiteltu, meillä on oikea suunta tekemisessämme. Valmentajalle on mahtavaa luotsata tätä ryhmää, jossa ei ole heikkoa lenkkiä”   – Vesa Pulkkinen, SB-Pro päävalmentaja

TOIMITUS KIITTÄÄ OSALTAAN KOKO JOUKKUETTA JA KOKO OTTELUTAPAHTUMAN ORGANISAATIOTA. PRO ON OTTANUT TUKEVAN OTTEEN SARJAN KÄRJESSÄ JA SEURAAVIIN KOTIPELEIHIN TOIVOTTVASTI SAAMME ENTISTÄ ENEMMÄN FANEJA PAIKALLE.

SEURAAVAN KERRAN ARKADIASSA TARVITAAN TEITÄ; KUUDETTA KENTTÄPELAAJAA, LAUANTAINA 20.10 KLO 17.00, JOLLOIN VASTASSA ON TPS SARJAN KÄRKIKAMPPAILUSSA.

close-icon

04.10.2018

Otteluennakko SB-Pro – Koovee

6.10 Klo: 17.00 SB-Pro – Koovee, Arkadia Halli, Klaukkala
SB-Pron Liigakausi kotikentällä aloitetaan heti sarjan kärkikamppailulla, jossa vastustajaksi Liiganaiset saavat Kooveen Tampereelta. Joukkueilla on takanaan 2-4 ottelua tällä hetkellä ja ainoina puhtaan pelin joukkueina ovat SB-Pro ja TPS. Pro on maalieron perusteella sarjassa 1. ja Koovee 2. ennakkoa kirjoittaessa.

Lauantain Pro-Liigateemat:

⇒ Kauden avaus ja juhlallisuuksia luvassa ennen pelin alkua!
⇒ Viime kaudella Pron onnistui pitämään Kaupit kurissa, mikä on Kooveen ase tällä kaudella?
⇒ Maalivahtien torjuntatilaston 1. ja 3. vastakkain!
⇒ Silja Eskelinen aloittanut kauden hurmiossa, kotiyleisö saa nyt nähdä “Sillin” paluun Pro-paitaan!

Kuva Juhani Järvenpää: Tiltu ”Matkanjohtaja” Siltanen SB-Pro #35 on jatkanut vahvasti viime kauden tapaan ja nyt vastassa toistaiseksi sarjan kovin haaste Kooveen muodossa ja toinen huippumaalivahti Noora Laakso heittää oman haasteensa peliin

Koovee koki pelaajistossa suuria menetyksiä, mutta on silti aloittanut kautensa hyvin uuden päävalmentajansa johdolla
Kauden vaihtuessa Kari Lehtisalo hyppäsi joukkueen peräsimeen ja sai suuren haasteen Kaupin sisarusten siirtyessä Ruotsiin pelaamaan. Joukkue on selvinnyt muutoksesta hyvin voittaessaan kotikentällään suurinumeroisesti EräViikingit ja selvästi myös toisen sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvan joukkueen eli PSS:n, vierasottelussa Oulussa Rankat  Ankat olivat vahvempia aiheuttaen Kooveelle kauden ensimmäisen tappion.

Mia Vallenius on ottanut joukkueessa selkeän johtajan roolin ja on puolustajan tontilta saanut aikaan tehot 2+3 kolmeen otteluun ja ollen 11 KooVeen tekemän maalin aikana kentällä. Kokonaisuutena joukkue on ollut selvästi viime kausia tasaisempi usean pelaajan osallistuessa pisteiden tekoon. Nuori Julia Ruostila on yksi mielenkiintoisista uusista pelaajista ja yksi esimerkki tällä kaudella Liigaan nousseista nuorista pelaajista. Noora Laakso on yksi Suomen parhaista maalivahdeista ja on pelannut kauden yli 87 torjuntaprosentilla.


Kuva Esa Takalo: Heidi Lirkki avasi kautensa hattutempulla, nyt yhden ottelun huilin jälkeen takaisin peliin, kuvassa myös hienosti onnistunut pakkipari Anu Raatevaara ja Nita Heino

SB-Pro palaa Arkadiaan nälkäisenä ja haluaa jatkaa puhdasta sarjaansa kotiotteluissa
Viime kaudella Pro ei hävinnyt yhtään kotiottelua loistavan kotiyleisönsä edessä ja kotihalli, sekä sen hieno tunnelma olivat  joukkueen kuudes kenttäpelaaja. Lauantain avausta on odotettu joukkueen ja yleisön mielessä “vesi kielellä” ja Koovee on hyvä mittari Liiganaisille. Muutoksia joukkueen pelitapaan ensimmäisiin kahteen otteluun verrattuna tuskin on runsaasti luvassa, aktiivinen pallollinen peli tulee olemaan edelleen Pron teema ja Kooveen vahva hyökkäyspelaaminen saa varmasti tarkan huomion Pron viisikoiden taholta.

Silja Eskelinen on tällä hetkellä tehnyt puolustajan tontilta 5 tehopistettä ja paluu kotiyleisön eteen on erikoisen hieno upea kokemus niin “Sillille”, kuin kannattajille. Tulikasteen Arkadiassa saa moni muukin Pro-pelaaja ja yksi heistä on Jenni Rautanen ja Jennin ketjun onkin onnistunut erinomaisesti, se on tehnyt viisi maalia ja omiin ei ole mennyt vielä yhtään.

SB-Pron vahvuus viime kaudella oli kolme ketjua, jotka kaikki pystyvät maalintekoon ja samaa on nähty nyt jo molemmissa otteluissa. Kahden ottelun jälkeen on jo 15 pelaajaa päässyt pisteille ja samaan on yltänyt vain neljä ottelua jo pelannut EräViikingit. Tämä kertoo Pron vahvuudesta ja laajasta materiaalista.

Seuraa lauantaina näitä pelaajia:

⇒ Silja Eskelinen, Suomen maajoukkueen puolustaja takaisin Pron paidassa!

⇒ Tiltu Siltanen, maailman paras maalivahti!

⇒ Karoliina Kujala pelaa vahvaa syksyä, 214 ottelua Liigassa, 230 maalia ja 180 syöttöä

Kuva Esa Takalo. Pron harvalukuinen kannustusryhmä vei voiton kotiyleisöstä Tampereella, kuten ylärivin kannustajien eleet sen kertovat. Lauantaina Arkadiassa joukkue saa taakseen 6. kenttäpelaajan runsaslukuisen kotiyleisön toimesta!

Lauantaina ovet yleisölle avataan klo 16 ja nopeimmat saavat ostettua parhaat paikat katsomosta. Ennen ottelua on vielä juhlallisuuksia, joita ei voi nyt(kään) jättää väliin, joten lauantaina hyvissä ajoin paikalle ja otathan myös kaverisi mukaan kannustamaan Pron Liiganaiset voittoon!

TOIMITUKSEMME ARVIO ON, ETTÄ LAUANTAINA NÄHDÄÄN NAISTEN LIIGASSA TÄMÄN KAUDEN PARAS JA KOVAVAUHTISIN PELI TOISTAISEKSI. TUNNELMA NOUSEE HALLISSA KATTOON, KUTEN MYÖS MESTARUUSVIIRI ENNEN OTTELUA SUORITETTAVISSA JUHLALLISUUKSISSA. KOOVEE TEKEE TÄSTÄ OTTELUSTA JUHLAPELIN ARVOISENSA. 

TAMPEREEN ONNIKKA TIÄTTY ON TÄYS TÄLLÄÄNTYNEIT PELUREIT, MUTTA PISTEITÄ SINNE EI MYYRÄ.

close-icon

29.09.2018

Otteluraportti ÅIF – SB-Pro

Prolle vakuuttava voitto Ingman Areenalla ja uusia ratkaisijoita löytyi joukkueesta useampia lauantai-illan huumassa.

ÅIF – SB-Pro 2-10 (0-3, 1-3, 1-4)

Päivän Pro-teemat:

⇒ Kaikki viisikot olivat hyvässä vauhdissa Sipoossa!
⇒ Puolustus antoi hyvin tukea hyökkäyksessä!
⇒ Kokematon ÅIF taisteli hyvin!  

 

Kuva SB-Pro: Meri-Helmi Höynälä avasi toisessa pelissään maalitilinsä Liigassa

SB-Pro Liiganaisten tehot: Silja Eskelinen 3+0, Jenni Rautanen 2+1,  Juulianna Sotala 0+3, Karoliina Kujala 1+0, Nea Suominen 0+1, Laura Hietamäki 1+1, Emma Itänen 1+1, Niina Ahola 0+1, Jenni Torkki 0+1, Emmi Lindh 1+0, Meri-Helmi Höynälä 1+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 10 ja ÅIF  Teea Lehikoinen 25

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Jenni Rautanen SB-Pro ja Jasmin Jänkä ÅIF

Veikkauksen kultainen mitali: Silja Eskelinen, SB-Pro

Veikkauksen hopeinen mitali: Meri-Helmi Höynälä, SB-Pro

Veikkauksen pronssinen mitali: Susanna Korpela, ÅIF


Kuva SB-Pro: Niina Ahola pelasi itsensä vahvasti sisään Liigatasolle, tuloksena syöttöpiste ensimmäisessä pelissä ja vahva peli kokonaisuutena

SB-PRON KAIKKI KOLME KENTTÄÄ ONNISTUIVAT MAALINTEOSSA

Ykkönen: Jenni Torkki–Kallu, Jaana, Silja-Julle, ketju viimeisteli yhteensä kolme maalia.

Kakkonen: Niina-Jenni Rautanen- Neea, Emmi-Emma, ketju viimeisteli yhteensä neljä maalia

Kolmonen: Laura-Meri-Helmi-Mirja, Nita-Anu, ketju viimeisteli kaksi maalia.

YV kenttä: Jenni Rautanen-Kallu-Silja, Juulianna-Jaana, viimeisteli yhden maalin

Kuva SB-Pro: Jenni Rautanen 2+1 Sipoon illassa

SB-PRO JATKOI SIPOOSSA SIITÄ MIHIN JÄI TAMPEREELLA

Pro otti vahvasti pallonhallinnan itselleen ja ensimmäisen erän jälkeen 3 maalin johdon. Tiltu Siltanen torjui muutamat ÅIF:n hyvät vastahyökkäykset varmasti ja takasi näin joukkueelleen karkumatkan. Toisessa erässä Pro oli parhaimmillaan ja hallitsi erää suvereenisti, pallonhallinta vielä ensimmäistäkin erää vahvemmin Prolle ja Tiltulle vain yksi torjunta erässä kertoo pelin luonteesta. Kolmannessa erässä peli hiukan laski temmoltaan, mutta Pro viimeisteli vielä neljästi ja loi tukun loistavia maalintekopaikkoja tämän lisäksi.

SB-PRO HYÖKKÄSI VAHVASTI KOKO VIISIKOIDEN VOIMALLA

Illan erikoisuus oli ehkä puolustajien tekemät viisi maalia eli tuki hyökkäyksille oli kovalla tasolla ja onnistumisia tuli osumien muodossa puolustuksessa Silja Eskeliselle (hattutemppu!), Emma Itäselle ja Emmi Lindhille. Tähän vielä lisäksi Juulianna Sotalan kolme syöttöpistettä.

SB-PRO TEKI HYVÄN TEMMON OTTELUUN – PALLOLLA OLTIIN NOPEITA JA PALLOTTOMANA AKTIIVISIA   

”Olimme pallollinen joukkue, kuten halusimmekin ja hyökkäsimme todella vahvasti koko viisikon voimin, hyvää oli myös kaikkien kentällisten onnistuminen.”

”Karvauspelissä saimme aikaan runsaasti riistoja, mikä oli myös tavoitteemme .”    

-Jarno Kivinen, SB-Pro Liiganaiset lajivalmentaja

Oma peli oli ihan hyvä, mutta vielä pystyn parantamaan tästä, oli tietysti kiva saada se eka maali Liigassa tehtyä”   – Meri-Helmi Höynälä, SB-Pro, 2.Liigapeli takana

Annetaan tunnustus vastustajalle, olivat parempia ja tässä näkyi ero nuoren joukkueen ja kokeneen Suomen mestarijoukkueen välillä. Hyvin meidän kokemattomat pelaajat kuitenkin taistelivat ja siitä voi olla ylpeä”   – Harry Virtanen, ÅIF Liigavalmennus

KAKSI PELIÄ SARJAA PELATTU JA PROLLA KAKSI VAKUUTTAVAA VIERASVOITTOA, KOTIAVAUS VASTASSA ENSI LAUANTAINA, JOLLOIN VIERAAKSI SAAPUU KOOVEE JA KYSEESSÄ SARJAN KÄRKIKAMPPAILU. OTTELU ALKAA LAUANTAINA KLO 17.00. SEITSEMÄN YÖTÄ JA EDESSÄ ON JUHLAPÄIVÄ!

close-icon

27.09.2018

Otteluennakko Naisten Liiga ÅIF – SB-Pro

29.9 klo:15.00 ÅIF – SB-Pro, Ingman Areena Sipoo

ÅIF ALOITTI KAUDEN NIUKALLA TAPPIOLLA TURUSSA– SB-PRO VOITTI CLASSICIN TV-PELISSÄ

Paikallisvastustaja ÅIF avaa kauden kotipelinsä hallitsevaa mestaria SB-Pron Liiganaisia vastaan. Kumpikin joukkue on uusiutunut osin viime vuodesta ja lauantaina näemme kuinka voimasuhteet ovat kesän aikana muuttuneet.

SB-Pron teemat otteluun:

⇒ Pron pitää olla kärsivällinen tiukasti puolustavan kotijoukkueen kanssa!
⇒ Jatkaako Pron ykköskenttä hurmoksessa ensimmäisen pelin tapaan!
⇒ Joko Hanssonien kentän “ketsuppipullo” aukeaa?

Kuva Esa Takalo: Heidi Lirkki, SB-Pro #12, hattutemppu ensimmäiseen peliin!

ÅIF SÄILYTTI SARJAPAIKKANSA VIIME KAUDELLA KARSINTOJEN KAUTTA

ÅIF voitti viime kaudella sarjassa kolme ottelua, NST:n sekä kotona että vieraissa ja sarjasta pudonneen O2:n kotikentällään. Kevään karsintapeleissä ÅIF onnistui kuitenkin säilyttämään sarjapaikkansa ja näin pääkaupunkiseudun edustus Liigassa säilyi erittäin vahvana. Tälle kaudelle Sipoossa tehtiin yhteistyösopimus Northern Starsin kanssa, josta useampi nuori lahjakas pelaaja pelasikin ensimmäisen Liigapelinsä Turussa sarja-avauksessa.

ÅIF:n kantavia voimia tällä kaudella ovat Bianca Boman, joka on hyvin tuttu pelaaja Nurmijärvellä, Sandra Ojanen nuoresta iästään huolimatta ottanee kauden aikana suurta roolia ja joukkueen molemmat maalivahdit ovat myös tärkeitä lenkkejä, Turussa maalilla pelasi Satu Pekkarinen hyvän pelin.

 

Kuva Esa Takalo: Mirja Hietamäki SB-Pro #33, Hanssonien peli kulki hyvin jo Tampereella, mutta maalihanat jäivät vielä osin aukaisematta.

SB-PRO HALUAA OTTAA PELIN HALLINTAANSA

SB-Pron ensimmäinen peli oli vahvaa koko kentän pelaamista ja aktiivinen hyvin ajoitettu karvauspeli aiheutti Classicille ongelmia läpi ottelun. Ei varmaan ole iso yllätys, jos joukkue jatkaa samalla kaavalla myös lauantaina Sipoossa. SB-Pro on kokeneempi ja ainakin lähtökohtaisesti taitavampi joukkue, toisaalta joukkueesta huokuu ulospäin halu voittaa ja asennoitumisongelmia ei varmasti ole tulossa. Joukkue ja valmennus tietävät, että ÅIF tulee hakemaan vastaiskuja ja näyttää kotiyleisölleen olevansa viime kautta vahvempi ryhmä, joten Pron pitää olla huolellinen ja kärsivällinen.

Ensimmäisessä sarjapelissä kaikki kolme kentällistä onnistuivat maalinteossa, mutta ykköskenttä onnistui jopa kuusi kertaa. Jokainen viisikko onnistui kuitenkin hyvin pelissään ja rakensi ykkössektorin paikkoja. Mielenkiintoista on myös nähdä, onko joukkueen uusin tulokas, viime viikolla sopimuksen Liigaan tehnyt Niina Ahola jo pelissä mukana.

LAUANTAIN LIIGATAISTOSTA SIPOOSSA ON TULOSSA KAHDEN HYVIN LATAUTUNEEN JOUKKUEEN PELI, JOSSA KOTIJOUKKUE JOUTUU ANTAMAAN PALLONHALLINNAN VIERASJOUKKUEELLE. SB-PRO HAKEE KÄRSIVÄLLISESTI TILAISUUTTA AUKAISTA ÅIF:N PUOLUSTUS JA SAMAAN AIKAAN KESKIALUEEN PELIN PITÄÄ OLLA HUOLELLISTA. OTTELU KESTÄÄ 60 TEHOKASTA MINUUTTIA, JOTEN AIKAA RIITTÄÄ HAKEA VOITTOMAALIT NURMIJÄRVELLE.

6.10 SB-PRON LIIGANAISET AVAAVAT KAUTENSA ARKADIASSA KLO 17.00. NYT KANNATTAA JO VARATA KALENTERISTA AIKA TÄLLE HUIKEALLE PELILLE!

 

close-icon

24.09.2018

SB-Pron Liiganaiset ja Niina Ahola sopimukseen

Niina Ahola vakuutti SB-Pron valmennuksen ja ensimmäinen Liigasopimus on nyt allekirjoitettu!

Lohjalla on tehty jo vuosia hyvää työtä nuorten pelaajien kanssa ja Niina Ahola on heistä nyt uusin pelaaja liigatasolle. Niina siirtyi kevään aikana harjoittelemaan SB-Pron Liiganaisten mukaan ja esimerkillinen sitoutuminen yhdistettynä hyvään taitotasoon ja fyysisiin valmiuksiin pelata jo Liigatasolla palkitaan nyt sopimuksella viime vuoden parhaaseen naisten salibandyjoukkueeseen. Niina Ahola on syntynyt vuonna 2001 ja pelaa koko kauden myös A-tyttöjen SM-sarjajoukkueessa.

Kuva SB-Pro. Niina Ahola no.24

Onnittelut Niinalle ja tervetuloa mukaan SB-Pron Liigaryhmään!

02.12.2018

Otteluraportti SB-Pro – Classic

SB-Pro Naisten Liigaottelut jatkuivat vaihderikkaan viikon jälkeen ja vastassa ollut Classic […]

30.11.2018

Otteluennakko SB-Pro – Classic

1.12 Klo 17.00 SB-Pro – Classic, Arkadia Halli, Klaukkala SB-Pron […]

27.11.2018

SB-Pron Liiganaisten valmennuksessa muutoksia

SB-Pron Liiganaisten valmennusryhmässä muutoksia ja 3.12 alkaen joukkueen päävalmentajan tehtävät […]

26.11.2018

Otteluraportti Pelicans SB- SB-Pro

SB-Pro vieraili lauantaina Lahdessa ja ottelun ilonaiheet jäivät tällä kertaa […]

23.11.2018

Otteluennakko Pelicans SB – SB-Pro

Liiganaisten sarjakausi jatkuu vierailulla Lahteen, jossa vastassa on pirteästi kautensa aloittanut […]

20.11.2018

Otteluraportti SB-Pro – Classic, Suomen Cup

SB-Pro ja Classic järjestivät maalintekokilpailun ja samalla todellisen jännitysnäytelmän ratkoessaan […]

18.11.2018

Otteluraportti SB-Pro – PSS

SB-Pro Naisten Liigaottelut jatkuivat paikallisottelulla Klaukkalassa. Kotijoukkue oli tyly emäntä […]

15.11.2018

Otteluennakot SB-Pro – PSS Liigaa/ Classic Suomen cup

17.10 klo 17.00 SB-Pro – PSS, Liiga 18.10 klo 17.00 […]

04.11.2018

Otteluraportti SB-Pro – EräViikingit

03.11  SB-Pro – TPS 2-5 (1-2, 1-1, 0-2) Lauantain huippupeli oli […]

01.11.2018

Otteluennakko SB-Pro – EräViikingit

3.11 klo 17.00 SB-Pro – ErVi, Arkadia Halli, Klaukkala Tulevana […]

27.10.2018

Otteluraportti NST – SB-Pro

Liiganaisten Lappeenrannan vierailu sujui huomattavasti viime kautta helpommin, mutta kotijoukkue […]

25.10.2018

Otteluennakko NST – SB Pro

Liiganaiset matkaavat lauantaina Lappeenrantaan NST:n vieraaksi. Viime kaudella vastaava peli […]

21.10.2018

Otteluraportti SB-Pro – TPS

20.10  SB-Pro – TPS 7-4 (1-1, 1-3, 5-0) Kuva SB-Pro. […]

18.10.2018

Otteluennakko SB-Pro – TPS

20.10 Klo 17.00 SB-Pro – TPS, Arkadia Halli, Klaukkala SB-Pro palaa […]

14.10.2018

Otteluraportit SSRA – SB-Pro Liiga, O2 – SB-Pro Suomen Cup

13.10 SSRA– SB-PRO 5-4 (0-3, 4-1, 1-0) SSRA osoitti olevansa vaarallinen […]

11.10.2018

Otteluennakko SSRA – SB-Pro

13.10 Klo: 15.00 SSRA – SB-Pro, Kastelli Oulu Sarjakärki SB-Pro matkustaa […]

07.10.2018

Otteluraportti SB-Pro – Koovee

10.2 SB-Pro – Koovee 11-3  (4-0, 3-2, 4-1) Ottelun alkuun pidettiin […]

04.10.2018

Otteluennakko SB-Pro – Koovee

6.10 Klo: 17.00 SB-Pro – Koovee, Arkadia Halli, Klaukkala SB-Pron […]

29.09.2018

Otteluraportti ÅIF – SB-Pro

Prolle vakuuttava voitto Ingman Areenalla ja uusia ratkaisijoita löytyi joukkueesta […]

27.09.2018

Otteluennakko Naisten Liiga ÅIF – SB-Pro

29.9 klo:15.00 ÅIF – SB-Pro, Ingman Areena Sipoo ÅIF ALOITTI […]

24.09.2018

SB-Pron Liiganaiset ja Niina Ahola sopimukseen

Niina Ahola vakuutti SB-Pron valmennuksen ja ensimmäinen Liigasopimus on nyt […]

Etsitkö vanhempia uutisia?
MENE ARKISTOON

TULEVAT OTTELUT | Liiganaiset

close-icon

14.12.2018

KooVee - Liiganaiset
close-icon

16.12.2018

Liiganaiset - Åif
close-icon

12.01.2019

Liiganaiset - SSRA
close-icon

18.01.2019

TPS - Liiganaiset
close-icon

26.01.2019

Liiganaiset - NST
close-icon

10.02.2019

PSS - Liiganaiset
close-icon

13.02.2019

EräViikingit - Liiganaiset
close-icon

23.02.2019

Liiganaiset - Pelicans SB

14.12.2018, 19:00

KooVee - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

AutoCenterAreena

16.12.2018, 17:00

Liiganaiset - Åif

Naisten salibandyliiga

Arkadiahalli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

12.01.2019, 17:00

Liiganaiset - SSRA

Naisten salibandyliiga

Arkadiahalli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

18.01.2019, 18:30

TPS - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Leaf Areena

26.01.2019, 17:00

Liiganaiset - NST

Naisten salibandyliiga

Arkadiahalli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

10.02.2019, 17:00

PSS - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Aurorahalli, Porvoo

13.02.2019, 18:30

EräViikingit - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Mosahalli, Erätie 3, Helsinki

23.02.2019, 17:00

Liiganaiset - Pelicans SB

Naisten salibandyliiga

Arkadiahalli, Lepsämäntie 15, Klaukkala

PELATUT OTTELUT | Liiganaiset

close-icon

01.12.2018

Liiganaiset - Classic (7-4)
close-icon

24.11.2018

Pelicans SB - Liiganaiset (7-3)
close-icon

18.11.2018

Liiganaiset - Classic (8-7)
close-icon

17.11.2018

Liiganaiset - PSS (4-3)
close-icon

03.11.2018

Liiganaiset - EräViikingit (2-5)
close-icon

27.10.2018

NST - Liiganaiset (1-5)
close-icon

20.10.2018

Liiganaiset - TPS (7-4)
close-icon

14.10.2018

O2-Jyväskylä - Liiganaiset (5-9)
close-icon

13.10.2018

SSRA - Liiganaiset (5-4)
close-icon

06.10.2018

Liiganaiset - KooVee (11-3)
close-icon

29.09.2018

Åif - Liiganaiset (2-10)
close-icon

15.09.2018

Classic - Liiganaiset (3-8)
close-icon

09.08.2018

Liiganaiset - Berner Oberland, Sveitsi (4-3 RL)
close-icon

21.04.2018

Classic - Liiganaiset (2-3)
close-icon

11.04.2018

Liiganaiset - PSS (6-3)
close-icon

08.04.2018

PSS - Liiganaiset (2-3)
close-icon

07.04.2018

Liiganaiset - PSS (5-4 JA)
close-icon

28.03.2018

Liiganaiset - TPS (3-2)
close-icon

25.03.2018

TPS-Liiganaiset (1-4)
close-icon

24.03.2018

Liiganaiset - TPS (8-4)
close-icon

17.03.2018

O2-Jyväskylä - Liiganaiset (2-11)

01.12.2018

Liiganaiset - Classic

Naisten salibandyliiga

Tulos: 7-4

24.11.2018

Pelicans SB - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Tulos: 7-3

18.11.2018

Liiganaiset - Classic

Suomen Cup

Tulos: 8-7

17.11.2018

Liiganaiset - PSS

Naisten salibandyliiga

Tulos: 4-3

03.11.2018

Liiganaiset - EräViikingit

Naisten salibandyliiga

Tulos: 2-5

27.10.2018

NST - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Tulos: 1-5

20.10.2018

Liiganaiset - TPS

Naisten salibandyliiga

Tulos: 7-4

14.10.2018

O2-Jyväskylä - Liiganaiset

Suomen Cup

Tulos: 5-9

13.10.2018

SSRA - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Tulos: 5-4

06.10.2018

Liiganaiset - KooVee

Naisten salibandyliiga

Tulos: 11-3

29.09.2018

Åif - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Tulos: 2-10

15.09.2018

Classic - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Tulos: 3-8

09.08.2018

Liiganaiset - Berner Oberland, Sveitsi

Harjoitusottelu

Tulos: 4-3 RL

21.04.2018

Classic - Liiganaiset

Superfinaali

Tulos: 2-3

11.04.2018

Liiganaiset - PSS

Playoff 2018 välierä

Tulos: 6-3

08.04.2018

PSS - Liiganaiset

Playoff 2018 välierä

Tulos: 2-3

07.04.2018

Liiganaiset - PSS

Playoff 2018 välierä

Tulos: 5-4 JA

28.03.2018

Liiganaiset - TPS

Playoff 2018 puolivälierä

Tulos: 3-2

25.03.2018

TPS-Liiganaiset

Playoff 2018 puolivälierä

Tulos: 1-4

24.03.2018

Liiganaiset - TPS

Playoff 2018 puolivälierä

Tulos: 8-4

17.03.2018

O2-Jyväskylä - Liiganaiset

Naisten salibandyliiga

Tulos: 2-11

Etsitkö vanhempia raportteja?
MENE ARKISTOON

TILASTOT | Liiganaiset

SARJATAULUKKO

JoukkueOV3V2H1H0TMPMMEP
PSS10710250262423
SB-Pro107003613724
21
SSRA11700464471721
EräViikingit11700464481621
Koovee1070035142921
Pelicans SB1051045150117
TPS950044840815
Classic1020174657-117
NST1001092670-442
ÅIF900272266-442

PISTEPÖRSSI

PelaajaO+-+/-MSP
Laura Hietamäki10201465914
Heidi Lirkki9201289413
Jenni Rautanen
1016977512
Jenni Torkki10181088311
Silja Eskelinen8201467411
Karoliina Kujala919154729
Mirja Hietamäki1019145639
Emma Itänen1024420178
Meri-Helmi Höynälä
10211110437
Emmi Lindh1018414224

pelaajat | Liiganaiset

pelaajan kuva
1
Kiiski, Jannika
Maalivahti

Syntynyt: 07.08.99

SB-Prossa: 5.kausi

Aiemmat joukkueet: Light Iron

pelaajan kuva
5
Eskelinen, Silja
Puolustaja

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 4. kausi

Aiemmat joukkueet: Tiikerit, Piranha Chur

pelaajan kuva
8
Lirkki, Jaana
Hyökkääjä

Syntynyt: 31.8.1990

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1.kausi

Aiemmat joukkueet: Tapanilan Erä, NST

pelaajan kuva
12
Lirkki, Heidi
Hyökkääjä

Syntynyt: 31.8.90

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: Erä III, NST

pelaajan kuva
13
Höynälä Meri-Helmi
Hyökkääjä

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: LoSB

Yhteistyössä mukana:

pelaajan kuva
14
Torkki, Jenni
Hyökkääjä

Kätisyys: right

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: Northern Stars

pelaajan kuva
19
Kujala, Karoliina
Hyökkääjä

Syntynyt: 1.2.1987

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 10. kausi

Aiemmat joukkueet: Piranha Chur, Sveitsi

pelaajan kuva
20
Raatevaara, Anu
Puolustaja

Syntynyt: 4.1.1996

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 4. kausi

Aiemmat joukkueet: BB-88, NST

pelaajan kuva
22
Hietamäki, Laura
Hyökkääjä

Syntynyt: 27.2.1991

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 8. kausi

Aiemmat joukkueet: KiHu

pelaajan kuva
24
Ahola, Niina
Hyökkääjä

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: LoSB

pelaajan kuva
25
Heino, Nita
Hyökkääjä

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: PSS, Papas, Crackers, NST

pelaajan kuva
26
Suominen, Nea
Hyökkääjä

Kätisyys: Right

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: Erä III, Tiikerit, EräViikingit

pelaajan kuva
33
Hietamäki, Mirja
Hyökkääjä

Syntynyt: 27.2.1991

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 8. kausi

Aiemmat joukkueet: KiHu

pelaajan kuva
35
Siltanen, Tiltu
Maalivahti

Syntynyt: 15.4.89

SB-Prossa: 5. kausi

Aiemmat joukkueet: Piranha Chur, NST, PSS

Yhteistyössä mukana:

pelaajan kuva
42
Rautanen, Jenni
Hyökkääjä

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: SB-Vantaa

pelaajan kuva
55
Haapalahti, Heini
Puolustaja

Syntynyt: 5.5.90

Kätisyys: Right

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: Oilers, Indians, M-team

pelaajan kuva
66
Rissanen, Melina
Hyökkääjä

Syntynyt: 21.8.99

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 6. kausi

Aiemmat joukkueet: Light Iron

pelaajan kuva
69
Leminen, Ina
Puolustaja

Syntynyt: 12.7.96

Kätisyys: Right

SB-Prossa: 9. kausi

Aiemmat joukkueet: SB-97

Yhteistyössä mukana:

pelaajan kuva
70
Sotala, Juulianna
Hyökkääjä

Syntynyt: 09.07.99

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 6.kausi

Aiemmat joukkueet: Light Iron

pelaajan kuva
77
Itänen, Emma
Puolustaja

Syntynyt: 10.08.88

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 2.kausi

Aiemmat joukkueet: M-team

Yhteistyössä mukana:

pelaajan kuva
81
Uimonen, Hanna-Mari
Hyökkääjä

Syntynyt: 6.6.91

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 1. kausi

Aiemmat joukkueet: OLS, Papas, Happee, SSRA

pelaajan kuva
83
Lindh, Emmi
Puolustaja

Syntynyt: 27.11.99

Kätisyys: Left

SB-Prossa: 9. kausi

Yhteistyössä mukana:

pelaajan kuva
99
Moilanen, Ira
Maalivahti

Syntynyt: 12.11.99

SB-Prossa: 4. kausi

Aiemmat joukkueet: Blackbirds

Yhteistyössä mukana:

1
Kiiski, Jannika
Maalivahti
5
Eskelinen, Silja
Puolustaja
8
Lirkki, Jaana
Hyökkääjä
12
Lirkki, Heidi
Hyökkääjä
13
Höynälä Meri-Helmi
Hyökkääjä
14
Torkki, Jenni
Hyökkääjä
19
Kujala, Karoliina
Hyökkääjä
20
Raatevaara, Anu
Puolustaja
22
Hietamäki, Laura
Hyökkääjä
24
Ahola, Niina
Hyökkääjä
25
Heino, Nita
Hyökkääjä
26
Suominen, Nea
Hyökkääjä
33
Hietamäki, Mirja
Hyökkääjä
35
Siltanen, Tiltu
Maalivahti
42
Rautanen, Jenni
Hyökkääjä
55
Haapalahti, Heini
Puolustaja
66
Rissanen, Melina
Hyökkääjä
69
Leminen, Ina
Puolustaja
70
Sotala, Juulianna
Hyökkääjä
77
Itänen, Emma
Puolustaja
81
Uimonen, Hanna-Mari
Hyökkääjä
83
Lindh, Emmi
Puolustaja
99
Moilanen, Ira
Maalivahti

KUVAT | Liiganaiset

joukkueen kuva

Suomen mestarit 2018

joukkueen kuva

Liiganaiset kaudella 2018-2019

TOIMIHENKILÖT | Liiganaiset

JJ
Raatikainen, Janne
Joukkueenjohtaja

Puhelin: +358 40 5555 831

Sähköposti: janne.raatikainen (at) sb-pro.fi

PV
Saarikoski, Sami
Päävalmentaja
V
Jouhten, Paula
Valmentaja
V
Kivinen, Jarno
Valmentaja
MV
Kettunen, Aake
Maalivahtivalmentaja
MV
Varis, Toni
Maalivahtivalmentaja

Puhelin: 0432113211

Sähköposti: toni.varis@outlook.com

FV
Partio, Eero
Fysiikkavalmentaja

Puhelin: 0505425166

Sähköposti: eeropartio@gmail.com

FV
Porola, Juho
Fysiikkavalmentaja
H
Kauppila, Samu
Fysioterapeutti

Puhelin: 0405106579

Sähköposti: samu.kauppila@bodymind.fi

H
Peltoniemi, Katri
Hieroja
H
Laaksonen, Pasi
Huoltaja
JJ
Moilanen, Marko
Joukkueenjohtaja

Puhelin: 044-7799287

Sähköposti: marko.moilanen@sb-pro.fi

JJ
Jokilammi, Osmo
Joukkueenjohtaja
VK
Virtanen, Harry
Valmennuskonsultti

Puhelin: 0500-588924

Sähköposti: harry.virtanen112@gmail.com

JJ
Raatikainen, Janne
Joukkueenjohtaja
PV
Saarikoski, Sami
Päävalmentaja
V
Jouhten, Paula
Valmentaja
V
Kivinen, Jarno
Valmentaja
MV
Kettunen, Aake
Maalivahtivalmentaja
MV
Varis, Toni
Maalivahtivalmentaja
FV
Partio, Eero
Fysiikkavalmentaja
FV
Porola, Juho
Fysiikkavalmentaja
H
Kauppila, Samu
Fysioterapeutti
H
Peltoniemi, Katri
Hieroja
H
Laaksonen, Pasi
Huoltaja
JJ
Moilanen, Marko
Joukkueenjohtaja
JJ
Jokilammi, Osmo
Joukkueenjohtaja
VK
Virtanen, Harry
Valmennuskonsultti

KAUSIKORTIN TILAUSLOMAKE | SB-PRO

Nimi ja Sukunimi*

Osoite*

Puhelinnumero*

Sähköposti

Viesti

* pakollinen kenttä

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA