UUTINEN | SB-PRO

31.03.2022

T21- SM runkosarja päättyi voittollisesti Northern Starsista

Runkosarjan viimeisellä kierroksella SB-Pron osalta oli panoksena sijat 6-8, voitolla sijoitukseksi varmistui 6

Vastassa oli kaksi hyvin toisensa tuntevaa joukkuetta ja osa pelaajista on pelannut vastakkain jo useamman ikäryhmän joukkueissa. Pelin kulku oli tuttua, Northern Stars on enemmän pallossa ja SB-Pro iskee vaarallisesti vastahyökkäyksillä. Pro siirtyi pelissä johtoon ensimmäisessä erässä nopean vastahyökkäyksen jälkitilanteesta Henriikka Väistön kaivettua pallon kulmassa ja syötettyä Anni Räisäsen maalintekoon. Tilanteita maalintekoon oli kummallakin joukkueella, mutta hyvin torjuneet maalivahdit pitivät maalinsa puhtaina.

Toinen erä jatkui ensimmäisen erän kaltaisena. Pro puolusti jälleen tarkasti oman maalinsa edustan ja Northern Stars haki aukkoa tiiviistä puolustuksesta. Vastapainoksi taas Prolla oli esim. puhdas läpiajo ilman tulosta, samoin Aada Isometsä pääs kahdestikin koettamaan lähietäisyydeltä maalivahdin vielä tässä vaiheessa kuitenkin onnistuessa estämään Pron lisämaalin. Erän lopulla kuitenkin kotijoukkue onnistui iskemään, Jenina Hämäläinen löysi syötöllään Aada Isometsän, jonka kääntölaukaus yllätti Helmi Rauhalan, kahden erän jälkeen kotijoukkueelle 2-0.

Pron johto säilyi pitkälle kolmanteen erään, mutta lopulta vierasjoukkue onnistui kaventamaan. Läpi ottelun vahvasti pelannut Sandra Fredman laukoi kaukaa ja pallo pomppi lopulta Pron oman pelaajasta maaliin, osuma merkittiin Ella Kalevolle, joka viimeeksi osui pallon vierasjoukkueesta. Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin ja jälleen iski vieraat Fredmanin laukaus ja pallo pomppi Eira Huuskon ohjauksella nyt ohi hienon pelin pelanneen Nuppu Tikkakosken. Pro ja etenkään Jenina Hämäläinen ei tästä lannistunut, aloitusvoitto ja ohi koko puolustuksen ja varma sijoitus maaliin, 3-2 Prolle. Northern Stars haki lopussa tasoitusta rajusti ja Pro sulki maalinedustansa jos mahdollista, niin vielä tiukemmin. Viimeiset puolitoista minuuttia kuudella viittä vastaan ei tuottanut tulosta ja summerin soidessa varmistui Pron voiton lisäksi SM-sarjan sijoitukseksi 6., josta lähdetään pudotuspeleihin.

Annetaan kotijoukkueen lisäksi täysi tunnustus vierasjoukkueelle, jossa taitoa riittää minne tahansa tässäkin sarjassa. Tässä voi samoin nostaa esille koko kauden hyvin Arkadiassa onnistuneet erotuomarit, joista tällä kertaa vuorossa olivat Airaksinen ja Mustalahti. Joukkueiden on hyvä pelata, kun tietää mitä on odotettavissa tuomareiden taholta.

Kiitos kaikille vastustajille runkosarjasta, paljon hienoja pelejä on nähty ja joukkueet kehittyneet kauden aikana, nyt siirrytään pudostuspelivaiheeseen ja Pron puolesta odotellaan myös muutamaa pelaajaa jo takaisin sairasosastolta.

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa