UUTINEN | SB-PRO

22.11.2021

T21 joukkueen taival SM-sarjassa alkanut voitolla ja kahdella tappiolla

Nuori T21 joukkue venyi karsinnoissa riittäviin voittoihin ja otti näin ansaitun paikan T21 SM-sarjassa, mikä pelataan kahdeksan joukkueen voimin. Jo tähän mennessä pelatut pelit kertovat siitä, että sarja on kovatasoinen ja jokainen piste on kovan työn takana.

Sarja alkuun Hämeenlinnassa

Ensimmäisessä pelissä Pro matkusti Hämeenlinnaan Pirkat/ Häme Stars yhdistelmäjoukkueen vieraaksi. Tasainen ottelu päättyi Pron 1-2 vierasvoittoon ja ottelua säestivät runsaat jäähyt, mitkä sotkivat peliä osaltaan. Pron maaleista vastasivat Annukka Lönnrot ja Elsa Rahikainen. Pro oli ottelussa hallitsevampi kenttätapahtumissa ja ehkä sen maalin verran parempi pienestä tehottomuudestaan huolimatta.

Mosalla vastassa ehkä sarjan suurin suosikki ErVi

ErVin vahvuus ei vieraspelissä yllättänyt ja kotijoukkueen ykköskenttä Mittentag, Likki ja Maderova oli odotetun taitava ja vaikeasti pideltävä. Kaikki pisteet kuitenkin Prolle, joka teki ottelusta mielenkiintoisen ja ajassa 44.30 Elsa Rahikainen kavensi tilanteeksi vielä 5-4 kotijoukkueelle. Muista Pron maaleista vastasivat Mea Kiuru, Oona Koppila ja Emma Louhi. Valitettavasti erittäin hyvän kolmannen erän alun ja kavennuksen jälkeen pienet ”uinahdukset” maksoivat kokemattomalle joukkueelle paljon ja taitava kotijoukkue ei jättänyt mahdollisuuksiaan käyttämättä. Ansaittu 9-4 voitto Erville, mutta ehkä tulos ei aivan anna kuvaa ottelusta ja ottelu jätti Prolle runsaasti positiivisiä kokemuksia muistiin jatkoa varten.

Sunnuntaina Arkadiassa PSS haki pisteet tiukan taistelun jälkeen

Kotipeliin vastaan asettui lauantaina huilannut PSS ja kovan pelin edellisenä päivänä pelannut Pro. Erittäin vauhdikas peli, kuten ottelut PSS:n kanssa tuntuvat aina olevan. PSS on myös täynnä taitoa ja parhaat esimerkit siitä sunnuntaina antoi Taimi Mikkola, jonka ottelun voittomaaliksi jäänyt viimeistely ei jättänyt ketään kylmäksi, todella taitava ratkaisu Taimilta, joka muutenkin oli läpi pelin erittäin näkyvä voittaen kaksinkamppailuja runsaasti.

PSS vei ensimmäisen erän 1-0 ja oli hallitsevampi, mutta Prolla oli myös paikkansa, kuten vaikka Aada Isometsän läpiajo. Toisen erän alussa Emma Louhi tasoitti pelin ja sitten PSS:n aina vaarallinen Mathilda Holmström siirsi vieraat jällen johtoon. Tämän Pron 05-tytöt Koppila ja Lepistö kuitenkin kuittasivat nopeasti. Käytännössä pelin ratkaisu syntyi erän lopulla Mikkolan mailasta ja heti perään vartiointi unohtui ja Emma Killinen teki 2-4. Kolmannessa erässä ei Pro onnistunut kavennusyrityksissään, vaikka saikin myös hyviä paikkoja aikaiseksi. Rohkean yrityksen vastapainoksi vieraat tekivät yhden ja numeroiksi näin 2-5. Ehkä hiukan alkoi jo kolmannessa erässä näkyä myös rasitusero, kun joukkue joutui pelaamaan kaksi erittäin kovaa peliä kapealla ringillä. Vieraille ansaittu voitto, mutta Prolta silti hyvä ellei jopa kauden paras peli.

Nostetaan esille myös kummankin ottelun erinomainen tuomarityöskentely ja tasaisen jämäkkä linja kummasakin pelissä. Jos joskus on saanut hiukan arvailla, mistä vihelletään ja mistä ei, niin nyt ottelut olivat läpi pelin täysin kontrollissa ja pelaajat pelasivat tuomarilinjan mukaisesti.

Seuraava kotipeli onkin jo tulevana sunnuntaina ja nyt Pro joutuu evakkoon eli Ruskeasuolle Areena Centeriin. Peli alkaa silloin klo. 15.00 ja vastassa SSRA Oulusta. Tervetuloa kannustamaan Pron tyttöjä. 

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa