UUTINEN | SB-PRO

19.09.2021

T21 sarja alkoi vierasvoitolla Jyväskylässä

T21 kausi alkuun jatkoaika voitolla Jyväskylässä tasaisen pelin päätteeksi

Kun normaalisti kausi on alkanut elokuussa SM-sarjakarsinnoilla, niin nyt päästiin aloittamaan valtakunnallinen sarja vasta syyskuun lopulla. Erittäin nuori joukkue matkusti O2:n vieraaksi Jyväskylään hieman vieraamman vastustajan kotikaukaloon Buugiin. Lähtökohtana oli, että tiedot kotijoukkueesta olivat vähäiset ja Pro joutui rakentamaan kokoonpanoa muutaman pelaajan ollessa yo-kirjoitusten vuoksi koronakaranteenissa.

Peli alkoi Pron pallollisella hallinnalla ja lopulta hallinta palkittiin erän puolessa välissä Sinja Kahilammen laukoessa takanurkkaan Elsa Rahikaisen oivallisesta alustuksesta. Erän loppua kohden pelin hallinta selvästi tasoittui ja kotijoukkueen vahva ja taitava Milja Tuomisalo onnistuikin ansaitusti tasoittamaan lukemat. Toisessa erässä Tuomisalo onnistui jälleen ja näin kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon.

Pro sai toisessa erässä rangaistuslaukauksen, minkä kuitenkin kotijoukkueen hyvin pelannut maalivahti varmasti torjui. Heti perään Pro sai siirretyn rangaistuksen aikana tasoitettua hienon kuvion jälkeen, alustajana Pinja Rahkonen ja suoraan syötöstä laukojana Elsa Rahikainen. Erä oli myös torjuntojen valossa hyvin tasainen, kuten myös pallonhallinan osalta. Pro otti myös erässä yhden jäähyn, joka onnistuttiin ”tappamaan”.

Kolmannessa erässä Tuomisalo teki jo kolmannen maalinsa, nyt hiukan onnekkaastikin maalin takaa. Tämän kuitenkin kuittasi Pinja Lepistö katkoessaan maalin edessä rohkean kotijoukkueen avauksen ja sijoittaessa laukauksensa maaliin. Tasatilanteessa edettiin viimeiselle kympille ja nyt kotijoukkue jäähylle ja heti lähivaparista Isa Lindholmin laukaus Reetta Suontaustan syötöstä siirsi Pron jälleen johtoon. Tätä iloa ei kestänyt kauaa, kun kotijoukkueen Janelle Järvinen tuli keskeltä vapaasti sektoriin ja laukaus oli hyvä tasoittaen pelin jälleen. Pro sai vielä läpiajon toiseksi viimeisellä minuutilla, mutta hyvin torjunut O2 maalivahti voitti tämän taistelun.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 1.47, kun Emma Louhi siirsi pallon Erika Hakuliselle ja Erikan laukaus pahan maskin takaa löysi tien takanurkkaan. Pron 4-5 vierasvoitto sai näin sinettinsä. Torjunnat ottelussa olivat Pro Tikkakoski 18 ja O2 Eerikäinen- Bulzan 23. Tasainen ja vauhdikas ottelu, nyt voitto kuitenkin Prolle.

Kiitos Pron kannattajille, jotka olivat runsaslukuisina paikalla ja kotijoukkueelle hyvästä pelistä.

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa