UUTINEN | SB-PRO

22.02.2021

FBC Loisto vei Teho Sportin Suomen Cupin finaalin

SB-Pro läksi puolustamaan viime vuoden finaalivoittoa tällä kertaa FBC Loistoa vastaan. Viime vuonna tiukkaa finaali Tallinnassa kääntyi Pron voitoksi ja tällä kertaa jälleen maalin pelissä Loisto vei ensi yrittämällä mestaruuden Turkuun.

Ensimmäinen erä tasan, mutta kenttätapahtumissa Loisto oli edellä

Pro sai vahvan alun peliin Anu Raatevaaran viimeistellessä Mirja Hietamäen syötöstä 0-1 maalin, jonka jälkeen peli kääntyi selvästi Loistolle Pron ollessa varovainen ja joukkue ei pelannut vahvuuksillaan. Loisto saikin ansaitun tasoitusmaalin hienon pelin pelanneen Ida Mettälän viimeistellessä hiukan onnekkaasti lukemiksi 1-1. Pro kolisutti ensimmäisessä erässä pariinkin kertaan maalikehikoita, vaikka oli kenttäpelissä askeleen perässä.

Toinen erä pelillisesti tasaisempi ja myös maalit 2-2

Myös Pro pääsi paremmin peliin mukaan toisessa erässä, jossa  Loisto otti kuitenkin 3-1 johdon ensin. Mettälän loistavasta esityöstä Anna Marttala ensin lukemiksi 2-1 ja sitten yksi lahjakkaimmista suomalaisista junioreista Emilia Pietilä hienolla yksilösuorituksella viimeisteli 3-1 johdon Loistolle. Nyt kuitenkin Pro nousi vahvuusalueelleen nostamalla karvausta ja keskialueen katkosta ensin Karoliina Kujala Elina Kujalan esityöstä nopealla pelin käännöllä ja lähes heti perään hienon Pro:n karvauspelin jälkeen Mirja Hietamäki Ina Lemisen syötöstä tasoitti pelin.

Kolmannessa erässä Loisto oli onnekkaampi

Kolmannen erän alku jatkui siitä, mihin toinen erä loppui, Pro oli vahva ja vei peliä. Kumpikin maalivahti pelasi hyvän pelin, mutta Minnie Heininen piti Loistoa pystyssä kolmannen erän alkuun ja sitten ajassa 48.26 peli sai käänteen Saana Lenkkerin tehdessä hyvän hyökkäyksen jälkeen 4-3 johtomaalin ja nopeasti perään unohtui Henriikka Maikola täysin vapaaksi ja hyvä laukaus ohitti Juulia Katajan.

Pro haki rohkeasti kavennusta ja tasoitusta, mikä tuottikin tulosta Ina Lemisen vahvan kulmapelin päätteeksi Pron pelatessa ilman maalivahtia. Viimeiset kolme minuuttia Loisto kuitenkin onnistui puolustuspelissään ja vei voiton Turkuun.

FBC Loisto onnistui taktisesti erinomaisesti Matti Pienhäkkisen johdolla ja peluutti kuumia pelaajiaan rohkeasti

Loistolle reilu tunnustus ja voitto ei ollut vääryys, vaikka peli olisi voinut päättyä kummalle vain. Joukkue on nuori ja vilisee taitavia pelaajia, jotka kestivät ajoittain rajunkin kuormituksen hyvin ja etenkin hyökkäyspäässä joukkueen vaarallisuus on ollut kaikkien tiedossa jo viime kaudesta lähtien.

SB-Pro jäi pelin alussa telineisiin ja ensimmäinen erä oli hyvin varovaista, eikä niin tyypillistä Pron peliä. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin Pro pääsi mukaan peliin, olisi vain tarvittu hiukan terävyyttä lisää muutamissa loistavissa paikoissa, niin tulos olisi voinut olla toinenkin. Nyt keskittyminen pitää suunnata F-Liigan  viimeisiin peleihin ja sitten playoff sarjoihin.

Onnittelut Loistolle Cup-mestaruudesta

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa