UUTINEN | SB-PRO

19.02.2021

SB-Pro ja Loisto kohtaavat Suomen Cupin finaalissa – ”levollinen lähtökohta meille, kun päämääränä on voittaa jotain”

SB-Pro kohtaa lauantaina FBC Loiston TEHO Sport Suomen Cupin finaalissa Riihimäellä. Päävalmentaja Aki Vilander ja tehosentteri Meri-Helmi Höynälä ovat ottelun alla levollisin mielin.

Millä mielellä finaaliin?
Vilander: Meille odotettu ison panoksen peli, jossa jokainen pelaaja valmentajat mukaan lukien tietävät olevansa parhaimmillaan – levollinen lähtökohta meille, kun päämääränä on voittaa jotain.
Höynälä: Urheilijan parasta aikaa aina, kun pelataan mestaruudesta, koska ei Cup-finaalin kaltaisia isoja pelejä kuitenkaan turhan usein ole. Tavoite on pitää pokaali Arkadialla vielä lauantain jälkeenkin.

Odotukset vastustajalta?
Höynälä: Loisto on tosi liikkuva ja pallotaitava joukkue. Vaikka aikuisten sarjoista heillä ei olekaan vielä kokemusta ns. isoista peleistä, niin silti joukkue on näyttänyt junnuissa, että pystyvät voittamaan.
Vilander: Runkosarjassa pelattu kolme kertaa vastakkain ja se on toiminut hyvänä asennekasvatusharjoitteluna meille tätä hetkeä varten.

Miten siihen vastataan?
Vilander: Lähdetään täysin oman pelin ja vahvuuksien kautta liikkeelle ja valmistaudutaan mielellisesti onnistumaan omissa suorituksissa kentällä. Reagointivalmiutta täytyy kuitenkin pitää yllä myös pelin sisällä.
Höynälä: Sanoisin kuitenkin, että kokemusetu on meidän puolella ja turhat jännittämiset jää bussiin. Meidän pitää päästä kamppailuissa iholle kiinni, ettei Loisto pääse liikaa leikkimään pallon kanssa.

Cocks Areenalla klo. 13:00 alkavaa ottelua voi seurata suorana VeikkausTV:stä. Finaalitapahtuma pelataan ilman yleisöä.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa