UUTINEN | SB-PRO

30.08.2020

SB-Pron B-tytöt SM-sarjaan Porvoon karsinnoista

Tällä viikolla olivat vuorossa B-tyttöjen karsinnat Porvoossa ja odotukset hyvin sujuneiden A-tyttöjen karsintojen jälkeen olivat tietysti korkealla. Elokuun harjoituskausi oli sujunut sunnitellusti ja harjoituspelit pelattiin lähinnä oman seuran poikien kanssa ja viimeistely Lahdessa Lasbin vieraana.

Avauksessa vastassa Karhut Porista

Aluesarjoissa pelannut Karhut olivat etukäteen se lohkon joukkueista helpommin voitettavissa oleva. Ensimmäisessä erässä Höynälä ja Isometsä kaksikko taiteilí Pron 3-0 johtoon. Toisessa erässä myös Karhut pääsivät maalien makuun ja onnistuivatkin voittamaan erän luvuin 1-2. Erästä mainittakoon Pinja Rahkosen 1. maali Pron väreissä.

Kolmannessa erässä Pro kasvatti johtoaan ja loppulukemiksi 7-3. C-ikäisen Siiri Hiltusen 1. maali B-tytöissä sinetöi loppulukemat. Ottelussa oli vielä puolustuspelaamisessa hiukan hakemista, mutta ottelun loppua kohden koko kentällisen puolustaminen myös kehittyi koko ajan.

Voitolla Wirmosta suoraan jatkoon ja tappiolla sunnuntain jatkopeliin

Edellisiä kausia hallinnut Wirmo saapui Porvooseen selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Pro läksi hakemaan pelistä voittoa järkevästi puolustamalla ja iskemällä vastahyökkäyksistä voittomaalit. Ensimmäinen erä oli selkeää Wirmon hallintaa, mutta Pro puolusti hyvin maalinedustan ja Nuppu Tikkakoski maalilla otti kiinni tarvittavat.

Toisessa erässä Emma Louhi onnistui siirtämään Pron 0-1 johtoon maalin edestä. Erän edetessä kummallakin joukkueella oli mahdollisuudet maalitilin kasvattamiseen, mutta hyvät maalivahdit torjuivat erinomaisesti ja kolmanteen erään Pron johdossa.

Kolmannen erän alkuun Wirmo tasoitti kovan karvauksen jälkeen voitetusta pallosta, mutta vajaa viisi minuuttia ennen pelin loppua Reetta Suontaustan heitto maalille löysi tiensä maaliin ja näin Pro oli kiinni suorassa jatkopaikassa. Johto ei kuitenkaan pitänyt ottelun loppuun saakka ja Wirmo sai karvattua vielä kerran pallon Pron maalin edessä, josta tasoitus lukuihin 2-2.

Rangaistuslaukauskisassa Wirmo oli parempi ja ansaitsi näin suoran paikan SM-sarjaan, onnittelut Mynämäelle.

Kerrasta poikki ja vastassa LNM Limingalta

Limingan B-tytöt olivat pelanneet hyvän turnauksen Turussa ja haastaneet kovat joukkueet saavuttaen siellä tasapelejä. Karsinnoissa ensin niukka tappio PSS:lle ja sitten sama Ervin kanssa. Pron 1. erä oli ehkä kauden parasta peliä, selvää pelinhallintaa ja maalipaikkoja runsaasti parhaalta sektorilta. Näistä onnistuttiin kahdesti ja luvuissa 2-0 toiseen erään.

Toinen erä oli myös selkeästi Pron erä ja ylivoimalla Erika Hakulinen maalinedusta löi pallon ohi loistavasti pelanneen Emmi Puusaaren Limingan maalilla. Kolmannessa erässä myös Nuppu Tikkakoski joutui esittämään muutaman hyvän torjunnan Limingan hakiessa korkealla karvauksella kavennusta. Kolmas erä jäi maalittomaksi kummankin maalivahdin tehdessä lähentelyt turhiksi ja SB-Pro 3-0 voittoon ja SM-sarjaan.

Pron B-tytöiltä tasapainoinen turnaus nousujohteisesti

Kauden minimitavoite on nyt saavutettu ja pelin sekä pelaajien kehittymistä haetaan kauden aikana sekä A- että B-tyttöjen SM-sarjassa sekä tietysti harjoitusten kautta. Turnauksessa jokainen täytti oman ruutunsa ja jatkossa koko joukkueen panos on vieläkin tärkeämpi ja toivottavasti kauden aikana nähdään vielä muutama ”uusikin” pelaaja vielä ryhmässä.

Kuvassa B-tyttöjen karsinnoissa pelannut joukkue

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa