UUTINEN | SB-PRO

22.08.2020

SB-Pron A-tytöt kahdella voitolla SM-sarjaan ilman jatkokarsintoja

Pron A-tytöt olivat olleet ennen karsintoja matalalla profiililla osan joukkueesta valmentautuessa Liiganaisten mukana ja osan B-tyttöjen harjoituksissa. Harjoituspelejä pelattiin sisäisesti elokuun aikana. Sipoossa pelatuissa karsinnoissa Pro pelasi kolmen joukkueen lohkossa vastustajinaan Salpa ja Loisto, joka on viimeiset vuodet hallinnut kyseisellä joukkueellan ikäluokkiaan. Karsintojen lähtökohtana oli, että lohkovoittaja menee suoraan SM-sarjaan ja loput jatkavat sunnuntaina jatkokarsinnoissa.

Pron avausvastustaja oli Salpa, mikä joukkueena oli meille tuntematon ja taisteleva joukkue asettui sieltä vastapäätyyn. Pron kova vauhti kolmella kentällä oli kuitenkin liikaa ja lopulta voittonumeroiksi Prolle 9-0. Maalintekijöitä löytyi laajalta rintamalta, mutta nostetaan esiin hattutempun laukonut Jenna Ronkainen ja toisaalta nollapelin maalilla pelannut Nuppu Tikkakoski.

Ratkaisupelissä vastaan asettui kivenkova Loisto ja pelistä tulikin kahden vahvasti esiintyneen joukkueen tasainen taisto. Ensimmäinen erä oli Pron hallintaa, mutta maalipaikoissa hyvin pelannut Minnie Heininen Loiston maalilla oli liian vahva ja erätauolle numeroissa 0-0.

Toinen erä tasoitti kenttätapahtumia, mutta sitten iski koko päivän vahvasti pelannut Meri-Helmi Höynälä, jonka tarkka rannelaukaus löysi tiensä ylänurkkaan ja Pro taukojohtoon 1-0. Kolmanteen erään Loisto nosti karvaustaan tappioasemassa ja Pro joutui aavistuksen puolustuskannalle. Kuitenkin Pro hankki Aada Isometsän toimesta ylivoiman, jossa ei kuitenkaan onnistuttu muutamasta hienosta kuviosta huolimatta.

Loisto rankaisi puolestaan heti jäähyn jälkeen ja näin numeroissa 1-1 ottelun viimeisille minuuteille. 1-1 olivat numerot myös pelin päätyttyä ja seurasi viidellä laukaisijalla suoritettu rangaistuslaukauskilpailu. Loiston 1. laukaisija suoritti upean veivin päätteeksi hienon maalin ja Loisto 1-0 johtoon. Pron 1. laukaisija Meri-Helmi Höynälä vastasi yhtä hienosti ja tilanne 1-1. Nyt astui suureen rooliin ensin Juulia Kataja, joka torjui upeasti ja tämän jälkeen Pron 2. laukaisija Niina Ahola ei puolestaan jättänyt Pron kannattajia kylmäksi, vuorenvarmasti ylänurkkaan ja Pro 1-2 johtoon.

Tämän jälkeen onnistumisia ei enää tullut ja Juulia Kataja hoiti torjunnat eleettömän tyylikkäästi ja juhlat olivat valmiit alkamaan. Pro pelaa jälleen A:n SM-sarjassa. Koko joukkueen ja valmennusryhmän työ oli saumatonta ja hyvällä sykkeellä tehtyä läpi karsintapäivän. Nostetaan vielä esille 11 ryhmässä mukana ollutta B-tyttöä, jotka eivät ujostelleet vanhempien mukana ja täyttivät ruutunsa erinomaisesti.

Kiitos hienolle joukkueelle taustoineen ja myös Salpalle ja Loistolle kovasta vastuksesta.

Karsinnoissa pelanneet SB-Pron pelaajat yhteiskuvassa

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa