UUTINEN | SB-PRO

24.02.2020

Otteluraportti SB-Pro – ErVi

Naisten SM-Liigan sijoitussarja A alkoi Pron osalta kotiottelulla paikallisvastustaja ErVin saapuessa Klaukkalaan. Kaksi erää pelattiin tasaisesti pelin aaltoillessa kummassakin päädyssä, mutta kolmanteen erään saapui päättäväinen SB-Pro, joka käänsi pelin edukseen jatkoajalla ansaitusti.

22.02. SB-Pro – ErVi 3-2 ja (1-2, 0-0, 1-0, 1-0)

Kuva Mauri Katajala. Heidi Lirkki iski Pron ensimmäisen lauantaina

SB-Pro Liiganaisten tehot: Jaana Lirkki 0+1, Heidi Lirkki 1+0, Karoliina Kujala 1+0, Elina Kujala 0+1, Mirja Hietamäki 1+0, Laura Hietamäki 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 18 ja ErVi Laura Loisa 25

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Mirja Hietamäki SB-Pro ja Laura Loisa ErVi

   Illan Pro-pelaaja Karoliina Kujala

Kuva Mauri Katajala. Karoliina Kujala kapteenin päättäväisyydellä tasoitti pelin kolmannessa erässä

Ensimmäinen erä Prolta vahvaa alkuun ja ErViltä erän loppuun

Erän alku oli nyt laadukasta peliä kotijoukkueelta ja Heidi Lirkki onnistui myös maalinteossa Jaana Lirkin syötöstä ajassa 6.40. Pelin painopiste kääntyi hienokseltaan vierasjoukkueelle ja ensin Mirva Laitinen onnistui kaukaa tasoituksessaan ja erän lopulla vielä Maura Paajanen suoraan syötöstä ohittaen vuorostaan Tiltu Siltasen.

Toinen erä oli pelillisesti tasainen

Toisessa erässä ei saatu aikaan tilastomerkintöjä kummankin joukkueen puolustaessa esimerkillisesti ja kovin monia laadukkaita maalintekopaikkoja ei syntynyt kummallekaan joukkueelle. Hyvin pelanneet maalivahdit, Tiltu Siltanen ja Laura Loisa omalta osaltaan varmistivat, että kolmanteen erään lähdettiin ErVin maalin johtoasemassa.

Kolmas erä oli täydellistä Pron hallintaa

Kolmanteen erään pukukopista saapui todella päättäväinen kotijoukkue, joka hallitsi erää suvereenisti, mutta vierasjoukkue puolusti sinnikkäästi ja kotiyleisö sai odottaa erän puoleenväliin, kunnes Karoliina Kujala iski vähintään ansaitun tasoituksen Elina Kujalan syötöstä. Erän toisella puoliskolla Pron voittomaali roikkui ilmassa, mutta ErVi kesti hyökkäyksen ja jatkoajalle tasatilanteessa 2-2. Kuvaavaa erästä oli Tiltu Siltasen 1 torjunta Laura Loisan joutuessa torjumaan 10 kertaa.

Jatkoajalla Pro ehti saada kaksi laatupaikkaa ratkaista peli ja myös ErVi sai yhden hyvän laukauksen kohti Siltasen maalia, minkä jälkeen tuttuakin tutumpi pari ratkaisi pelin. Laura Hietamäki syöttää ja Mirja Hietamäki jatkaa pallon maalin edestä ohi Laura Loisan vartioiman maalin.

Kuva SB-Pro. Illan Pro-pelaaja Ira Moilanen jatkoi kauttaan vakuuttavasti

Aki Vilanderin kommentit lauantain pelistä

” Hyvä suoritustunne meiltä tänään pelin alussa, mutta viimeiset suoritukset jäivät hieman teknisesti vajaiksi. Tällaisessa pelissä, jossa vastassa on kaksi huippujoukkuetta, niin hallinta vaihtelee ja on pitkälti kyse siitä, kumpi niillä hetkillä osaa tilanteet hyödyntää paremmin. Keskityttiin tänään hyvin pitämään fokus pelissä ja saatiin myös sitä kautta ladattua paljon energiaa pelin loppuun ja oltiin ratkaisevalla hetkellä riittävän julmia”

Sunnuntaina PSS oli Porvoossa vahvempi vuorostaan luvuin 6-4

Lauantaina huilannut PSS oli pelin alkuun vahvempi ja karkasi toisessa erässä jo 4-0 johtoon. Pro nousi taistelemaan vielä pelin voitostakin, mutta tällä kertaa etumatka oli liian suuri ja hyvä taistelu jäi aavistuksen vajaaksi. Sunnuntaina Prosta onnistuivat maalinteossa Elina Kujala kahdesti, Heidi Lirkki ja Ina Leminen kerran.

SIJOITUSSARJA JATKUU PRON OSALTA 1.3. SUNNUNTAINA MOSALLA ERVIN VIERAANA, PELI ALKAA KLO 14.00. SIJOITUSARJAN PÄÄTÖSOTTELU PELATAAN 8.3. KLAUKKALASSA JA VASTASSA SILLOIN PSS KLO. 18.00 ALKAVASSA OTTELUSSA.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA