UUTINEN | SB-PRO

15.02.2020

SB-Pron B-tytöt hakivat tärkeät SM-sarjapisteet Turusta

B-tytöt matkasivat Ystävän Päivän päätteeksi Turkuun TPS:n vieraaksi tavoitteenaan hakea ”hunajaiset” kolme pistettä Nurmijärvelle. Tavoite myös toteutui päättäväiseltä ryhmältä.

14.2. Leaf Areena Turku

TPS – SB-Pro 1-3, (0-1, 1-2, 0-0)

Ensimmäinen erä Pron pelillisesti haastavin

Pitkä vierasmatka koulupäivän ja viikon jälkeen perjantaina ei ole koskaan se helpoin paikka aloittaa ottelu ja ensimmäisessä erässä Pron jalat hyvästä valmistautumisesta huolimatta olivat vielä aavistuksen kohmeessa. Kuitenkin se tärkein alue eli maalinedusta pelattiin tylysti puhtaaksi ja kaukolaukaukset Maria Viitala torjui vuorenvarmasti.

Ida Wiberg kolisutteli kertaalleen ylärimaa vielä kuitenkaan onnistumatta, mutta toisella yrityksellä Sara Puumalan syötöstä Ida murtautui uudelleen tekopaikalle ja tarkasti ohitti maalivahdin aivan erän lopulla.

Kuva SB-Pro. Ida Wiberg aloitti Pron maalitehtailun

Toinen erä oli Prolta vahva kokonaisuutena

Toisen erän alku oli jalat käyntiin saaneelta Prolta hienoa pelaamista. Ensin puolustujan paikalta vahvasti pallon ylöstuonut Ada Riiali karvasi vielä pallon itselleen ja murtautui maalintekotilanteeseen, jossa kotijoukkue rikkoi ja seurauksena rangaistuslaukaus. Vielä ei Pro onnistunut ja hyvin torjunut TPS:n maalivahti pysäytti Emma Louhen yrityksen.

Nopeasti tämän jälkeen Minka Kosonen syötti ja joukkueen kapteeni Reetta Suontausta otti roolia vääntämällä pallon voimalla maaliin. Seuraavassa vaihdossaan samat pelaajat vaihtoivat roolia ja loistavan pelin sentterin roolissa pelannut Minka Kosonen iski Reetan syötöstä lukemiksi 0-3.

TPS kavensi Noora Laineen tarkalla laukauksella luvuiksi 1-3 toisessa erässä, joissa myös siirryttiin erätauolle.

Kuva SB-Pro. Minka Kosonen lopetti Pron maalinteon perjantaina.

Kolmannessa erässä Pro keskittyi tarkkaan pelaamiseen

Kolmas erä oli Prolta tarkkaa pelaamista, jossa varmistettiin maalinedusta ja joukkue onnistuikin taktiikassaan hyvin. Parhaat maalintekopaikat taisivatkin tulla Prolle, mutta viimeistelyissä ei aivan onnistuttu hyvistä yrityksistä huolimatta.

Lähellä maalintekoa olivat vuorollaan ainakin nokikkain maalivahdin kanssa päässeet Vilma Mäenpää, Milja Ronkainen ja Jemina Paloluoma, mutta hyvätkään yritykset eivät tällä kertaa päätyneet maaliin saakka.

Yksi maali Maria Viitalan taakse kertoo osaltaan hyvästä joukkuepuolustuksesta ja maalintekoon vastustajan päädyssä oli riittävästi paikkoja useampaankin osumaan. Kaikki 15 kenttäpelaajaa onnistuivat omalta osaltaan jälleen hienon pelin pelanneen Marian lisäksi.

Kuva SB-Pro. Maria Viitala!

Sarja jatkuu jo sunnuntaina ja jälleen vieraspelillä, Pro matkustaa nyt Lahteen LaSB:n vieraaksi, missä ottelu alkaa jo klo.12.00.

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa