UUTINEN | SB-PRO

15.02.2020

Otteluraportti Classic – SB-Pro

SB-Pro vieraili perjantaina Tampereella Classicin vieraana ja jatkoi niukkojen voittojen sarjaansa tamperelaisista. Vaikean pelin alun jälkeen onnistui Pro jälleen kääntämään ottelun kulun itselleen ja vankistamaan paikkaansa sarjan piikkipaikalla.

14.021. Classic – SB-Pro 4-5 (2-0, 1-2, 1-3)

Kuva SB-Pro. Jaana Lirkki oli illan tehopelaaja ja Ystävän Päivän kunniaksi iski taululle vakuuttavat lukemat 2+2

SB-Pro Liiganaisten tehot: Jaana Lirkki 2+2, Karoliina Kujala 2+0,  Elina Kujala 0+2, Emmi Lindh 1+0  ja Marjut Kinnunen 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Ira Moilanen 7, Tiltu Siltanen 6 ja Classic Elsi Kangasharju 17

Classic aloitti pelin jälleen vahvasti

Classic oli tehokas ensimmäisessä erässä, mikä pelillisesti oli tasainen, mutta Meri Jokinen ja Meri Mäkinen vuorollaan onnistuivat maalinteossa ja kotijoukkue erätauolle kahden maalin johdossa.

Toisessa erässä Michaela Sponiarova onnistui vielä lisäämään Classicin johdon kolmeen maaliin, ennen Pron pääsyä numerollisesti peliin mukaan. Perjantaina oli sitten Pron ykköskentä vuoro onnistua ja Karoliina Kujala aloitti maalitehtailun Jaana Lirkin syötöstä. Nopeasti tämän jälkeen Jaana onnistui itse Elina Kujalan esityöstä ja Classicin johto oli supistunut jo yhteen maaliin.

Kolmannessa erässä henkisesti vahva Pro käänsi pelin itselleen

Kolmatta erää värittivät runsaat erikoistilanteet, ensin oli kotijoukkueen vuoro joutua miettimään ”kolttosiaan” ja jäähyn päätteeksi tästä rankaisi Jaana Lirkki Elina Kujalan syötöstä, peli oli jälleen lähtötilanteessa, seuraavan maalin tehnyt ottaisi kiinnityksen kolmeen pisteeseen. Pro onnistui vaikeassa paikassa kestämään kaksi perättäistä jäähyään, jonka jälkeen sen kiinnityksen otti vierasjoukkue. Marjut Kinnunen alusti ja Emmi Lindh taitavasti siirsi Pron 3-4 vierasjohtoon.

Nyt oli Classicin vuoro joutua jäähypenkille ja jälleen iski Pron ylivoima Karoliina Kujalan vuorostaan iskiessä Jaana Lirkin syötöstä Pron kahden maalin karkumatkalle. Peli ei ollut kuitenkaan vielä ohitse Pron saadessa jäähyn, jonka aikana kotijoukkue Classic otti myös maalivahtinsa pois maaliltaan ja kahden pelaajan kenttäylivoimalla onnistuivat Alisa Pölläsen maalatessa 4-5 kavennuksen.

Viimeiset 44 sekunttia Classic pelasi vielä ilman maalivahtia, mutta Pro kesti paineen ja maukkaat kolme pistettä Tampereelta tarttuivat Korsisaaren bussin mukaan Klaukkalaan.

Kuva Mauri Katajala. Ykkönen iski perjantaina, kakkonen, josta kuvassa Meri-Helmi Höynälä ja Laura Hietamäki Tallinnassa Mirja Hietamäen maaleilla, onko sunnuntaina  kolmosen vuoro, joka on onnistunut tasaisesti molemmissa peleissä?

Sunnuntaina siis pelataan runkosarjan viimeinen kierros ja Arkadiaan saapuu silloin SSRA Oulusta. Vielä on siis kolme tärkeää sarjapistettä jaossa ja Pro tarvitsee niitä varmistaakseen kotietunsa mahdollisimman pitkälle kevään pudotuspeleissä.

Tervetuloa Klaukkalaan ja Arkadiaan sunnuntaina 16.2. klo. 17.00 alkavaan jännitysnäytelmään SB-Pro – SSRA.

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa