UUTINEN | SB-PRO

09.02.2020

Teho Sport Suomen Cupin otteluraportti

Suomen Cupin finaali Tallinnassa oli kahden huippujoukkueen välillä suurta draamaa ja SB-Pro onnistui runsaslukuisen kannattajajoukkonsa iloksi päättämään draaman kaaren riemukkaaseen voittoon.

08.02. PSS– SB-Pro 3-4 (3-1, 0-3, 0-0)

Kuva Salibandy.fi Ville Vuorinen. Ottelun jälkeen oli tunnelma heti katossa ja vuorollaan pokaalia nostamassa hienon pelin pelannut Elina Vanhanen

SB-Pro Liiganaisten tehot: Marjut Kinnunen 1+0, Niina Ahola 0+1,  Mirja Hietamäki 3+0, Meri-Helmi Höynälä 0+1  ja Laura Hietamäki 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 15 ja PSS Arla Salo 13

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Mirja Hietamäki SB-Pro (myös ottelun tärkein pelaaja) ja Ella Holmberg PSS

PSS:n aloitus oli ”murhaavan” kova

SB-Pro oli valmistautunut peliin hyvin, mutta PSS oli osaltaan lukenut Pron peliä etukäteen vielä paremmin. Ajassa 0.18 Pron puolustus puhkottiin muutamalla syötöllä ja Fanny Holmberg siirsi PSS:n 1-0 johtoon. Pelikello näytti 1.40 kun oli Ella Hombergin vuoro iskeä lukemiksi 2-0, mikä tilanne kesti pelin viidennelle minuutille ja jälleen murrettiin Pron puolustus, Ella Holmberg iski toistamiseen ja nyt taululla numerot 3-0. Prolle aikalisä ja peli oli saatava haltuun vielä erän aikana.

Marjut Kinnunen toi Pron mukaan otteluun 1. erän lopulla

Kuva Salibandy.fi Ville Vuorinen. Rajusti uurastanut Marjut Kinnunen kavensi vielä 1.erän lopulla

Tämän jälkeen myös Pro pääsi peliin mukaan ja ottelun kulku tasoittui. Pro oli enemmän pallossa, mutta pallonhallinta ei realisoitunut laadukkaiksi maalintekopaikoiksi PSS:n puolustaessa keskustan ja maalinedustan tarkasti. Erän lopulla Pro lopulta onnistui Niina Aholan lukiessa peliä hyvin ja katkaistessa PSS:n purun, oivallinen syöttö Marjut Kinnuselle, joka onnistui ohittamaan Arla Salon.

Toinen erä lähes kauden parasta Prota ja vahva hallinta tuotti myös tulosta, Joukkueen johdon sanoin ”hanssonien” ketju pisti ”hyrskýn myrskyn”

Erä ehti vanheta runsaat kaksi minuuttia, kun Laura ja Mirja Hietamäki onnistuivat keskialueen karvauksessa, tyypillinen sisarusten vastahyökkäys ja Mirja päättää sen tyhjään maaliin, peli oli saanut uuden juonen.

Ajassa 29.05 Mirja iskee oikea-aikaisesti karvauksessa laidalla ja siitä päättäväinen nousu maalilla ja pallo rystyltä yli Salon, nyt oli henkinen ote Prolla jo selvästi. 35.50 oli pelattu, kun syntyi ottelun voittomaali. Elina Vanhanen saa pallon itselleen puolustuksessa, nopea pelin kääntö Laura Hietamäelle, joka vapauttaa Meri-Helmi Höynälän 2-1 hyökkäykseen ja ”Mersu” tarkalla syötöllä vuorostaan Mirja Hietamäen, eikä Mirja tunnetusti erehdy, puhdas hattutemppu.

Kuva Esa Takalo. Kuvassa yksi Pron mielettömistä sisaruspareista, Laura ja Mirja Hietamäki, oikealla hattutempun iskenyt Mirja

Kolmanteen erään Pro passivoitui, mutta onnistui puolustamaan johtonsa

Kolmas erä muistutti ajoin shakkia, palloa siirreltiin pitkään ja odoteltiin virheitä vastustajalta. Muutamaan otteeseen PSS pääsikin maalipaikoille, mutta nyt oli Tiltu Siltasen vuoro nousta suureen rooliin torjuen PSS:n lähentelyt taidokkaasti. Myös Pron muu joukkue puolusti uhrautuvasti jokaisessa vaihdossa, huipentumana ehkä Silja Eskelisen loistava laukauksen peitto erän lopulla.

 

Kuva Salibandy.fi Ville Vuorinen. Silja Eskelinen pelasi jälleen lähes virheettömän pelin Pron puolustuksessa

PSS pääsi ottamaan erän lopulla vielä Arla Salon pois maaliltaan ja yrittämään tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Kokenut Pro-osasto puolusti tilanteen kuitenkin esimerkillisesti ja ottelu päättyi Ina Lemisen pallon purkuun ja voittotuuletuksiin.

Teho Sport Suomen cupin voitto Nurmijärvelle

Kuva Salibandy.fi Ville Vuorinen. Kuvassa finaalin voittajat ja osa upeasti kannustaneesta faniryhmästä

SB-Pro kiittää hienoa vastustajaasa Porvoosta, joka teki pelistä sen arvoisensa, salibandyliittoja lahden molemmin puolin ja Pron loistavaa faniryhmää, joka kannusti joukkuetta jälleen myös ottelun vaikeilla hetkillä.

Seuraavaksi pelataan jälleen Liigan parissa, perjantaina joukkue matkustaa Tampereelle Classicin vieraaksi ja sunnuntaina saapuu SSRA Arkadiaan. Liiganaiset toivovat taas kannattajansa sankoin joukkueen tuekseen, sunnuntaina siis Klaukkalaan klo. 17.00.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa