UUTINEN | SB-PRO

30.12.2019

Suomen Cupin välieräottelun raportti

SB-Pro eteni Suomen cupin finaaliin jännittävän ja tasaisen taistelun jälkeen. Classic tuli kovalla asenteella hakemaan voittoa Klaukkalasta, mutta joutui lähtemään kotimatkalle niukan tappion saattelemana.

29.12. SB-Pro – Classic 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)

Kuva Mauri Katajala. Tästä lähtee ottelun voittomaali Ina Lemisen lavasta jo ottelun ensimmäisessä erässä.

SB-Pro Liiganaisten tehot sunnuntaina: Elina Kujala 1+0, Ina Leminen 1+0, Karoliina Kujala 0+1 ja Heidi Lirkki 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 13 ja Classic Elsi Kangasharju 13

Kuva Mauri Katajala: Tiltu Siltanen valittiin SB-Pron illan parhaaksi ja jopa mailat onnistui Tiltu sunnuntaina torjumaan!

Pelin henki oli voitolla jatkoon ja tappiolla ulos kisasta

Normaalisti lyhennetty peliaika ja samaan aikaan, kun puhutaan cup-pelistä, jossa vain voittaja jatkaa, niin tämä näkyi varovaisena pelinä, jossa etukäteen tiedettiin maalinteon olevan tiukassa ja jokaisen osuman olevan äärettömän tärkeä. Kummallakin joukkueella on erinomaiset maalivahdit ja heidän ohittamisekseen tarvitaan laadukkaita laukauksia. Ensimmäinen erä oli selvästi Pron erä, vaikkakin Tiltu Siltanen joutui tekemään heti ottelun alkuun kaksi kovaa torjuntaa pitäen numerot tasoissa. Vastapäässä Elsi Kangasharju oli työllistetympi, mutta torjui myös vakuuttavasti.

Ensimmäisen erän aivan viimeisillä sekunneilla alkoi tapahtua. Ensin Pro kauniin hyökkäyskuvion päätteeksi siirtyi Elina Kujalan laukauksella 1-0 johtoon, syöttäjänä Karoliina Kujala, peliaikaa jäi erästä jäljelle 19 sekuntia. Pro jatkoi samalla kentällisellä ja vain 13 sekuntia myöhemmin lähes samasta paikasta laukoi Ina Leminen nyt Heidi Lirkin syötöstä 2-0 johdon, mikä jäikin ottelun voittomaaliksi.

Kuva Mauri Katajala. Elina Kujalan laukaus on ohittanut Elsi Kangasharjun, taka-alalla maalia juhlii Heidi Lirkki

Classicin kova työ jäi lopulta ilman palkintoa

Toisessa erässä Classic sai paremmin otetta peliin, mutta kumpikin joukkue puolusti todella uhrautuvasti ja aivan parhaat paikat maalintekoon jäivät vähiin. Lähimpänä maalintekoa oli Meri-Helmi Höynälä, joka laukoi ylärimaan loistavan yksilösuorituksen jälkeen. Kolmannessa erässä odotetusti Classic hakee raivoisasti kavennusta ja tasoitusta Pron keskittyessä puolustamaan johtoaan.

Kolmannen erän alkuun Classic saa ansaitun osuman Alisa Pölläsen onnistuessa maalin edestä kaventamaan Pron etumatkan yhteen maaliin. Classic painosti erän lopun ja haki maalia pitkään myös ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla, mutta Pron tiukka ja uhrautuva puolustus kesti hienosti ja Tiltu Siltanen hoiti maalille asti päässeet laukaukset. Pro finaaliin!

Kuva Mauri Katajala. Juulianna Sotalalta erinomainen peli Pron puolustuksessa, josta illan Pro-pelaajan palkinto tunnustuksena.

SB-Pro on pienen tauon jälkeen jälleen Suomen Cupin finaalissa, joka pelataan Tallinnassa 8.2. SB-Pro on järjestämässä fanimatkaa otteluun ja kannattaa seurata seuran sivuilta, kun asiasta tulee tarkempaa tietoa. Matka järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi.

SEURAAVA KOTIOTTELU LIIGASSA PELATAAN 5.1. SUNNUNTAINA, JOLLOIN KLAUKKALAAN SAAPUU TULEVA CUPIN FINAALIVASTUSTAJA PSS. TÄMÄ HUIPPUOTTELU ALKAA NORMAALISTI KLO 17.00 JA LIPUT SAAT ENNAKKOON LIPPU.FI:N KAUTTA.

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa