UUTINEN | SB-PRO

24.11.2019

Otteluraportti SB-Pro – ErVi

Lauantain paikallispelistä tuli kahden huippujoukkueen välillä todellinen jännitysnäytelmä, jota todisti yli 300 katsojan yleisö, joka jälleen kerran todisti olevansa Suomen paras kotikatsomo.

23.11. SB-Pro – ErVi 5-4 (0-3, 2-1, 3-0)

Kuva Mauri Katajala. Ennen ottelua palkittiin Laura Hietamäki 200 pelatun liigapelin johdosta ja Laura palkitsi kotiyleisön tehden Pron avausmaalin.

SB-Pro Liiganaisten tehot: Elina Kujala 0+1, Karoliina Kujala 1+0,  Ina Leminen 3+0, Heidi Lirkki 0+2, Elina Vanhanen 0+1, Laura Hietamäki 1+0, Silja Eskelinen 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Ira Moilanen 18 ja ErVi Milla Jaatinen 26

Kuva Mauri Katajala. Ira Moilanen pelasi jälleen hienon pelin Pron maalilla ja jatkaa voittoputkessa.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Ina Leminen SB-Pro ja Milja-Maria Saarikoski ErVi

Illan Pro-pelaaja Elina Vanhanen

ErVi laittoi kotijoukkueen ahdinkoon ensimmäisessä erässä

Pro oli onnistua heti ensimmäisessä vaihdossa maalinteossa ja peli alkoi kotijoukkueen osalta vahvasti, mutta jo kahden minuutin jälkeen Pro joutui alivoimalla, jonka jälkeen ErVi sai erän haltuunsa. Jäähyn Pro vielä kesti, mutta sitten tuli musta kahden minuutin jakso. Vuorollaan Jonna Virkkunen, Milja-Maria Saarikoski ja Daniela Westerlund onnistuivat siirtämään vieraat jo 0-3 johtoon.

Toisessa erässä pelin hallinta alkoi kääntyä Prolle

Pro tuli toiseen erään uutena joukkueena ja peli alkoi hitaasti kääntyä kotijoukkueen hallintaan. Kun peliä oli pelattu 27 minuuttia kova työ palkittiin Laura Hietamäen ohjatessa Elina Vanhasen laukauksen maaliin. ErVi  kuittasi vielä tämän maalin Tuuli Rannalan toimesta.

Pro ei kuitenkaan lannistunut, vaan paine vierasjoukkueen päädyssä vain kasvoi ja tärkeän 2-4 kavennuksen laukoi Ina Leminen kaukaa takaylänurkkaan Elina Kujalan esityöstä. Toisen erän torjunnat Pro 4 ja ErVi 10 kertoivat jo omaa kieltään pelinkulun muutoksesta.

Kuva Mauri Katajala. Mirja Hietamäki toisessa erässä paineistamassa ErVin maalilla ja puolustaja onkin ajautunut ”vaaralliselle alueelle”.

Kolmas erä jälleen Prolta näyte joukkueen tahdosta

Pro pelasi kolmatta erää kärsivällisesti ja vieraat joutuivat puolustuskannalle. Ajassa 50.15 tämä kärsivällisyys palkittiin, Ina Leminen laukoi Silja Eskelisen syötöstä maalinedusruuhkaan, josta pallo löysi tiensä hyvin torjuneen Milla Jaatisen ohitse ja Pro oli maalin päässä.

Yleisön huutomyrskyn tuskin ehti laantua, kun Karoliina Kujala otti vuorostaan roolia ja Heidi Lirkin avustuksella tasoitti jo pelin lukemiin 4-4. Tämän jälkeen ei tarvinnut olla suuri ennustaja ennustaessaan kotijoukkueen huutomyrskyssä kääntävän ottelun lopullisesti hengen päälle saatuaan.

Kuva Mauri Katajala. Tässä se tulee, Ina Leminen tekee hienon hyökkäyksen päätteeksi ja taustalla maalin syöttäjä Heidi Lirkki, voittomaali!

Kuva Mauri Katajala. Ja tässä kerätään hattuja Ina Lemisen hattutempun johdosta. Hienoa urheilukulttuuria, joka ainakin Arkadiassa osataan ja sallitaan.

ErVi pelasi kuitenkin pelin loppuun saakka ja haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Ira Moilanen otti pari hallittua torjuntaa loppuun ja näin pisteet Nurmijärvelle ansaitusti.

Aki Vilander on tyytyväinen joukkueen kykyyn reagoida pelissä muutoksiin

Saimme pelin suunnitellusti käyntiin, mutta alivoima katkaisi flown ja sen jälkeen olimmekin sellaisessa viennissä loppuerän, mitä ei olla hetkeen koettu. Iran huipputorjunnat kuitenkin päästivät meidät suhteellisen kuivin sukin miettimään erätauolle, millä tavalla pystytään reagoimaan vastustajan pelaamiseen.

Pelaajille iso kunnia siitä, miten erityisesti pallottomassa pelissä he pystyivät mukautumaan vastustajan peliin kahden viimeisen erän aikana ja saimme hallintaa käännettyä toiseen päähän. Suoraviivaistimme myös hyökkäyspelaamista ja sitä kautta saatiin onnistumisia vähän kauempaa maalista.

Haastava matsi, mutta hieno päätös kovalle kolmen pelin viikolle.”

Kuva Mauri Katajala. Upea Pron joukkue kiittämässä yhtä hienoa kotiyleisöä pelin jälkeen.

Lauantai Arkadiassa oli loistavaa mainosta naisten salibandylle ja SB-Pro on päättänyt lisätä kierroksia rakentaessaan tunnelmaa. Nyt järjestetään ensimmäinen Megafanimatka, joka tapahtuu 21.12., jolloin kaikki junioreiden sarjat ovat tauolla. Matka suuntautuu Lahteen, jossa Pelicans seurana on ystävällisesti tullut vastaan matkajärjestelyissä. Peli on tämän vuoden viimeinen sarjaottelu Prolle.

Seuran sivuilta lisää tietoa matkasta, joka on nyt todella edullinen. Nyt siis jokainen mukaan kannustamaan Liiganaisia ja ilmoittautua kannattaa nopeasti, klikkaa siis seuran sivuilta sivulle FANIMATKA!

Suomen cupin välierissä Pro kohtaa Classicin Arkadiassa 29.12. klo. 17.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa