UUTINEN | SB-PRO

14.10.2019

B-tyttöjen kotiviikonlopusta voitokas

SM-sarja jatkui kahdella kotipelillä ja joukkue läksi tietysti kasvattamaan kahden avauspelin tappioiden jälkeen pistetilannettaan sarjassa. Lähtökohdat eivät olleet helpoimmat lukuisten poissaolojen vuoksi, mutta apuja saatiin C-tytöistä viikonlopuksi.

Kuva Mauri Katajala. Isa Lindholm ja Jenni Jääskeläinen iskivät kaksi identtistä maalia

Lauantaina vastassa TPS Turusta

Pelin alku oli haastava, sillä TPS siirtyi heti toisella minuutilla 0-1 johtoon Pron vielä hakiessa pelirytmiä. Minka Kosonen kuittasi pelin tasoihin erän puolessa välissä.

Toisessa erässä jäähyiltiin ja välissä tehtiin myös maaleja. Isa Lindholm yllätti kahdesti TPS:n maalivahdin Jenni Jääskeläisen syötöistä. Jälkimmäinen maaleista oli yv-maali, mutta välillä myös TPS onnistui alivoimalla.

Kolmanessa erässä TPS haki tasoitusta ja saikin ansaitun osuman erän puolessa välissä. Pro ei kuitenkaan taipunut vaan ylivoimalla Minka Kososen laukauksen paluupallon Taika Höynälä  siirsi maaliin. Tämän jälkeen Sara Puumala onnistui vielä tyhjään maaliin ja viimeisellä minuutilla Minka toistamiseen Saran syötöstä tällä kertaa.  TPS antoi erinomaisen vastuksen ja joukkueen peli-ilme oli hieno läpi pelin.

Kuva Mauri Katajala. Sara Puumalalta vahvaa pelaamista kummassakin ottelussa

Sunnuntaina vastassa LASB

Sunnuntaina ensimmäinen erä oli vahvaa Pron pelaamista ja  ajassa 10.40 se palkittiin Aada Isometsän vahvalla nousulla ja maalilla, tilanteeseen syöttöpiste Ada Riialille. Vieraat tasoittivat kuitenkin pian erikoistilanteesta.

Toisessa erässä ote siirtyi hienokseltaan Lasbille, mutta nyt oli Pron vuoro onnistua alivoimalla. Hyvä purku omalta maalilta ja Aada Isometsä voitti kaksinkamppailun ja tarjosi Sara Puumalalle loistopaikan, josta Pro 2-1 johtoon.

Kolmannessa erässä Pro unohti jalat pukukoppiin ja vierasjoukkue sai selkeän otteen pelistä. Lopulta se myös tuotti tulosta ja ilman maalivahtia Lasb tasoitti pelin reilu minuutti ennen pelin loppua.

Jatkoerässä iski sitten Pro, esityön teki nyt Sara Puumala ja vahvan pelin pelanneen Aada Isometsän tarkka laukaus putosi ylärimasta maaliviivalle ja siitä sisään.

Kuva Mauri Katajala. Maria Viitala ja Nuppu Tikkakoski osoittivat kumpikin olevansa huippukunnossa hyvillä peleillään

Kaksi ottelua ja kaksi voittoa on aina hyvä suoritus ja nyt on hetki aikaa parannella haavoja ja saadaan varmaan pelaajia myös takaisin rinkiin. Erityistunnustus annetaan nuorille C-tytöille, 2006 syntyneet Siiri Hiltunen ja Olivia Kosonen ja 2005 syntynyt Oona Koppila pelasivat erinomaiset pelit Pron 3.kentässä.

Kuva Mauri Katajala. 2006-syntyneet Siiri Hiltunen ja Olivia Kosonen kuvissa. Oona Koppila täydensi ennakkoluulottoman hyökkäysketjun.

Sarja jatkuu kolmen viikon päästä Espoossa, jossa paikallinen Northern Stars on kivenkova vastustaja ja sunnuntaina Nurmijärvelle saapuu viime kauden Suomen mestarit Mynämäeltä.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA