UUTINEN | SB-PRO

01.10.2019

Pron B-tyttöjen kausi käynnistyi viikonloppuna

SB-Pron B-tyttöjen kausi käynnistyi jo etukäteen sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvien PSS:n ja Classicin kohtaamisilla. Tällä kertaa käteen jäi runsaasti kokemusta, mutta pistetilin avautuminen  odottaa edelleen vuoroaan.

Lauantaina kotiavauksessa oli vastassa odotetun kova viime kauden hopeajoukkue PSS

Vaikka kaikki tiesivät joutuvansa uuden entistä haastavamman haasteen eteen, niin silti PSS:n pelinopeus pääsi yllättämään kotijoukkueen. Ottelun kulku oli selvä, PSS pitää palloa ja Pro hakee vastahyökkäyksiä. Maali maalilta PSS onnistui jauhamaan hyökkäyksiään ja ensimmäisen erän jälkeen johto vierasjoukkueelle 0-3.

Toisessa erässä tilanteessa 0-4 myös Pro onnistui avamaan maalitilinsa Minka Kososen lyödessä paluupallon häkkiin yv:llä. Kahden erän jälkeen lukemat vierasjoukkueelle jo 1-6. Kolmas erä alkoi heikosti ja PSS iski heti kaksi maalia, jonka jälkeen Minka onnistui toistamiseen ja tämän jälkeen PSS vielä kahdesti. Loppulukemat 2-10 eivät jätä selittelyille varaa.

Sunnuntaina vieraspelissä vastassa myös yksi sarjan suosikeista Classic

Kuva Classicin kotiareenalta ja kuvassa Pron ensimmäinen maalintekijä Erika Hakulinen edessä

Sunnuntaina Pro sai peliin paremman lähdön ja Erika Hakulinen iskikin Pron johtoon jo 3 minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen tuli musta viiden minuutin jakso ja Classic otti 3-1 johdon, erän lopulla vielä epäonnekas oma maali alivoimalla ja luvuiksi 4-1. Ida Wiberg kavensi vielä ennen erän loppua kertaalleen ja toiseen erään numeroista 4-2.

Toinen erä oli tähän mennessä parasta Pron peliä SM-sarjassa, vaikka Classic veikin erän 2-0. Torjunnat erässä tasaiset ja kummallakin hyviä maalipaikkoja, jotka vain kotijoukkue hyödynsi. Kolmannessa erässä jälleen erän alkuun heti maali omiin ja tämä jäikin ottelun viimeiseksi osumaksi, Classicille peli 7-2. Viimeisessä erässä Pron pelistä näkyi myös jo väsyminen. Joukkueesta oli kummastakin ottelusta useita pelaajia pois ja sunnuntaina matkan varrella kato vain kasvoi ja Pro joutuikin pelaamaan pelin käytännössä kahdella kentällisellä, mikä ei ole paras lähtökohta näihin otteluihin.

Nähtyjen vastustajien kohdalla on helppoa todeta, että laaja ja myös tasokas materiaali tulee viemään kummankin joukkueen korkealle sarjassa.

Kuva ottelusta Classicia vastaan ottelun toisesta erästä, joka oli parasta Prota tähän mennessä

SB-Pron B-tyttöjen pelit jatkuvat kahden viikon päästä kahdella kotiottelulla 12.- ja 13.10 Arkadiassa. Lauantaina pelataan klo 13.00 alkaen B-tyttöjen SM-sarjaottelu, jossa vastassa TPS ja illalla klo 17.00 Liiganaiset kohtaavat Pelicansin, joten kyseessä on Pron ”superlauantai”. Sunnuntaina B-tytöt saavat vastaansa LASB:n klo 15.00 alkavassa ottelussa. Tervetuloa seuraamaan näitä kaikkia kolmea peliä ja jo ensimmäinen kotiottelu keräsi hyvin yleisöä Arkadian katsomoon, mutta vielä enemmän tarvitaan kannustusta.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa