UUTINEN | SB-PRO

30.09.2019

Otteluraportti Koovee – SB-Pro

SB-Pron alku on ollut tiivis, kolme peliä viiteen päivään ja vastustajat ovat olleet ennakoon sarjan kärkijoukkueita. Viikko huipentui Tampereelle, jossa käytiin ehkä sarjan paras peli tähän mennessä Pron lyödessä jatkoajalla kotijoukkue Kooveen luvuin 4-5.

29.9 Koovee – SB-Pro 4-5  (1-1, 1-2, 2-1, ja 0-1)

 

Kuva Mauri Katajala: Meri-Helmi Höynälä joutui ajoittain kovan kohtelun kohteeksi, mutta ”hiljainen kostaja” iski jatkoajan lopulla voittomaalin Prolle

SB-Pro Liiganaisten tehot:  Karoliina Kujala 0+3,  Jaana Lirkki 3+0, Meri-Helmi Höynälä 1+1, Juulianna Sotala 1+0 ja Aada Isometsä 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 21 ja Koovee Noora Laakso 23

Kuva Mauri Katajala. Jaana Lirkki ja Karoliina Kujala pelaavat loistavaa syksyä, eilen tehot 3+0 ja 0+3

Ensimmäinen erä oli selvää Pron hallintaa

Pro avasi pelin erittäin vahvasti halliten palloa ja luoden useita loistavia maalintekotilanteita. Vahva karvaus aiheutti Kooveelle runsaasti ongelmia läpi erän. Lopulta työnteko palkittiin ja Jaana Lirkki teki tyhjiin Karoliina Kujalan oivaltavasta syötästä, maalissa pitää nostaa esiin myös Elina Kujalan nopea pitkä avaus sisarelleen. Erän loppua kohden peli tasoittui kenttätapahtumiltaan ja Koovee saikin aikaan tasoituksen Mona Backmanin mailasta.

Toinen erä jatkui hienokseltaan Pron hallintana ja vierasjoukkue pääsikin ottelussa useammin ns. parhaille paikoille. Noora Laakso emäntien maalilla piti ajoittain sekä tuurilla, mutta ennenkaikkea taidolla kotijoukkueen mukana pelissä. Juulianna Sotala siirsi ensin Pron 1-2 johtoon, jonka Mia Vallenius kuittasi. Erän viimeisellä minuutilla Jaana Lirkki iski pukukoppimaalin ja Pron 2-3 vierasjohtoon.

Kolmas erä oli jo playoff-henkistä taistelua

Pron pienet loukkaantumiset pakottivat joukkueen tiivistämään peluutusta ja ehkä osin tämänkin vuoksi sai Koovee otetta pelistä. Joukkue laukoi paljon kaukaa tulivoimaisten Valleniuksen ja Senni Hietasen toimesta ja kumpikin myös onnistui kertaalleen kääntäen pelin 4-3 kotijoukkueelle. Pron ykköskenttä oli kuitenkin päättänyt voittaa tämän pelin ja hyökkäysten aaltoillessa maalilta toiselle tuli jälleen Jaana Lirkin vuoro ja tietenkin Karoliina Kujalan syötöstä ja nyt mentiin jatkoajalle luvuin 4-4. Kumpikin maalivahti teki ottelun lopulla tukun voitokkaita torjuntoja osoittaen ehdottomasti olevan alansa mestareita.

Jatkoajalla iski ”Mersu”

Jatkoajan viimeisellä minuutilla oli Pron paikka iskeä hanakasti maalia metsästäneen kotijoukkueen hyökkäyksen jälkeen. Tyypillinen nopea Pron vastahyökkäys 2 vastaan 1 ja Aada Isometsä syöttää Meri-Helmi Höynälälle paikan, josta ”Mersu” ei erehdy.

 

Kuva Mauri Katajala. Silja Eskelinen tyylittelee. Silja on pelannut suuret minuutit ja on ollut suuressa roolissa Pron puolustuksessa

 

KOOVEE OSOITTI OLEVANSA JUURI NIIN VAHVA, KUIN ETUKÄTEEN ARVELTIIN, MUTTA PRO PYSTYI OTTAMAAN HAASTEEN VASTAAN. LOISTAVA KAUDEN ALOITUS LIIGANAISILTA JA PELIT JATKUVAT VIERASPELEILLÄ EDELLEEN TAMPEREELLA ENSI VIIKOLLA. SEURAAVA KOTIOTTELU ON 12.10 ARKADIASSA, LIPUT ENNAKKOON SINNE LIPPU.FIN:N KAUTTA.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa