UUTINEN | SB-PRO

26.09.2019

SB-Pro B-tyttöjen SM-sarjaa vastassa PSS ja Classic

SB-Pron B-tytöt aloittavat SM-sarjansa kahdella haastavalla pelillä, joissa vastassa ovat yhdet sarjan ehdottomat ennakkosuosikit: PSS ja Classic. Lauantaina pelataan sarja-avaus klo 15.00 Arkadiassa ja sunnuntaiksi joukkue matkaa Tampereelle Classicin vieraaksi.

SB-Pron B-tyttöjen SM-sarjajoukkue 2019-2020, kuvasta puuttuvat Maria Viitala ja Ria Riikonen.

Joukkueen valmistautuminen on ollut haastavaa useiden loukkaantumisten ja koulujen alkuun iskeneiden sairastelujen vuoksi. Turussa pelattu Loisto Cup meni ennakko-odotusten mukaisesti lähinnä hyvästä harjoittelusta ja toisiinsa tutustumisesta. SM-sarjakarsintoihin Pro sai kuitenkin hyvän sykkeen päälle, vaikka joutuikin edelleen mukaan peleihin siipirikkona. Häme cupissa marginaalit olivat pieniä ja kapealla ryhmällä mukana ollut joukkue pelasi tasaisia pelejä, mutta kokonaistuloksen jäädessä vaatimattomaksi.

Vielä ennen sarjapelejä Pro kävi vierailulla Askolassa kohdaten Light Ironin naisten joukkueen ja keskiviikkona viimeisessä viimeistelyssä Lasb:n Hollolassa pelatussa ottelussa. Otteluista tuloksena niukat voitot, mutta tulosta tärkempää oli peli-ilme mukana olleilla ryhmillä.

Lauantaina 28.9 avataan SM-sarjakausi Arkadiassa B-tyttöjen osalta

Tulevana lauantaina Arkadiassa vastaan asettuu sarjan ehdottomiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva PSS. Porvoolaiset ovat saaneet pelata ja harjoitella käytännössä samalla rungolla jo vuosia, mikä näkyy hyvin joukkuueen pelissä. Myös laaja materiaali on luonut Porvoossa sopivasti kilpailua eivätkä pienet loukkaantumiset tai sairastumiset juuri vaikuta tämän ryhmän peleihin.

Joukkueen vahvuuksiksi voi ainakin laskea laajan pelaajaringin, jossa on mukana myös runsaasti yksilötaitoa, sekä vuosien saatossa hiotuneen pelitavan osaavan valmennuksen ohella. On helppoa ennustaa PSS:n pelaavan runkosarjassa sijoista 1-4 ja olevan ehkä se 1.haastaja viime vuoden Suomen mestarille Wirmolle.

Sunnuntaina Pro matkustaa Tampereelle Classicin vieraaksi

Sunnuntaina ei vastus juuri helpotu Pron ottaessa mittaa Classicista. Tamperelaiset ovat onnistuneet hankkimaan joukkueeseensa oman vahvan rungon ympärille lähialueiden parhaita pelaajia ja erittäin osaavan valmennuksen lisäksi joukkueesta löytyy myös runsaasti yksilötaitoa ja laajuutta peliryhmästä.  Pro kohtasi tamperelaiset kertaalleen Turussa elokuussa, jossa Classic oli selkeästi vahvempi luvuin 5-2. Hämeenlinnassa syyskuussa peli päättyi tasan 1-1, jolloin myös ottelu oli tasaisempi Pron viedessä pelin alkua ja Classic vastaavasti loppua.

Classic tulee ehdottomasti olemaan mukana ensi kevään pudotuspeleissä ja sijoitus 4. parhaan joukossa ei yllättäisi yhtään.

Mitä voimme odottaa SB-Prolta kauden aikana?

Joukkue on selvästi iskukykyisempi viime kauteen verrattuna. Toisaalta taas valmistautuminen on ollut lyhyt ja vielä ei ole ehtinyt muodostua selkeää omaa pelitapaa, myös ketjut elävät koko ajan, johtuen osittain jo kohtuuttoman kovasta loukkaantumis- ja sairaskierteestä kesän jälkeen. Parhaimmillaan Pro pystyy haastamaan kenet tahansa kauden aikana, mutta pelin taso ei välttämättä ole yhtä vakiintunut, kuin sarjan ennakkosuosikeilla.

Joukkueen tavoite on kuitenkin pelata keväällä pudotuspeleissä ja olla siellä parhaimmillaan. Se mikä tätä ryhmää on aina yhdistänyt on joukkueen taisteluilme ja se on perustus, jonka varaan on lähdetään rakentamaan omaa peli-identiteettiä.

Kuva SB-Pro. Nuppu Tikkakoski pelasi ”nollat” Lasbille Hollolassa ja Maria Viitala omassa viimeistelypelissään. Maalivahtipeli on kunnossa!

LAUANTAINA ALOITETAAN KLO 15.00 JA B-TYTTÖJEN PELEIHIN ON VAPAA SISÄÄNPÄÄSY. OVET YLEISÖLLE AVATAAN KLO 13.30. JOUKKUE PITÄÄ KAHVIOTA, JOSSA VOIT TUKEA  TYTTÖJÄ OSTAMALLA BUFFETIN LOISTAVIA ANTIMIA.

TERVETULOA SEURAAMAAN PARASTA TYTTÖSALIBANDYÄ!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa