UUTINEN | SB-PRO

01.09.2019

A-tytöt kahdella voitolla SM-sarjaan

A-tyttöjen yhteisjoukkuen Northern Starssin kanssa perustettiin keväällä 2019. Molemmista seuroista kasvoi iso joukko lahjakkaita 1999 syntyneitä pelaajia ja kummallakin seuralla oli haastava tilanne saada kilpailukykyinen A-tyttöjoukkue. Joukkueessamme pelaa paljon jo viime kauden joukkueesta pelaajia, lisättynä nyt huikeilla espoolaistaitureilla. Joukkueen kokoonpanoon voit käydä tutustumassa joukkueemme sivuilla. Joukkuetta täydentää molempien seurojen B-ikäiset pelaajattaret.

Joukue harjoitteli intensiivisesti yhdessä kevään ja kesän, ryhmäydyttiin ja pelailtiin useampi harkkapeli. Päättyvä viikko oli erityisen intensiivinen, tähtäimenä SM-karsinnat. Uuden sarjajärjestelmän mukaisesti suoran SM-paikan saivat FBC Loisto, Pirkkalan Pirkat, PSS  ja Wirmo. Karsintoihin osallitui kaiken kaikkiaan kolmetoista joukkuettaa ja jaossa oli kuusi SM-sarjapaikkaa. Sarja tullaan pelaamaan siis kymmenen joukkueen kaksinkertaisena sarjana.

Karsintojen ensimmäisessä ottelussa tuli vastaan Salpan joukkue Salosta, josta tiedettiin etukäteen hyvin vähän. Ottelu sai huikean startin kun heti ensimmäisestä vaihdosta Aada laukoo maaliin Jennan syötöstä. Ensimmäisessä erässä huokui kuitenkin epävarmuutta ja peli ailahteli paljon, olihan kuitenkin kyseessä kauden ensimmäinen sarjapeli. Kymmennen minuutin kohdalla vastustaja tulee tasoihin mikä ei ainakaan helpottanut tilannetta. Kun toista erää oli pelattu noin kuusi minuuttia, Mersu vapauttaa tunnelmaa maalillaan jonka Jenna oivallisesti tarjoili. Pari minuuttia, ja peli oli taas tasan. Ottelua kuvasi kuitenkin nousujohteinen pelaaminen ja toisen erän loppuun Venla (A) pamauttaa johtomaalin. Kolmanteen erää tuli ryhdistäytynyt joukkuen ja heti erän alkuun Aada jälleen asialla maalin merkiksi Mersun syötöstä. Reilun minuutti edellisestä Lotta kuroo eroa Tiian syötöstä. Ottelun loppuminuuteilla Henna pääsee vielä maalin makuun ja ottelu meille 6-2. Jäljellä oli loppupalaveri, -verkka ja syömään. Seuraava peli edessä klo 19:00 ja SM-paikka katkolla voittajalle koska myös tuleva vastustaja oli ottanut voiton omasta ensimmäisestä ottelustaan. Ottelun tilastot ja kuvat.

Toiseen otteluun saadaan vastaa niin ikään yhdistelmäjoukkue RSS Panthers/Steelers. Vastustaja tiedetään ennakkoon vaaralliseski joukkueeksi varsin nimekkäällä rosterilla varustettuna. Lisäjännitystä luo se, että joukkueessamme on useampi Panthers-taustainen peluri, ja vastassa siis entiset pelikaverit. Ottelu alkaa varsin tasaisissa merkeissä ja etenee maalittomana liki kymmeneen minuuttiin kunnes pallo on ensimmäisen kerran verkossa, valitettavasti meidän maalissa. Toista erää pelataan liki kahdeksan minuuttia kunnes Mersu vapauttaa tunnelman komealla maalilla Aadan passista. Ottelu jatkuu edelleen tasaisissa merkeissä ja vaarallisia tilanteita on molemmilla maaleilla. Kolmatta erää ehditään pelata pari minuutti kunnes Aada nosta kädet kattoon maalin merkiksi ja vie läpyn Sinille kiitokseksi maukkaasta syötöstä. Reilu minuutti, ja vastustaja kaventaa. Tästä ei lannistuta vaan  kolmen minuutin pelin jäkeen Venla (V) kiskoo Tikin syötöstä kahden kahden maalin karkumatkalle. Peli tuskin ehtii alkaa uudelleen kun Aada on jo taas maalinteossa Jennan tarjoiltua namupassin. Vaihto tai kaksi, ja vastustaja kaventaa. Hetken kuluttua on taas Lotan vuoro nostaa kädet Venskin syötettyä pallon lapaan. Loppusummerin soitua alkoi ryhmätuuletus SM-sarjapaikan kunniaksi. Kova työ sai palkkansa, tulos 5-2 meille. Ottelun tilastot.

A-tyttöjen SM-sarjaa (2019-2020) pelaa seuraavat joukkueet:
Classic, Tampere
EräViikinit, Helsinki
FBC Loisto, Turku
O2, Jyväskylä
Pirkkalan Pirkat, Pirkkala
PSS, Porvoo
RSS Panthers/Steelers
SSRA, Oulu
SB-Pro/NS
Wirmo, Mynämäki

Alkavalla viikolla aletaan suunnittelemaan otteluita kalentereihin ja valmistautuminen SM-sarjaan jatkuu. Tervetuloa seuraamaan otteluitamme niin Arkadiaan kuin uudelle Stars Areenalle Espoon Kiloon. Julkaisemme ottelut heti kun niille julkaisulupa saadaan.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa