UUTINEN | SB-PRO

25.08.2019

B-tyttöjen SM-karsintaraportti

 B-tyttöjen SM-karsinnat 24.- ja 25.8 Myllypuro Helsinki

Viiden kuukauden intensiivinen prosessi huipentui B-tyttöjen osalta viikonloppuna tavoitteiden mukaisesti Myllypurossa. Huhtikuussa alkoi joukkueen rakennus heti kun olimme saaneet valmennuksen kuntoon, aloitimme joukkueen rakennuksen. joukkue eli vielä viimeiselle viikolle saakka, mikä ei tietysti ole mikään ihannetilanne. Harjoituksia saimme yhteisesti aikaan liian vähän omatoimijakson jälkeen ja tässä vaiheessa keskityimme puolustuksen hiomiseen riittävään kuntoon, jossa valmennus myös onnistui erinomaisesti.

Karsintoja edeltävä kahden viikon jakso oli myös haastava valitettavien loukkaantumisten ja flunssatapausten johdosta, mikä varmasti näkyi myös kentällä pelaajien tippuessa pois pelistä tasaiseen tahtiin. Kaikki nämä ja hiukan etenkin joukkueen taustoja ihmetyttänyt ranking karsintalohkoja varten antoivat kuitenkin meille lisää sitä kuuluisaa sisulatausta, jota lisäsivät ehkä hiukan muutamat joukkuetta vähättelevät kirjoittelut. Itse päätimme olla ulkona näistä keskusteluista ja keskityimme omaan toimintaamme, mistä nyt saatiin myös palkinto.

Kuva SB-Pro. Lähes koko voittoisa joukkue yhteiskuvassa

Karsintaturnaus alkoi Pron osalta Häme Starsin kanssa lauantaina

Häme Starsin kanssa pelattiin Loisto Cupissa erittäin tasainen peli, joka päättyi  varsinaisella peliajalla 0-0 ja tasaista oli nytkin. Ensimmäinen erä tasainen ja maaliton, toisessa erässä alkoi Prolta tippua pelaajia ulos ja ote siirtyi osin tämän ja osin Starsin hyvän pelaamisen kautta vastustajalle. Kuten niin usein vastaavassa tilanteessa, niin puolustava joukkue iskee, Aada Isometsä onnistuu Sara Puumalan esityöstä ja tilanne Prolle 1-0.

Kolmannen erän alkuun Häme Stars tasoittaa, mutta sitten iskee Erika Hakulinen Ida Wibergin syötöstä Pron uudelleen johtoon. Linnea Nevalainen tasoittaa yhdellä otteluiden hienoimmista maaleista, minkä jälkeen tapahtuu turnauksen kannalta ikävä vahinko. Häme Starsin pelaaja osuu vahingossa kyynärpäällä suoraan Pron pelaajan kasvoihin ja tuomareilta oikea tuomio, 5+20 ja pelirangaistus 3. Pro tekee hienon ylivoimamaalin Minka Kososen laukoessa suoraan Ada Riialin syötöstä ottelun voittomaalin. Rangaistuksella oli sitten myöhemmin vielä paljon suuremmat seuraukset. Nuppu Tikkakoskelta jälleen erinomainen peli Pron maalilla nostetaan vielä esiin ottelusta.

Toisessa pelissä vastassa SSRA vahvalla ryhmällään

Turussa pelasimme tasaisen pelin oululaisten kanssa ja ajatus oli jo ennen peliä iskeä kovaa vastahyökkäyksillä, mikä toimikin erinomaisesti. Pienen alkukankeuden jälkeen Pro iski nopeasti kolme maalia, Reetta Suontausta Jemina Paloluoman syötöstä, Erika Hakulinen Ida Wibergin esityöstä ja sitten kahden minuutin sisään Jemina syötti uudelleen joukkueen kapteenin Reetan maalintekoon. Erän lopussa SSRA kavensi luvuiksi 3-2 ja peli oli jälleen täysin avoin.

Toisen erän alkuun jälleen Pron nopea vastaisku ja nyt Aada Isometsä laukoi läheltä ylös Emma Louhen vapauttavasta syötöstä. Pro puolusti hyvin ja Maria Viitala vuorostaan näytti Pron maalivahtien osaamisen, erätauolla kahden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä SSRA haki vimmatusti kavennusta, mutta lopulta Sara Puumala teki jälleen hienon esityön ja Aada Isometsä ei jättänyt tilannetta käyttämättä, lukemat 5-2. SSRA kavensi vielä kerran, mutta lopulta Pro onnistui hyvin pitämään tilanteen hallussaan. Nyt juhlittiin jo ennenaikaisesti SM-sarjapaikkaa. Tappiostaan huolimatta SSRA näytti vaarallisuutensa ja otti tietenkin paikan SM-sarjassa ylimääräisen karsintapelin voittajana.

Yön ja aamun aikana alkoi tapahtua kummia

Myöhään illalla alkoi kuulua huhuja, että Häme Starsin kokoonpanossa Papoa vastaan olisi ollut pelikiellossa ollut pelaaja. Olimme jo luvanneet muutamalle loukkaantuneelle pelaajalle lepopäivän ja aamulla piti jo kutsua pelaajia lisää riveihin, toki lopulta vain Aada Isometsä heistä kykeni mukaan päivän peliin, Sara Kettusen kokeilun jäädessä muutamaan vaihtoon. Tilanne muuttui myös aamun aikana ja Häme Starsin voitto Paposta kääntyi 5-0 tappioksi ja Pron jo juhlittu paikka muuttuikin epävarmaksi.

Kova tuomio täyden vahingon vuoksi, toisaalta sääntöjä on pakko noudattaa, vaikka urheilullisesti tilanne on äärimmäisen harmittava. Päiväpelissä SSRA voitti Häme Starsin ja näin SM-sarjapaikan arvoinen joukkue ei päässyt edes mukaan karsimaan siitä paikastaan.

Pron kolmas peli ja nyt myös ratkaiseva täysin vierasta SBT Papoa vastaan

Kuva SB-Pro. Voittoisan Papo pelin jälkilöylyt

Joukkue ladattiin uudelleen ”ylös”, mutta hermostuneisuus näkyi selvästi pelin alussa ja lopulta Papo käytti mahdollisuutensa hyväkseen ja luvuiksi 0-1. Pro iski kuitenkin nopeasti, Aada Isometsä hankki ”tahtorankkarin”, jonka Ida Wiberg vuorenvarmasti laukoi maaliin. Eikä mennyt kuin hetki, kun Isa Lindholm nosti pallon maalille ja maaliahne Isometsä viimeisteli ruuhkasta ottelun voittomaalin.

Toisessa erässä peli kääntyi jo selvästi Prolle ja seuraavaksi oli Ada Riialin vuoro tehdä tahtomaali, pakin paikalta kentän ympäri ja pallo etukulmasta maaliin, syöttäjän Erika Hakulinen. Tämän jälkeen jäähyjä molemmille ja alivoimalla jo aiemmin lähellä karkaamista ollut Aada Isometsä irtosi maalintekoon, 4-1.

Kolmannessa erässä ensin ylivoimalla Minka Kosonen ampuu niukasti ohi maalin, mutta Sara Puumala on ensimmäisenä, jälleen kerran, pallossa ja iskee lähes tyhjiin luvuiksi 5-1.  Ottelun viimeinen maali syntyy jälleen ylivoimalla ja hienosti, yhden a:n Ada syöttää pitkän poikkikentän syötön vapaana olevalle kahden a:n Aadalle, joka iskee komeasti suoraan syötöstä takaylänurkkaan. SBT Papo taisteli hienosti, mutta vielä tällä kertaa rutiini ja kovuus ei aivan riittänyt, mutta hieno esitys kuitenkin joukkueelta.

Kuva SB-Pro. Jalka alkoi jo painaa, mutta sisulla maaliin

Iso kiitos koko Pron joukkueelle!

Joukkueessa oli mukana 20 pelaajaa, jotka kaikki antoivat kaikkensa, jopa yli sen, samoin valmennukselta ja taustaryhmältä hyvää työtä. Jos jotain miinusta pitää hakea, niin toinen joukkueenjohtaja unohti ensimmäisenä ja jopa toisenakin päivänä pallokassin kotiinsa.

Nyt keskitymme saamaan loukkaantuneet pelaajat terveinä takaisin ja odotamme tietysti myös koko turnauksen väliin jättänyttä Annukka Lönnrotia nopeasti takaisin, toki Annukkakin oli kannustamassa mukana pelikavereitaan. Tämä oli joukkueen ensimmäinen tavoite, jossa onnistuimme, nyt kohti uusia haasteita ja jopa entistä kovempia otteluita.

Nostetaan tässä esiin myös mahtavan valmennustiimin tekeminen, Kimmo Höynälä, Harry Virtanen, Nita Heino, Aki Vilander ja Pekka Nuutila ovat ottaneet ryhmän hienosti haltuunsa, luovat uskoa joukkueeseen ja kannustavat esimerkillisesti pelaajia ylittämään itsensä.

Onnittelut kaikille joukkueille SM-sarjaan ja ei kenenkään muunkaan kannata masentua. Aluesarjojen kautta kisaamaan keväällä jatkopaikoista!

Turnausjärjestelyt toimivat myös hienosti ja tuomarityöskentely oli läpi pelien hyvää ja linjakasta, josta erityismaininta.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa