UUTINEN | SB-PRO

11.08.2019

SB-Pron B-tyttöjen kausi käyntiin Loisto Cupissa

Turusta tuliaisina 5 kovaa peliä ja paljon kokemusta

Lähtökohdat Turkuun olivat, että joukkue ei ollut pelannut sitten viime maaliskuun ja samalla se on myös uusiutunut voimakkaasti. Uudelle valmennukselle nämä viisi peliä antoivat varmasti vinkkejä, mihin pitää panostaa seuraavien kahden viikon aikana. Osalla joukkueista oli vielä viikonlopulta pois muutama pelaaja, kuten myös Prolta, joten sinällään joukkueiden välisiä tasoeroja on vielä mahdoton arvioida.

Lauantaina kolme peliä

Lauantaina Pro aloitti turnauksensa SSRA:n B-tyttöjä vastaan ja tällä kertaa tasainen peli kääntyi Oululaisten 1-0 voitoksi. Toisessa pelissä Classic sai hyvän alun siirtyen 2-0 johtoon, minkä Pro kuittasi ja tasoitti pelin, mutta tämän jälkeen turnauksen finaalissa pelannut Classic väkisin käänsi pelin 5-2 voitokseen.

Launtain kolmas ottelu pelattiin ErViä vastaan ja nyt Prolle 2-1 voitto tasaisesta ottelusta.

Sunnuntaina kaksi peliä ja vastassa nyt Häme Stars ja ErVi uudelleen

Sunnuntain aamuottelussa Häme Starsin, käytännössä entinen Steelers, pelattiin kovavauhtinen 0-0 peli. Ottelun viimeisellä minuutilla Pro sai vielä läpiajon ja yrittää kahdesti samassa tilanteessa, mutta ilman onnistumista. Voittolaukauskilpailussa Häme Stars oli parempi ja pääsi näin pelaamaan sijoista 5-6.

Pron viimeinen koitos oli Erviä vastaan uudelleen ja lauantain tapaan ErVi otti 1-0 johdon, jonka jälkeen ote siirtyi hienokseltaan Prolle, joka kahdella maalillaan siirtyi 2-1 johtoon, mikä jäi myös ottelun loppunumeroiksi, vaikka Eräviikingit hakivatkin voimakkaasti tasoitusta ilman maalivahtia pelin lopulla. Tuloksena siis turnauksen 7.sija ja paljon kokemusta lisää.

Valmennus läksi turnaukseen tavoitteena saada puolustaminen kuntoon

Tavoite myös onnistui osittain jopa erinomaisesti. Classic onnistui osin selkeiden Pron puolustusvirheidenkin avittamana tekemään 5 maalia, mutta lopuissa neljässä ottelussa meille tehtiin vain 3 maalia yhteensä.

Maalivahtien peli oli hyvää läpi turnauksen, mikä antaa jatkossakin mahdollisuuden voittoihin. Joukkue teki jokaisessa pelissä suuren määrän töitä ja kentälliset osallistuivat hyvin puolustamiseen, silti tässäkin on vielä kehitettävää, mutta puolustusilme oli hyvä jokaisen tytön kohdalla.

Pelinavaaminen oli ajoittain haastavaa, mihin tietysti haetaan apuja seuraavien viikkojen aikana. Tämäkin vaatii koko kentälliseltä aina ison määrän oikea-aikaista työtä ja tällä asenteella, mitä Turussa näimme, niin se tulee myös onnistumaan.

Hyökkäyspelaamiseen ei vielä ole juuri ehditty panostamaan

Hyökkäys toimii vielä ehkä lähinnä ”vanhoilla pelimerkeillä” ja vaistoilla. Samoin erikoistilanteet ovat vasta rakentamisen alkuvaiheissa, mutta jo nyt oli kuitenkin nähtävissä hyviä ideoita. Hiukan malttia vain lisää ja kun saadaan kentälliset kuntoon, niin parempaa on heti odotettavissa. Taitoa löytyy riittävästi ja myös laajalta rintamalta.

Loiston organisaatiolle kiitokset jälleen kutsusta turnaukseen ja kaikki sujui kuten ennekin vahvalla rutiinilla erinomaisesti. Pelit olivat hyvähenkisiä ja 2003/2004 ikäluokka näyttää Suomessa jo tässä vaiheessa erittäin vahvalta, vaikka kausi on vasta alussa. Onnittelut myös Wirmolle turnauksen voiton johdosta!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa