UUTINEN | SB-PRO

04.03.2019

Otteluraportit PSS – SB-Pro / SB-Pro – SSRA

Sijoitussarja A käynnistyi viikonloppuna kahdella pelillä ja Pro otti tiukan otteen sarjan kärjessä voittamalla ensin vieraissa PSS:n ja sunnuntaina kotipelissä SSRA:n. Käytännössä Pro kahdella voitolla varmisti jo vähintään sarjan 2.sijan ja samalla mahdollisissa välierissä myös kotiedun.

02.03 PSS – SB-Pro 4-5 (1-2, 1-1, 2-2)

03.03 SB-Pro – SSRA 4-2 (1-0, 2-2, 1-0)

Viikonlopun Pro-teemat:

⇒ Syntymäpäiviä viikolla juhlineet Mirja ja Laura Hietamäki ottivat suurta roolia kummassakin ottelussa!   
⇒ Tiltu Siltanen ja Ira Moilanen vuorollaan vakuuttivat Pron maalilla!
⇒ Pro puolustaa tiiviisti ja laaja materiaali antaa mahdollisuuden järkevään peluutukseen tiukassa pelirytmissä!

Kuva Esa Takalo: No33 Mirja Hietamäki 4 maalia viikonloppuna ja Laura Hietamäki no.22 1+3!

SB-Pro Liiganaisten tehot lauantaina:  Elina Kujala 0+1,  Karoliina Kujala 1+0, Jaana Lirkki 1+0, Jenni Rautanen 0+1, Emma Itänen 1+0, Laura Hietamäki 0+1, Mirja Hietamäki 2+0, Meri-Helmi Höynälä 0+1

Liiganaisten tehot sunnuntaina: Jaana Lirkki 1+0, Nita Heino 0+1, Laura Hietamäki 1+2, Mirja Hietamäki 2+0, Silja Eskelinen 0+1

Maalivahtien torjunnat lauantaina: SB-Pro Tiltu Siltanen 17 ja PSS Arla Salo 12

Maalivahtien torjunnat sunnuntaina: SB-Pro Ira Moilanen 19 ja SSRA Krista Määttä 29

Kuva Juhani Järvenpää. Ira Moilanen onnistui sunnuntaina erinomaisesti Pron maalilla ja Prolla onkin kolme loistavaa maalivahtia kevään peleihin!

Pro vei lauantai-illan thrillerin Porvoossa ja otti sarjan ykköspaikan samalla

Pro sai Porvoossa toivomansa salama-alun peliin Jaana Lirkin viimeistellessä jo pelin 2. minuutilla johtomaalin ja 2-0 johto syntyi jo 6. minuutilla Mirja Hietamäen laukauksesta. PSS kavensi nopeasti Inka Lampisen toimesta, mutta erätauolle siirryttiin Pron maalin johdossa. Erän lopulla Pro sai hyvän mahdollisuuden kasvattaa johtoaan 5 minuutin ylivoimalla, mikä jatkui toisen erän alun, tällä kertaa ylivoima ei  kuitenkaan tuottanut tulosta.

Toisessa erässä ensin Elina Hautojärvi tasoitti pelin, mutta Pro kuittasi nopeasti vahvan viikonlopun pelanneen Emma Itäsen onnistuessa yllättämään Arla Salon. Ajassa 53.40 PSS tuli jälleen tasoihin Marianne Väliahon toimesta ja jännitysnäytelmän huipennus alkoi tästä. Ottelun 56. minuutti oli taas Pron juhlaa, ensin Karoliina Kujala ja heti perään Mirja Hietamäki illan toisellaan siirsivät Pron kahden maalin johtoon. Tämä johto kesti vain hetken PSS pelatessa ilman maalivahtia, jolloin onnistui Ella Sundströn maalintekoyrityksessään. Tämän jälkeen kotijoukkue suoritti väärän vaihdon ja Pro pääsi pelin lopun pelaamaan käytännössä ylivoimalla. PSS oli kuitenkin vaarallinen pelin loppuun saakka onnistumatta kuitenkaan tasoittamaan ottelua.

SSRA tuli tuoreilla jaloilla haastamaan Pron

Sunnunataina Arkadiaan saapuivat lauantaina levänneet Rankat Ankat ja selkeästi myös haastamaan kovan ja intensiivisen pelin lauantaina pelanneita Pron Liiganaisia. SSRA onnistui ajoittain luomaan kovan paineen Pron pelinavaukseen. Ensimmäinen erä aaltoili tasaisesti päästä päähän, ehkä lievän SSRA:n pallonhallinnan kautta. Erän ainoan maalin tarjosi kuitenkin kotijoukkue Pro jälleen Mirja Hietamäen toimesta ja ”tarjoilijana” toimi myös vahvan viikonlopun pelannut Laura Hietamäki.

Toisen erän alussa oli sitten Laura Hietamäen vuoro purjehtia lähes omalta maalilta Silja Eskelisen avauksesta ja tehdä näyttävä 2-0 johto-osuma. Vierasjoukkue SSRA ei tästä luovuttanut, vaan kaksikko Sanna Risteli ja Liinu Koivisto onnistuivat kahdesti ja tasoittivat pelin hienoilla maaleilla Ristelin toimiessa maalien viimeistelijinä. Näille osumille ei hyvin torjunut Ira Moilanen voinut mitään. Pro sai erän lopulla ylivoiman, joka kostautui vierasjoukkuelle Mirja ja Laura Hietamäen juoniessa näyttävän ylivoimamaalin ja 3-2 johdon ennen viimeistä erää.

Kolmas erä oli Prolta ottelun paras ja vaikka SSRA onnistui muutaman paikan luomaan, niin ottelu oli vahvasti kotijoukkueen hallussa. Erän lopulla kaksi kertaa viikonlopun aikana onnistunut Jaana Lirkki teki maalinedusruuhkasta tahtomaalin Nita Heinon hyvällä avustuksella. Ottelun viimeiset minuutit SB Pro pelasi järkevästi hyvän pallonhallinnan kautta ja varmistivat näin tärkeät kolme sarjapistettä sarjataulukkoon.

Kuva Päivi Kotajärvi. Emma Itänen ehti puolustamisen lisäksi myös viimeistelmään Porvoossa yhden maalin.

Kaksi voittoa antaa hyvän lähtökohdan sarjan kahdelle viimeiselle pelille

”Lauantaina meillä oli vauhdikas ja intensiivinen peli, joka ehkä näkyi kuitenkin hiukan sunnuntaina pelin alussa ja ei aivan päästy siihen vauhtiin, mitä olisimme toivoneet. Pelin edetessä olimme kuitenkin vahvoja ja laaja pelaajaryhmä antoi hyvän mahdollisuuden kierrättää pelaajia ja saimme tuoreita jalkoja peliin mukaan. Iralta hieno esitys maalilla, Nita toi valtavasti energiaa peliin ja samoin Juulianna ja Melli onnistuivat hyvin. Puolustuspelaaminen oli tiivistä ja myös peitimme hyvin laukauksia. Tästä on hyvä lähteä valmistautumaan tulevan sunnuntain otteluun.”  – Jarno Kivinen SB-Pron valmennus

Näiden kahden voiton myötä Pro varmisti jo vähintään sarjassa sijoituksen kahden parhaan joukossa ja kotietu mahdollisissa välierissä varmistui. Tulevana sunnuntaina saapuu Arkadiaan PSS ja Prolla olisi tässä ottelussa mahdollista varmistaa jo sijoitussarja A:n voitto.

LOISTAVA VIIKONLOPPU LIIGANAISILTAMME JA JOUKKUE VAIN PARANTAA OTTEITAAN PELI PELILTÄ. SUNNUNTAINA ON VASTASSA JÄLLEEN PSS JA NYT PELATAAN SIJOITUSSARJAN VOITOSTA KAUDEN TÄHÄN MENNESSÄ TÄRKEIMMÄSSÄ PELISSÄ.

OTTELU ALKAA SUNNUNTAINA KLO 17.00 JA OVET ARKADIASSA OVAT AUKI KLO 16.00. LIPUT SUORAAN OVELTA TAI LIPPU.FI:N KAUTTA.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa