UUTINEN | SB-PRO

22.02.2019

Otteluennakko SB-Pro – Pelicans

23.02 Klo 17.00 SB-Pro – Pelicans, Arkadia Halli, Klaukkala

Liiganaisten runkosarjan viimeisellä kierroksella Arkadiaan saapuvat “pelikaanit” Lahdesta eli Pelicans. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lahtelaiset ottivat selvän voiton kotihallissaan ja nyt näemme, kuinka kotijoukkue on ottanut oppia tästä kohtaamisesta. Pelicans voisi nousta voitolla vielä TPS:n ohitse kuudenneksi, mikäli TPS häviää oman pelinsä Oulussa. Prolla on voitolla mahdollisuus runkosarjan voittoon, mutta se vaatii PSS:ltä pistemenetystä samanaikaisesti.

Lauantain Pro-teemat:

⇒ Kohti kevättä on peli-ilme parantunut ja samaa jatkumoa odotetaan myös lauantailta!
⇒ ErViä vastaan puolustus ja maalivahtipeli toimivat erinomaisesti, nyt pysäytetään Pelicansin tehopelaajat?
⇒ Pron kaikki kolme kenttää ottavat vastuun maalinteosta lauantaina!

Kuva Juhani Järvenpää. Anu Raatevaara on noussut pelien edetessä vahvaan vireeseen ja Anu on ottanut myös maalintekovastuuta viime peleissä

PELICANS ON EHDOTTOMASTI OLLUT KAUDEN SUURIN YLLÄTTÄJÄ JA VÄRITTÄNYT RUNKOSARJAA HYVILLÄ OTTEILLAAN

Pelicans läksi kauteen suurena kysymymerkkinä, mutta joukkue on saalistanut pisteitä tasaisen varmasti läpi kauden.  Tällä hetkellä lahtelaiset ovat sarjassa 7. ja vain pisteen TPS:n perässä. Joukkueen “syömähampaan” ovat muodostaneet nuoret Sofia Mittentag, Veera Vilenius ja Iina Latvala, joita etenkin jo kokeneempi Anne-Mari Haapasalo on tukenut vahvalla osaamisellaan.

Joukkueen maalilla nuori Juulia Kataja on torjunut enemmän otteluita ja samaan hyvään torjuntaprosenttiin (81%) on päässyt myös Emmi Pölönen.

SB-PRON PELI KEHITTYY TASAISEN VARMASTI JA LAUANTAINA ON ODOTETTAVISSA AKTIIVINEN KOTIJOUKKUE, JOKA TEKEE LAHTELAISTEN PELINRAKENNUKSEN VAIKEAKSI

SB-Pro haki viime viikolla maukkaan ja ansaitun vierasvoiton ErVistä, mikä pelinä oli ehkä koko kauden tasapainoisin. Joukkueen puolustuspeli kokonaisuutena oli erittäin hyvällä tasolla ja hyökkäyksessä maalintekopaikkoja luotiin runsaasti.

Pron tasaisuutta korostaa, että 9 Pron pelaajaa on tehnyt vähintään 7 maalia ja Elina Kujala 5 maalia vain 7 ottelua pelanneena tähän lisäksi. Heidi Lirkki on ollut kauden tehokkain onnistuessaan toistaiseksi 16 kertaa. Syöttötilastossa Laura Hietamäki on selkeä ykkönen saalistettuaan 15 syöttöpistettä, jonka jälkeen on äärimmäisen tasaista. Plus/miinus-tilastoa johtaa selvästi Emma Itänen lukemin +26.

Maalivahdeista Tiltu Siltanen on pelannut valta-osan kauden otteluista ja Ira Moilanen sparrannut luotettavasti loput peleistä. Tiltu “Matkanjohtaja” Siltasen kausi on vahvasti nousuvireinen, mikä enteilee vastustajille haastavaa kevättä.

Kuva Juhani Järvenpää. Ina Lemisen alkukausi meni pienten loukkaantumisten parantelemiseen, mutta pelikunto on kovassa kurssissa ylöspäin!

PRO LÄHTEE TÄTÄKIN PELIÄ VOITTAMAAN JA MAKSAMAAN “VELAT” LAHDEN VIERAILUSTA, MUTTA PELICANS ON OSOITTANUT OLEVANSA SITKEÄ, JOTEN MIELENKIINTOINEN LAUANTAI-ILTA ON ODOTETTAVISSA ARKADIA HALLILLA.

OTTELU LAUANTAINA ALKAA KLO 17.00 JA OVET AVATAAN YLEISÖLLE KLO 16.00. LIPUT JOKO OVELTA TAI LIPPU.FI:N KAUTTA. TERVETULOA SEURAAMAAN PARASTA NAISSALIBANDYÄ!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA