UUTINEN | SB-PRO

11.02.2019

Otteluraportti PSS – SB-Pro

10.02 PSS – SB-PRO 4- 3 ja (1-0, 1-2, 1-1, 1-0)

ODOTETUN TIUKKA TAISTO JA HIUKAN JO KÄSISSÄ OLLUT VOITTO KÄÄNTYI VARSINAISELLA PELIAJALLA TASAPELIKSI JA JATKOAJALLA PSS OLI ONNEKKAAMPI.

Sunnuntai-ilta Pro-lasien läpi katsottuna!

Ensimmäinen erä oli selvästi PSS:n, minkä jälkeen peli tasaantui!

⇒ PSS on nyt lähellä alkusarjan voittoa!

⇒ Pro:n saama piste saattaa olla myös erittäin tärkeä tavoitteessa olla alkusarjan 3.parhaan joukossa!

 

Kuva Esa Takalo. Jaana Lirkki kuvassa Classic-pelissä. Jaana oli ottelussa Pron parhaimmistoa ja kuntokäyrä näyttää kohti koillista!

SB-Pro tehot: Jaana Lirkki 1+0, Heidi Lirkki 1+0,  Laura Hietamäki 1+0, Mirja Hietamäki 0+1, Jenni Rautanen 0+2

Torjunnat SB-Pro Tiltu Siltanen 25,PSS Arla Salo 14

PSS aloitti ottelun pirteämmin
Vaikka ulkona ei ollut pakkasta, enintään hiekoittamatonta jäätä hallin ulkopuolella runsaastikin, niin siitä huolimatta kotijoukkue oli ensimmäisessä erässä selkeästi paremmin pelissä mukana. Tämä palkittiin Ella Holmbergin tarkan laukauksen siirtäessä kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Toisessa erässä PSS karkasi jo 2-0 johtoon Sannin Kolin voittaessa maalinedustaiston Annina Levälammen vahvasta esityöstä. Vajaa kaksi minuuttia tästä vastaavasti Mirja Hietamäki taisteli maalin takana pallon itselleen ja Laura Hietamäki nosti pallon maalin kattoon Arla Salon edestä. Pro sai vielä tasoituksen toiseen erään Heidi Lirkin maalatessa taidokkaasti ilmasta Jenni Rautasen syöstöstä.

Kuva Esa Takalo. Heidi Lirkki onnistui myös Porvoota vastaan ja Heidi johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä

Kolmas erä oli tasainen kummankin onnistuessa kertaalleen

Pro aloitti kolmannen erän vahvasti ja lopulta Jaana Lirkki tahtomaalillaan siirsi Pron johtoon, maalin alusti Jenni Rautanen. Erän alussa oli mahdollisuus siirtyä jo kahdenkin maalin johtoon, mutta tällä kertaa tilanteet jäivät yrityksiksi ja myös PSS pääsi jälleen peliin mukaan.

Lopulta porvoolaiset onnistuivat tasoitusyrityksessään Sanni Kolin tehdessä 2/1 hyökkäyksessä tasoituksen Elina Hautojärven syötöstä. Maalintekopaikkoja kummallakin oli erän aikana, mutta sekä Tiltu Siltasen että Arla Salon vahvat pelit pitivät tilanteen tasoissa.

Jatkoajan ensimmäinen minuutti oli Pron ja Jenni Rautanen pääsi kilauttamaan ylärimaa, mutta tämän jälkeen PSS sai otteen ja sai aikaiseksi myös laukauksen maalikehikkoihin. Ajassa 63.36 Fanny Holmberg ratkaisi pelin kotijoukkueelle Ella Holmbergin passista.

PSS OLI NIUKASTI VAHVEMPI KOTIOTTELUSSAAN JA PRO JOUTUI TYYTYMÄÄN PISTEESEEN TÄLLÄ KERTAA. LIIGANAISET TARVITSEVAT KÄYTÄNNÖSSÄ KOLME PISTETTÄ JÄLJELLÄ OLEVISTA KAHDESTA PELISTÄ VARMISTAAKSEEN PAIKKANSA RUNKOSARJAN 3. PARHAAN JOUKOSSA, JOKA VARMISTAISI KOTIEDUN PUOLIVÄLIERIIN.

KESKIVIIKKONA 13.2 JATKETAAN ERVIN VIERAANA KLO 18.30.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA