UUTINEN | SB-PRO

08.02.2019

Otteluennakko PSS – SB-Pro

10.02 Klo: 17.00 Porvoon Salibandyhalli

Sunnuntaina Porvoossa pelataan Liigan kärkiottelu, jossa sarjaykkönen PSS kohtaa sarjakakkosen SB-Pron. Pro tulee peliin lyhyeltä tauolta, vastaavasti PSS pelasi viikolla vieraspelin Turussa.

SB-Pron teemat sunnuntaina:

⇒ Liigan kaksi parasta puolustusta mittaavat toistensa tason!

⇒ SB-Pro on tehnyt sarjassa eniten maaleja, nyt on ohitettava hyvän alkukauden pelannut Arla Salo!

⇒ Mikä Pron kolmesta kentällisestä on ”kuumin” sunnuntaina?

PSS HÄVISI VIIKOLLA TURUSSA JA SARJATILANNE TASOITTUI ENTISESTÄÄN

PSS on pelannut vahvan kauden, mutta viimeiset kaksi peliään joukkue on hävinnyt, ensin kotona Classicille ja viikolla TPS:lle. Enemmän tämä ehkä kertoo kuitenkin aiempaa tasaisemmasta sarjasta, kuin Porvoon alavireestä. PSS on viime kauden tapaan ollut vahva puolustuspäässä, toisaalta joukkue ei tee maaleja myöskään eniten, vaikka hyökkäys on täynnä taitavia pelaajia.

Pistepörssissä Ella ja Fanny Holmberg ovat kärjessä, joiden jälkeen tulevat Ella Sundströn ja Kristiina Järvinen. Sisäistä maalipörssiä johtaa Ella Sundström ja myös Elina Hautojärvi on noussut tilastoissa korkealle. Maalilla Arla Salo on edelleen nostanut tasoaan edellisestä vuodesta ja kantanut yksin vastuun joukkueen maalinsuulla.

Kuva Juhani Järvenpää: SB-Pron Elina Kujala#18 ja  Karoliina Kujala #19 ovat pelanneet eniten PSS:n ja Pron keskinäisiä pelejä

PRO ON TEHNYT ENITEN SARJASSA MAALEJA

Myös Pro puolustaa hyvin ja onkin laskenut omiin toiseksi vähiten maaleja sarjassa. Hyökkäyspäässä Pron kolmen kentän tehokas pelaaminen on ollut sarjan tehokkainta ja tehokkuus on myös jakautunut tasaisesti. Hietamäet, Heidi Lirkki, Karoliina Kujala ovat sisäisessä tilastossa kärjessä, mutta tiiviisti kannoilla seuraavat Jennit Torkki ja Rautanen, Meri-Helmi Höynälä ja kovaa nousua tekee kahden pisteen keskiarvolla toistaiseksi pelannut Elina Kujala.

Pron puolustus on saanut pelaajia hiljalleen lisää kokoonpanoonsa ja tällä hetkellä on käytössä jo kahdeksan ”pakkia”, joten valmentajalla on erinomaiset mahdollisuudet rakentaa joukkuetta peleihin. Tiltu Siltanen paranteli pientä vammaa, mutta on jo pelikunnossa ja noussut kauden aikana loistavaan torjuntakuntoon. Ira Moilanen kärsi alkukaudesta loukkaantumisesta, jonka jälkeen on torjunut kahdesti voitokkaasti Liigapeleissä.

Kuva Florian Buechting. Tiltu Siltanen on jälleen pelikunnossa ja Anu Raatevaa on viimeisissä peleissä noussut oivaan maalintekovireeseen

SYKSYN KOHTAAMINEN KOHTAAMINEN ARKADIASSA PÄÄTTYI NIUKAAN KOTIJOUKKUEEN VOITTOON JA TASAINEN PELI NÄHDÄÄN MYÖS PORVOOSSA. MARGINAALIEN OLLESSA PIENET RATKEAA OTTELU YLEENSÄ VÄHEMMÄN VIRHEITÄ TEHNEEN JOUKKUEEN VOITOKSI. TÄSSÄ OTTELUSSA EI JATKOAIKA OLISI YLLÄTYS!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa