UUTINEN | SB-PRO

04.02.2019

Liiganaisten uusi päävalmentaja kausille 2019-2021

Aki Vilander SB-Pro 2019-2020 kaudesta alkaen. Kuva Salibandyliiga.fi

SB-Pro Nurmijärvi ry ja Liiganaiset ovat tehneet kaksi seuraavaa kautta kattavan päävalmentajasopimuksen Aki Vilanderin kanssa. Aki tulee lisäksi ottamaan vastuun myös A- ja B-tyttöjen kilpailutoiminnasta ja koordinoinnista yhdessä joukkueiden valmennuksen kanssa, jolla taataan pelaajapolun mutkaton toiminta aina liigaan asti. Vilander siirtyy SB-Pro:hon TPS:stä, jossa hän on vaikuttanut viimeiset yhdeksän kautta.

Aki Vilander siirtyy toukokuussa Nurmijärvelle ja ottaa haltuunsa SB-Pron Liiganaisten päävalmentajan tehtävät. Valmennusryhmässä jatkaa pitkään Liiganaisissa valmentanut mm. Jarno ”stone” Kivinen.

Aki Vilanderilla on erittäin vahva tausta päävalmentajana. Happeen B- ja A-pojissa kausina 2008-2010. Tämän jälkeen TPS:n organisaatiossa ensin A-poikien päävalmentajana kolme kautta, jonka jälkeen miesten edustusjoukkueen päävalmentajana 4 kautta ja siitä siirtyminen TPS:n naisten edustuksen päävalmentajaksi, jossa on mennyt kaksi viimeistä kautta.

Salibandyliitossa Aki on toiminut ensin poikien -94 syntyneiden ikäkausivalmentajana. Tällä hetkellä Aki toimii myös U19-tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana sekä naisten maajoukkueen valmentajana.

Aki Vilander on syntynyt 1986 ja perheeseen kuuluu vaimon lisäksi yksi 3-vuotias poika ja keväällä on tulossa perheenlisäystä.

Aki Vilanderin vahva kokemus ja näytöt myös liiton toiminnassa antavat vahvan lisämausteen ja piristeen Pron toimintaan, jossa Liiganaiset on jatkossakin seuran lippulaiva, joka hakee menestystä, mutta tavoite on luoda myös junioripuolelle lisää mahdollisuuksia ja tuoda osaamista koko seuran kilpailu- ja harrastustoimintaan.

”Ei ole tietenkään helppo päästä irti seurasta, jossa omaan työhöni on vahvasti uskottu ja olen saanut vaativissa tehtävissä työskennellä. Henkisesti olen kasvanut aivan uudelle tasolle, kun pohjaa ja toimintakulttuuria on edustusjoukkueisiin rakennettu, mutta nyt oli vaan myönnettävä, että oma aikaresurssi ei enää riitä repeämään liian moneen paikkaan ja on parempi antaa uusien ihmisten jatkaa töitä.

Ajatus oli joko ottaa enemmän etäisyyttä hetkeksi seuravalmentamisesta tai tarttua riittävän kovaan haasteeseen, joka antaa myös itselleni vastauksia, miten näitä hommia tulevaisuudessa jatketaan vai jatketaanko ollenkaan.

Aki Vilander työn äärellä. Kuva salibandy.fi

Kaipaan uuden ympäristön tuomaa energiaa ja ajatuksia sekä sellaisen haasteen, joka mittaa tuloksen muodossa myös minua valmentajana, koska koen olevani paineen alla parhaimmillani. Tähän SB-Pro tarjoaa minulle nyt varmasti parhaan mahdollisen mahdollisuuden.
Tiedän, että Nurmijärvellä menestystä odottavat niin kokeneet pelaajat kuin taustaihmiset, joten se on sellainen ympäristö, missä en päässyt vielä aikuisten tasolla juniorivuosien jälkeen kokemaan. Tätä valintaa myös tietysti tukee se, että pääsen keskittymään huippuolosuhteissa vain valmentamiseen ja taustat on niin ammattimaisesti rakennettu, että pelaajien on hyvä olla joukkueessa.”   – Aki Vilander

Seuran puheenjohtaja ja Liiganaisten joukkueenjohtaja Janne Raatikainen, kuinka päädyitte valinnassa lopulta Aki Vilanderiin?

”Kun jouduimme kesken kauden valmennusmuutokseen ja tiesimme sen, että Samin ei ole mahdollista jatkaa kauden päätyttyä henkilökohtaisten syiden vuoksi, niin lähdimme heti kartoittamaan vaihtoehtoja tulevien kausien päävalmentajaksi ja etsimme nimenomaan usean kauden päävalmentajaa. Kävimme useita vaihtoehtoja läpi ja muutamien valmentajien kanssa käytiin alustavia keskusteluita, mutta kun joukkueelle lähdetään parasta vaihtoehtoa hakemaan ja Aki vielä innostui tästä mahdollisuudesta toimia huippuseurassa ja näkemyksemme sekä tahtotilamme kohtasivat, niin homma eteni sitten hyvin nopeasti. Meillä on kuitenkin pelaajille tarjolla huippuolosuhteet harjoittaa lajia aina hierojia myöten, niin tämän kokonaisuuden kun kruunaa parhaalla päävalmentajalla, niin se on kuin laittaisi ”kirsikan kakun päälle” ”.

Toimituksen  tiedon mukaan olitte jo viime vuoden puolella sopimusneuvotteluissa hyvin pitkällä, miksi päävalmentajan julkaisu vasta nyt helmikuussa?

”Kyllä, tapasimme joukkueen Managerin Ilkka Riialin kanssa Akin jo viime vuoden puolella ja siitä sopimusneuvottelut etenivät hyvää vauhtia. Meillä on kuitenkin, kuten muillakin joukkueilla kausi kesken ja olimme Champion Cupissa Ruotsissa, niin emme halunneet häiritä joukkueen keskittymistä. Lisäksi halusimme kunnioittaa hänen nykyisen seuransa toivetta julkaisuajankohdasta sekä emme nähneet tarpeelliseksi tuoda asiaa esille ennen naisten maajoukkueen karsintaturnausta.”

Kuinka tulevan kauden rakennus etenee nyt?

”Joukkueen rakennus etenee hyvää vauhtia ja samoilla kaavoilla mennään kuten aiempinakin vuosina. Olen käynyt useiden tällä kaudella joukkueessa pelaavien kanssa keskusteluita ja usean kanssa on jo sovittu jatkosta. Neuvottelut lopullisen joukkueen rakentamisesta pääsevät nyt Aki Vilanderin nimityksen jälkeen täyteen vauhtiin.”

Toivotamme Aki Vilanderin lämpimästi tervetulleeksi SB-Pron uudeksi päävalmentajaksi.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa