UUTINEN | SB-PRO

03.02.2019

B-tytöt hakivat täydet sarjapisteet Myllypurosta

B-tyttöjen Etelän Kilpasarjan ensimmäinen kierros saatiin päätökseen Myllypurossa. Aamun avausottelussa ErVi Akatemia ja Jokerit päätyivät pistejakoon 2-2 -tasapelillään. Toisessa ottelussa PSS Musta taisteli sisukkaasti Northern Starsia vastaan, mutta hävisi lopulta maalein 2-5.

Kolmannessa ottelussa SB-Pro kohtasi alkupeleissään pirteästi pelaanneen ÅIF:n. Pirteä oli joukkueen alku nytkin, avauserän torjunnat ÅIF 2 / SB-Pro Maria Viitala 8 kertovat, että terävästi oli vastustaja liikkeellä. Maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty. Toiseen erään niitä sitten tehtiin kolme, kaikki sipoolaispäätyyn. Ada Riialin tarkka kuti painui takayläkulmaan ajassa 20:18, perään Elli Mäenpään namusyötön sijoitti verkkoon Jemina Paloluoma (21:22). Reilu minuutti edellisestä ja Milja Ronkaisen vaparisiirroon paiskasi reppuun Henriikka Väistö. Erän torjunnat kääntyivät toisinpäin (6-1).

Viimeisen erän viimeisen vitosen alkuun ÅIF otti aikalisän ja puoli minuuttia siitä se sai aikaan kavennuksen. Puolitoistaminuuttia ennnen päätöstä se pääsi kokeilemaan 6-4 -ylivoimaa, kun Minka Kosonen otti kaksiminuuttisen mailaan lyömisestä ja samassa ajassa ÅIF kutsui maalivahtinsa pois maalilta. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja näin ottelun päätöslukemat kirjattiin 1-3. Viimeisen erän torjunnat tasan 4-4.

Seuraavassa pelissä Norhern Stars murjoi ErVi Akatemian maalein 10-2. Sen jälkeen ÅIF oli lähellä kaataa PSS Mustan johdettuaan jo 2-0, mutta niin  vain porvoolaiset tulivat tasoihin  ja yrittivät vielä voittomaaliakin loppuun ilman maalivahtia, mutta ottelu päättyi tasalukemiin 2-2.

Päätösottelussa Jokerit ja SB-Pro ottivat toisistaan mittaa – avauskierroksella joukkueet pelasivat 3-3. Ottelu oli Pron  hallintaa alusta saakka – hatunnosto kuitenkin narripaidoille, jotka joutuivat pelaamaan ottelun vain kolmella vaihtopelaajalla. Ensimmäiset kaksi minuuttia pelattiin helsinkiläispäädyssä – ensimmäisen kerran kun Jokerit oikeastaan sai kunnon pallokosketuksen, olikin se sitten Pron maalissa (2:09). Maali myös jäi erän ainoaksi, torjunnat Jokerit – Pro/Viitala 5-1.

Toisen  erän alun Pro pelasi vahvasti ja jo 38 sekunnin jälkeen pallo oli maalissa, Ria Riikonen taisteli pallon Annukka Lönnrotille, joka viimeisteli tasoituksen. Sitkeästi Jokerit kuitenkin roikkui pelissä mukana ja meni toistamiseen johtoon, kun peliä oli pelattu 23:38. Pron toinen  tasoitus (27:14) tuli vaparista, kun Milja Ronkainen sivalsi Henriikka Väistön syötön maaliin. Erän loppuun (28.44) Pro pääsi ensimmäistä kertaa pelissä johtoon, kun Ada Riiali vapautti Minka Kososen laidasta karkuun, Minkan laukaus suoraan juoksusta nasahti yläkulmaan – 2-3. Maali jäi lopulta myös voittomaaliksi, kun viimeisen erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi Reetta Suontaustan (Henriikka Väistö) 2-4 -osuma. Torjunnat kahdessa viimeisessä erässä Jokerit – Pro 6-1 ja 5-6, koko ottelussa 16-8.

Kun lohkon peleistä on pelattu 6/10, on tilanne seuraava:

  1. Northern Stars 11p
  2. SB-Pro 10p
  3. PSS Musta 7p
  4. Jokerit 4p
  5. ÅIF 2p
  6. ErVi Akatemia 2p

Lohkon seuraavat pelit pelataan 2.3. Klaukkalan Arkadia-hallissa ja päätökseen lohko pelataan 17.3. Porvoossa.

Kaksi parasta jatkavat BSM-playoffkarsintoihin ja tässä vaiheessa on jo selvää, että ÅIF ja ErVi Akatemia eivät sinne voi selvitä – tiukkaa tekee myös Jokereilla, vaikka se voittaisi kaikki loput pelinsä (12p). Kärkikaksikko siis löytynee tämän hetken kolmen kärjestä, joiden kaikki toiset keskinäiset ottelut ovat vielä jäljellä. Avauskierroksella ne päättyivät seuraavasti:

PSS Musta – SB-Pro 3-4
Northern Stars – SB-Pro 2-2
PSS Musta – Northern Stars 2-5

 

 

 

 

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA