UUTINEN | SB-PRO

27.01.2019

Otteluraportti SB-Pro – NST

SB-Pron vahva aloitus ratkaisi lauantai-illan pelin, mutta NST pystyi nostamaan omaa tasoaan ensimmäisen erätauon jälkeen. Päivän erikoisuus oli Pron 2000. maali pääsarjatasolla ja maalintekijänä asiaan hyvin sopivasti Elina Kujala!

26.1 SB-Pro – NST 8-3 (4-0, 1-1, 3-2)

Lauantain Pro-teemat:

⇒ Kaikki ketjut onnistuivat maalinteossa, mikä lupaa hyvää kauden jatkuessa! 
⇒ Pron 2000. maali ei ollut yllätys, ei myöskään sen tekijä!
⇒ Kotivoiton jälkeen edessä kauden toistaiseksi tärkeimmät pelit!

Kuva Juhani Järvenpää: No18 Elina Kujala teki sen Pron maalin numero 2000! Karoliina Kujala teki maalin numer0 1000! Kumpi tekee maalin numero 3000?

SB-Pro Liiganaisten tehot: Elina Kujala 2+2, Anu Raatevaara 1+0, Karoliina Kujala 1+1, Meri-Helmi Höynälä 2+0, Nea Suominen 1+1, Heidi Lirkki 1+0, Jaana Lirkki 0+1, Laura Hietamäki 0+1, Emmi Lindh 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Ira Moilanen 11 ja NST Emma Mannila 34

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Elina Kujala SB-Pro ja Juuli Hakkarainen NST

Veikkauksen mitalit:

Kultaa, SB-Pro Karoliina Kujala

Hopeaa, SB-Pro Heidi Lirkki

Pronssia, SB-Pro Meri-Helmi Höynälä


Kuva Juhani Järvenpää. Anu Raatevaara on onnistunut viimeisissä peleissään hyvin maalinteossa, NST-pelissä jälleen kerran

Prolla vahva alku ja NST ei vastaavasti saanut peliään toimimaan

Ensimmäinen erä oli Pron näytöstä, maalit 4-0, torjunnat Pro 0 ja NST 13. Luvut kertovat pelin juonen ja nopeat maalit pelin alkuun käytännössä katkaisivat jännityksen illan koitoksesta. 1.26 pelattu ja Karoliina Kujala onnistuu Nea Suomisen syötöstä. 2.35 Meri-Helmi Höynälä nätisti rystyltä Laura Hietamäen passista. NST:n aikalisä ei auttanut, vaan 5.02 pelattu ja Elina Kujala tekee historian kirjoihin jäävän maalin ja tietysti Karoliina Kujalan syötöstä.  Erön lopulla vielä Anu Raatevaa onnistuu “Ellun” syötöstä ja osuma jää ottelun voittomaaliksi. Paikkoja olisi ollut vielä tehdä vaikka toiset neljä maalia!

Ottelu tasaantui toisessa erässä ja myös NST paransi omaa pelaamistaan

Toisen erän kolmannella minuutílla Pro teki  viidennen maalinsa Heidi Lirkin maalatessa ja Jaana Lirkin alustaessa maalin.Kotijoukkue vei peliä myös jatkossa, mutta myös NST pääsi muutaman kerran Ira Moilasen maalille ja lopulta ja ei niin yllättävästi Juuli Hakkarainen sai riittävästi tilaa ja loistava matala laukaus rikkoi vieraiden “kuparisen”, syöttäjänä Liisa Laapio.

Kotijoukkueelta vahva kolmannen erän alku

Kolmannen erän alkuun Meri-Helmi Höynälä onnistui toistamiseen Emmi Lindhin syötöstä ja vain kymmenen sekuntia tästä, niin illan ykköspelaaja Elina Kujala (2+2) onnistui toistamiseen. Erän puolessa välissä Nea Suominen teki Pron 8. maalin “Ellun” syötöstä.

Pieneksi kauneusvirheeksi kotijoukkueelle, NST teki tämän jälkeen kaksi maalia, ensin Silvia Hahl Lotta Piiroisen syöttäessä ja tämän jälkeen Juuli Hakkaraisen lyöntilaukaus löysi tiensä Pron maaliin Jenna Backmanin esityön jälkeen.

Kummallakin joukkueella nuoret maalivahdit

NST:N maalilla nuori Emma Mannila pelasi ensimmäisen täyden pääsarjapelinsä ja onnistui hyvin, vaikka ottelun alku olikin koko joukkueelle vaikea ja maalivahdin kannalta haastava. Mannila kuitenkin pystyi pitämään päänsä kylmänä ja piti ajoittain joukkuetta pystyssä hyvillä torjunnoillaan.

Pron maalilla Ira Moilanen pelasi toisen täyden sarjapelinsä tällä kaudella ja suoriutui myös hyvin. Vaikea peli maalivahdille, kun ensimmäisessä erässä ei tullut torjuntoja, mutta jatkossa myös NST pääsi testaamaan Iran taitoja.

Kuva Juhani Järvenpää. Ira Moilanen on kuntoutunut hyvään torjuntavireeseen alkukauden loukkaantumisen jäljiltä

SB-PRO OTTI NS. PAKKOVOITON JA JATKAA TAISTELUA SARJASSA 2.SIJALLA TÄLLÄ HETKELLÄ. NYT ON EDESSÄ KAHDEN VIIKON TAUKO, JONKA JÄLKEEN PELIT JATKUVAT KAHDELLA VAIKEALLA VIERASPELILLÄ.

SEURAAVA KOTIOTTELU ON VASTA 23.2, JOLLOIN ARKADIAAN SAAPUU PELICANS LAHDESTA ENSIMMÄISTÄ KERTAA JA PROLLA ON ALLA KAUDEN PELEISTÄ KAKSI TAPPIOTA LAHTELAISIA VASTAAN, JOTEN LIIGANAISEMME TULEVAT TÄHÄN OTTELUUN NÄYTTÄMÄÄN OIKEAN OSAAMISENSA!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA