UUTINEN | SB-PRO

26.01.2019

B-tytöillä kolmen pisteen ilta Kauklahdessa

B-tyttöjen Etelän Kilpasarjan toinen sarjaturnaus pelattiin THT-Centerissä Espoon Kauklahdessa. Ensimmäisessä ottelussaan SB-Pro sai vastaansa ErVi Akatemian ja otteluun saatiin mainio aloitus, kun jo vajaassa neljässä minuutissa oli saatu kahden maalin johto. Ensin Ria Riikonen maalasi Riikka Jouppilan syötöstä ja perään onnistui Annukka Lönnrot, syöttäjänä Reetta Suontausta. Kolmanteen erään Reetta teki vielä yhden osuman Rian avustuksesta, joten  avauserän  jälkeen tilanne oli 3-0.

Toisen erän ainokaisen teki Riikka Reetan syötöstä. Kolmanteen erään oli jalka jo nostettu kaasulta, mutta peli pysyi edelleen hyvin hallinnassa. Riikka teki ottelun viidennen maalin ajassa 21.53. Pelin lopussa nähtiin ikävä turhautuminen Pron maalin edustalla, jonka seurauksena ErVin pelaajalle tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä. Pron yv toimi mallikaasti ja puolen minuutin pyörityksen jälkeen Ria niittasi loppulukemiksi 6-0, Reetan antaessa jo ottelussa kolmannen maalisyöttönsä.

Torjunnat ottelussa SB-Pro/Nuppu Tikkakoski 10 ja ErVi/Niina Markkanen kahdeksan.

Toinen ottelu olikin sitten tahdiltaan toista maata. Toisilleen tuttuakin tutummat Pro ja Northern Stars olivat kauden aikana kohdanneet jo aiemmin viidesti – saldona 2-3 espoolaisille ja sarjapeleissä ei Pro ollut vielä onnistunut kertaakaan maalinteossa (0-4 ja 0-1).

Ottelun alkuun Stars sai harmittavan tuurimaalin – peliä oli pelattu vain 27 sekuntia. Pelitapahtumat pysyivät kuitenkin tasaisina ja omat paikkansa oli myös Prolla, tauolle kuitenkin mentiin maalin takaa-ajoasemassa. Torjunnat NS 4, Pro yksi.

Toisen erän neljännellä minuutilla espoolaiset saivat jo toisen osumansa. Edelleen peli aaltoili päästä päähän – erän lopussa Pro pääsi kokeilemaan ylivoimaansa, mutta se ei tuottanut tulosta. Torjunnat erässä tasan 3-3.

Kolmanteen erään laitettiin  sitten isoin  vaihde silmään – saman teki kuitenkin myös Starsin ryhmä. Tilanteita oli molemmissa päissä, mutta osumia ei ensimmäisen kympin aikana nähty. Sitten tuuri osui Pron puolelle, tosin osansa Julia Hakalan kaukaa lähteneellä osumalla oli myös hyvän  maskin tehneellä Riikalla. Syöttöpiste kavennusmaaliin Mimosa Kaunolle. Kavennuksen jälkeen  ote siirtyi Prolle ja tasoitusta haettiin vimmatusti. Lopulta se onnistui, aktiivisen karvauksen päätteeksi Riikka nousi röyhkesti maalin eteen, kiersi maalivahdin ja teki tasoituksen ajassa 43:49. Samassa ajassa Stars otti aikalisän. Sen jälkeen Prolla oli vielä mainio paikka tehdä johto-osuma, mutta tällä kertaa pisteet tasattiin. Viimeisen erän torjunnat Stars – Pro 8-6 ja koko ottelussa siis 15-10.

Sarjatilanne 4/10 ottelun jälkeen: 

  1. Northern Stars   7p   16-7
  2. SB-Pro   6p   15-8
  3. PSS Musta   6p   21-10
  4. Jokerit   3p   14-19
  5. ÅIF   1p   16-22
  6. ErVi Akat.   1p   7-23

Sarja jatkuu jo ensi viikonloppuna – 3.2. pelataan Myllypurossa ja silloin saadaan ensimmäinen kierros päätökseen ja aloitetaan toinen. Prolle se tarkoittaa ensin ottelua ÅIF:ia vastaan ja sitten vastaan tulee Jokerit, jonka kanssa avauskierroksella tasattiin pisteet (3-3).

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA