UUTINEN | SB-PRO

02.12.2018

Otteluraportti SB-Pro – Classic

SB-Pro Naisten Liigaottelut jatkuivat vaihderikkaan viikon jälkeen ja vastassa ollut Classic joutui toteamaan turbulenssistä kärsineen SB-Pron jälleen liian vahvaksi. SB-Pro käänsi kaikki vastoinkäymiset voimaksi itselleen ja otti tärkeät sarjapisteet runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi.

1.12 SB-Pro – Classic 7-4 (3-1, 2-1, 2-2)


Kuva Juhani Järvenpää: Tiltu ”Matkanjohtaja” Siltanen nousi isoon rooliin lauantaina Pron voitossa

Lauantain Pro-teemat:

⇒ Pron peli-ilme oli vapautunut ja maalintekoon oli saatu rentoutta mukaan?   
⇒ Vajaalukuinen kotijoukkue iski laajalta rintamalta?
⇒ Tiltu Siltanen otti ratkaisevissa paikoissa tärkeät torjunnat?

 

Kuva Esa Takalo: Laura ja Mirja Hietamäki löivät ottelun alkutahdit lauantain voitolle

SB-Pro Liiganaisten tehot: Heidi Lirkki 1+0, Jenni Rautanen 0+1, Laura Hietamäki 1+0, Emma Itänen 0+2, Emmi Lindh 1+1, Mirja Hietamäki 1+1, Meri-Helmi Höynälä 1+1, Jenni Torkki 2+0

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 17 ja Classic Anna-Maria Linnoinen 23

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Emma Itänen SB-Pro ja Annu Selinummi Classic

Veikkauksen mitalit:

Kultaa, SB-Pro Jenni Torkki

Hopeaa, SB-Pro Tiltu Siltanen

Pronssia, SB-Pro Emmi Lindh

SB-Pro oli valmistautunut peliin hyvin ja otti kuskin paikan ensimmäisessä erässä

Kummaltakin joukkueelta puuttui muutama pelaaja lauantaina kokoonpanosta ja lisäksi Prossa tapahtuneet valmennussmuutokset ja näiden aiheuttamat spekuloinnit loivat peliin oman jännitteensä. Liiganaiset olivat tästä kuitenkin saaneet itselleen vahvan latauksen ja ottivat ensimmäisessä erässä alle kymmeneen minuuttiin jo vahvan kiinnityksen voittoon tekemällä kolme maalia. Alkutahdit löivät Laura ja Mirja Hietamäki, jonka jälkeen vielä Heidi Lirkki onnistui Prosta kolmannen kerran ensimmäisessä erässä. Classic kavensi vielä vahvan pelin pelanneiden Salla Suomelan ja Annu Selinummen yhteistyön jälkeen eränumeroiksi 3-1.

Jenni Torkki ja Tiltu Siltanen nousivat toisessa erässä ratkaisurooleihin

Toisessa erässä peli avautui ja maalivahdeille kertyi myös enemmän torjuntoja. Jenni Torkki siirsi ensin Pron 4-1 johtoon kaukolaukauksellaan ja 5-1 maali olikin sitten illan hienoin. Kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu Emma Itänen teki maaliin loistavan alkutyön pallon sisääntuonnillaan, pieni syöttö Jenni Rautaselle, joka jatkoi tarkasti poikki kentän ykkösellä ja Jenni Torkki ei näistä erehdy, 5-1. Classic ei kuitenkaan antanut periksi, vaan siirretyn rangaistuksen aikana Selinummi kavensi ja ennen erän loppua vierasjoukkue sai vielä rangaistuslaukauksen, jossa Tiltu Siltanen näytti taitonsa ja esti maalin synnyn.

Pron johto kesti loppuun saakka huolimatta Classicin hienosta taistelusta

Annu Selinummi kavensi eron kahteen maaliin kolmannen erän alussa, jonka jälkeen Classicille vuorostaan rangaistus ja Pro onnistuikin kauniin kuvion jälkeen, hienon pelin pelanneen Emmi Lindhin maalatessa Emma Itäsen oivaltavasta. Sponiarova kavensi eron jälleen kahteen maaliin ja piti Classicin toiveita yllä.

Ottelun loppuhetkillä Tiltu Siltanen otti vielä loistavan reaktiotorjunnan, minkä jälkeen myös erinomaisen pelin pelannut Meri-Helmi Höynälä katkaisee Classicin hyökkäyksen ja iskee tyhjään maaliin ottelun loppunumeroiksi 7-4.

Millä osa-alueella SB-Pro oli parantanut peliään viikossa?

”Saimme käännettyä peliä nyt nopeammin ja yritimme päästä myös pois niiltä kiskoilta ja uskallusta pelata omilla vahvuuksilla, tämä onnistuikin mielestäni hyvin ja pelaajat tekivät erinomaista työtä, koko joukkue! Keskustelimme ennen peliä myös maalinteosta ja olimmekin nyt siinä riittävän tehokkaita. Tiltulle myös iso kiitos, tärkeissä paikoissa otti ratkaisevat torjunnat, joita voittava joukkue tarvitsee  ”  – Jarno Kivinen, SB-Pron valmennus

Jarnolle lämmin kiitos tavasta, jolla hoiti vaikean viikon jälkeen pelin. Jarno loi meille uskoa ja auttoi meitä rakentamaan kovan latauksen tähän otteluun!”  – SB-Pron Liiganaisten terveiset ottelun jälkeen

Kuva Juhani Järvenpää: Emma Itänen valittiin Pron parhaaksi pelaajaksi lauantaina ja vahvan puolustuspelin ohella oli mukana järjestelemässä kolmea maalia

PRO LÄHTEE NYT KAHDEN VIIKON TAUOLLA JA PELIT JATKUVAT  14.12 KOOVEEN VIERAANA TAMPEREELLA. SUNNUNTAINA 16.12 ON VUOROSSA 2018 VIIMEINEN KOTIPELI ÅIF:N SAAPUESSA MITTAAMAAN PRON KUNTO ARKADIAAN.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa