UUTINEN | SB-PRO

23.11.2018

Otteluennakko Pelicans SB – SB-Pro

Liiganaisten sarjakausi jatkuu vierailulla Lahteen, jossa vastassa on pirteästi kautensa aloittanut sarjanousija SB Pelicans. Joukkueet pelasivat Lahdessa ennen kauden alkua harjoitusottelun, jossa Pelicans osoittautui sillä kertaa vahvemmaksi.

24.11 Klo: 17.00 Pelicans SB – SB-Pro, Suurhalli Areena


Kuva Esa Takalo: Juhlivatko Laura ja Mirja Hietamäki lauantaina myös Suurhallin Areenalla?

Lauantain Pro-teemat:

⇒ Tuplaviikonlopun pelit ovat nollattu ja Lahteen joukkue lähtee taisteluilmeellä hakemaan Liigan piikkipaikkaa?
⇒ Lyhyt matka Lahteen ei ainakaan tule painamaan Liiganaisten jaloissa, pelinhallinta Prolle!
⇒ 2002 syntynyt Sofia Mittentag on noussut Pelicansin ykköstykiksi ja laittaa myös Pron puolustuksen haasteen eteen?

PELICANS SB LÖYTYY SARJATAULUKOSTA SIJALTA 7, MUTTA PELANNUT VAHVAN ALKUKAUDEN

Pelicans on tehnyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja, runsaat 4 ottelua kohden, mutta toisaalta joukkueen puolustus on onnistunut  hyvin ja päästänyt vain 5,5 maalia keskiarvona ottelua kohden, mikä on selvästi vähemmän, kuin sarjassa tällä hetkellä viimeisinä olevat NST ja ÅIF.  Näin myös joukkueen pistesarake näyttää jo 8 pistettä, jolla hyvin todennäköisesti vältetään sarjassa kaksi viimeistä sijaa kauden jatkuessa positiivisissä merkeissä myös talven pimeimpinä kuukausina.

Joukkueen pistepörssiä hallitsevat nuoret Sofia Mittentag ja Veera Vilenius, kokeneempi Anna-Maria Haapasalo on tukenut myös vahvasti nuoria pelaajia 8:lla tehopisteellään ja ollen samaan aikaan joukkueen +- tilaston selkeä ykkönen. Maalivahdeista Juulia Kataja, pelannut myös Prossa toissa kaudella, on aloittanut neljässä pelissä ja on ehdottomasti tulevaisuuden huipputorjujia.

Kuva Juhani Järvenpää. Joukkueen kapteeni Karoliina Kujala on pelannut koko uransa Liigassa maali/ ottelu vauhdissa

SB-PRO LÄHTEE HAKEMAAN SARJAN KÄRKIPAIKKAA JA KAUDEN ENSIMMÄISTÄ VOITTOA PELICANSISTA

Viimeisessä liigapelissään Pro voitti jännittävän illan päätteeksi kovakuntoisen PSS:n erittäin tarkalla pelillä ja tätä samaa joukkue lähtee rakentamaan myös Lahteen. Huolellista pelaamista, oikea-aikaista aktiivista karvausta ja peli käännetään nopeasti tilaisuuden tullen. Maalintekovoimaa Liiganaisilta löytyy riittävästi, joten kärsivällisyys varmasti palkitaan ottelun kuluessa.

Joukkueen sisäinen pistepörssi on erittäin tasainen Laura Hietamäen ollessa 1., mutta kolme pelaajaa on 11. pisteellä vain pisteen päässä. Maalipörssissä neljä ensimmäistä pelaajaa ovat kaikki seitsemässä maalissa, mikä kuvaa myös joukkueen tasaisuutta.

Tiltu Siltanen on pelannut toistaiseksi kaikki Pron ottelut ja on Liigan tilastokakkonen tällä hetkellä TPS:n Noora Vuorelan jälkeen


Kuva Esa Takalo. Tiltu Siltasen lauantain peli on “matkanjohtajalle” numero 201 Liigassa

LIIGATOIMITUS ENNAKOI TASAISTA PELIÄ JA PELICANS TUOREENA LIIGAJOUKKUEENA TULEE JATKAMAAN VAHVOVA KOTIPELEJÄÄN. NURMIJÄRVELLÄ KUITENKIN USKOTAAN OMAAN JOUKKUEESEEN JA VAHVA SEKOITUS KOKEMUSTA JA NUORUUTTA HAKEE PISTEET SUURHALLISTA.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA