UUTINEN | SB-PRO

20.11.2018

Otteluraportti SB-Pro – Classic, Suomen Cup

SB-Pro ja Classic järjestivät maalintekokilpailun ja samalla todellisen jännitysnäytelmän ratkoessaan paikkaa Suomen Cupin välieriin. Kotijoukkue onnistui lopulta kääntämään pelin voitokseen vaikeimman kautta.

18.11 SB-Pro – Classic 8-7 (2-2, 3-3, 3-2)

Kuva Päivi Kotajärvi. Melina Rissanen palasi mukaan kokoonpanoon ja onnistui myös maalinteossa

Liiganaisten tehot sunnuntaina: Heidi Lirkki 1+1, Jaana Lirkki 1+3, Karoliina Kujala 2+0, Laura Hietamäki 1+0, Silja Eskelinen 1+2, Jenni Rautanen 1+0, Melina Rissanen 1+0 ja Emma Itänen 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 20 ja Classic Anna -Mari Linnoinen 18, Elsi Kangasharju 7

Classicin ykköskenttä osoitti vaarallisuutensa

Jo etukäteen tiedettiin Classicin ykköskentän vastaavan joukkueensa tehoista, mutta silti runsaasti peliaikaa saava kentällinen onnistui peräti kuudesti ja piti ottelun tasaisena loppuun saakka. Ketju viimeisteli tehokkaasti maalin edestä ja fyysisyydellään oli vaikeasti pideltävä läpi pelin. Parhaimmillaan vierasjoukkue pääsi toisessa erässä jo 2-4 johtoon ja tämän jälkeen vielä 3-5 johtoasemaan.

SB-Pro otti aikalisän jo toisessa erässä ja tiivisti ryhmäänsä

Oliko edellisen päivän todella tärkeä ja tiukka peli PSS:n kanssa vienyt parhaan keskittymisen, mutta aivan samalle tasolle ei kotijoukkue sunnuntaina päässyt. Joukkue teki hyvin töitä, mutta huolellisuutta olisi tarvittu hiukan enemmän.

Aikalisä toisessa erässä muutti selvästi pelin kulkua ja joukkueen tiivistäminen kahteen kentälliseen vierasjoukkueen tavoin auttoi tällä kertaa pelin rytmittämisessä. Yksikään pelaaja ei ollut pettänyt ja muutos tehtiin nimenomaan, jotta saatiin kahdelle kentälliselle parempi pelirytmi aikaiseksi.

Kuva Päivi Kotajärvi. Jaana Lirkki otti vaikeassa pelissä vahvasti roolia pelin ratkaisijana, 1+3 sunnuntaina

Kolmas erä käänsi pelin Prolle

Kolmannen erän puolivälissä tilanne oli edelleen tasan, kunnes Jaana Lirkki onnistui maalinteossa ja maalin merkitys olikin todella suuri. Classic otti maalivahdin pois ajassa 58.42, mikä kostautui vierasjoukkueelle heti ja Jenni Rautanen teki tyhjiin voittomaaliksi jääneen Pron 8. maalin.

Classic ei kuitenkaan vieläkään luovuttanut, vaan ilman maalivahtia Kristiina Kauppila onnistui vielä kertaalleen ja toi vierasjoukkueen maalin päähän, mutta Pro kesti tamperelaisten viimeisen minuutin rynnistyksen. Pro oli sunnuntaina maalin verran parempi ja ansaitsi voittonsa.

TULOKSELLISESTI VIIKONLOPPU OLI PROLLE HYVÄ. ENSIN PISTEET SARJAN KÄRKIOTTELUSSA LAUANTAINA JA SUNNUNTAINA VÄLIERIIN SUOMEN CUPISSA. KAKSI TÄRKEÄÄ VOITTOA TAKATASKUSSA ALKAA VALMISTAUTUMINEN VIERASOTTELUUN TULEVANA LAUANTAINA, KOHTEENA LAHTI JA PELICANS.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa