UUTINEN | SB-PRO

18.11.2018

Otteluraportti SB-Pro – PSS

SB-Pro Naisten Liigaottelut jatkuivat paikallisottelulla Klaukkalassa. Kotijoukkue oli tyly emäntä ja voitti ottelun äärimmäisen jännittävien vaiheiden jälkeen. Ottelun johto vaihteli Prolta PSS:lle ja lopullinen ratkaisu syntyi dramaattisen loppuhuipennuksen jälkeen ajassa 59.34 jo ennakossa mainitun Laura Hietamäen mailasta.

17.11 SB-Pro – PSS 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)

Kuva Esa Takalo: Ottelun voittomaalin järjestivät vasemmalta Laura Hietamäki ja syöttäjänä toiminut Mirja Hietamäki oikealla

Lauantain Pro-teemat:

⇒ Pron puolustuspelaaminen oli tiivistynyt tauon aikana?   
⇒ Kokeneet pelaajat ottivat ison roolin lauantaina?
⇒ Kaikilta kolmelta kentältä tasapainoinen suoritus?

Kuva Janne Ekman: Heidi Lirkki SB-Pro #12, rankaisi PSS:n ensimmäisen jäähyn aikana

SB-Pro Liiganaisten tehot: Heidi Lirkki 1+0, Jenni Rautanen 0+1, Laura Hietamäki 1+1, Silja Eskelinen 2+0, Hanna-Mari Uimonen 0+1, Mirja Hietamäki 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 17 ja PSS Arla Salo 14

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Silja Eskelinen SB-Pro ja Kristiina Järvinen PSS

Veikkauksen mitalit:

Kultaa, SB-Pro Laura Hietamäki

Hopeaa, PSS Ella Holmberg

Pronssia, SB-Pro Tiltu Siltanen

Ensimmäinen erä oli tasainen, PSS piti enemmän palloa, tilanteet tasan

Ensimmäinen erä oli hyvin tarkkaa peliä molemmilta joukkueilta PSS:n pitäessä enemmän palloa hallinnassaan ja Pron pyrkiessä päättämään hyökkäyksensä nopeammin. Kumpikin onnistui erässä kertaalleen pienten onnekkaiden pomppujen kautta. Silja Eskelinen nousi puolustuksesta hakemaan irtopallon ja vei Pron johtoon, jonka Sanna Koli tasoitti erän toisella puoliskolla. Maalitilanteet jäivät molemmilla vähiin erän aikana. Pro kärsi erässä yhden jäähyn, mutta tappoi erinomaisesti PSS:n ylivoiman yritykset.

Pro oli aktiivisempi toisessa erässä ja pelin kulku kääntyi hienokseltaan kotijoukkueelle

Toisessa erässä peli avautui, johtuiko sitten PSS:n nopeasta maalista, jonka Kristiina Järvinen hienosti laukoi takaylänurkkaan, mikä ei näkynyt Pron otteissa jännityksenä, vaan jopa aukaisi sitten peliä. Ensin Silja Eskelinen iski illan toisensa Laura Hietamäen syötöstä ja tämän jälkeen Pro kesti toisen alivoimansa jälleen loistavalla av-pelaamisella, ei yhtään torjuntaa Tiltulle tämän aikana!

Ottelun puolivälissä oli sitten PSS:n vuoro saada rangaistus ja kotijoukkue käytti tämän tylysti hyväkseen, hyvää rakentelua ja laukauksia, lopulta Heidi Lirkki löysi tilaa hyvin torjuneen Arla Salon maalista Jenni Rautasen syötöstä ja siirsi Pron 3-2 johtoon.

Kolmannessa erässä Prolla oli paikat ratkaista peli, mutta PSS osoitti lopulta vaarallisuutensa

Ottelun kolmas erä ja etenkin erän ensimmäiset 15 minuuttia olivat Pron hallintaa, lukuisia maalintekopaikkoja, joista ei onnistuttu kuitenkaan ratkaisemaan peliä. Tiltu Siltanen torjui vastaavasti muutamat PSS:n yritykset varmasti. PSS sai vielä jäähyn erän loppupuoliskolla, mutta hyvistä tilanteista huolimatta Pro ei onnistunut lisäämään johtoaan.

Runsas kaksi minuuttia ennen loppua PSS otti maalivahtinsa pois ja jauhoi näyttävästi kuudella viittä vastaan ja lopulta myös onnistui tasoittamaan pelin Annina Levälammen hyvän laukauksen löytäessä tiensä maaliin.

Sitten iskee tuttu parivaljakko!

Keskipistealoitus, josta Mirja Hietamäki ottaa pallon ja syöttää vasempaan laitaan Lauralle, joka ampuu todella tarkasti ja vain kuusi sekuntia edellisestä maalista siirtyy Pro jälleen johtoon ja nostaa hallin katon ainakin sentin ylös yleisön voimakkaan kannustuksen johdosta. Tämä johto myös kestää ja Pro ottaa jälleen sarjajohdon itselleen.

Millä osa-alueella SB-Pro oli parantanut peliään kahdessa viikossa?

”Olimme paljon kärsivällisempiä ja teimme nyt huomattavasti vähemmän virheitä. Karvasimme järkevästi silloin kuin oli mahdollisuus antaa painetta, mutta osasimme myös vetäytyä kun se oli viisasta tehdä. Kaikki kolme kentällistä pelasivat hyvin ja kokeneet pelaajat ottivat hienosti vastuuta tarvittaessa, kiitos koko joukkueelle hyvästä pelistä!  ”  – Vesa Pulkkinen, SB-Pro päävalmentaja

Kuva Janne Ekman: Laura Hietamäki SB-Pro #22 ja Ella Holmberg PSS # 18, kuva viime vuodelta Porvoosta, pelaajat olivat kentän ehdotonta parhaimmistoa myös eilen Arkadiassa

PELIT JATKUVAT JO TÄNÄÄN KLO 17.00 ARKADIASSA, JOSSA VASTAAN ASETTUU CLASSIC SUOMEN CUPIN PUOLIVÄLIERÄPELISSÄ. LUVASSA JÄLLEEN SUOMEN PARASTA NAISSALIBÄNDYÄ JA SUOMEN EHDOTON 1. KOTIYLEISÖ TAKAA TUNNELMAN!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA