UUTINEN | SB-PRO

25.10.2018

Otteluennakko NST – SB Pro

Liiganaiset matkaavat lauantaina Lappeenrantaan NST:n vieraaksi. Viime kaudella vastaava peli osoittautui todella vaikeaksi ja Pro onnistui ottamaan voiton vasta jatkoajalla. NST:n viimeinen kotipeli 20.10 päättyi 5-9 tappioon Kooveen viedessä pisteet Tampereelle. Pro hävisi edellisen matkapelinsä Oulussa ja myös kotipeli TPS:n kanssa oli vaikea ja kääntyi vasta viimeisessä erässä Liiganaisten voitoksi.

27.10 Klo: 14.00 NST – SB-Pro, Lappeenrannan Urheilutalo

Kuva Juhani Järvenpää: Anu Raatevaara SB-Pro #20 ja Ida Suikka NST #22, hymyssä suin viime kaudella

Lauantain Pro-teemat:

⇒ Tavoitteena kolme erää omalla tasollaan?
⇒ Saadaanko Prolle uusi maalintekijä Liigatasolla lauantaina!
⇒ Juuli Hakkarainen on NST:n maalintekijä no.1, kuinka Pro onnistuu Juulin pysäyttämään?

Kuva Esa Takalo:  Anu Raatevaara vasemmalla, Nita Heino keskellä ja Heidi Lirkki oikealla ovat tuttuja pelaajia Lappeenrannan Urheilutalolla NST:n riveistä aiemmilta kausilta

NST ON TOISTAISEKSI PISTEITTÄ VIIDEN PELATUN OTTELUN JÄLKEEN

NST on päästänyt tällä kaudella 7,5 maalia / ottelu, mikä on aivan liikaa otteluiden voittamiseen, vastaavan luvun ollessa Prolla 3,4. Onkin odotettavissa, että NST lähtee puolustamaan erittäin agressiviisesti tavoitteena tylsyttää Liigan eniten maaleja tekevä joukkue. SB-Pro on onnistunut tekemään 8 maalia ottelua kohden ja vastaavasti NST 2,6 maalia. Viime kauden kotiottelussaan nurmijärveläisiä kiusannut Juuli Hakkarainen on myös tällä kaudella ollut joukkueen tehokkain viimeistelijä neljällä maalillaan ja tunnetusti Juuli ei tarvitse paljoa tilaa maalintekoon. Minna Paasu on pelannut kaikki NST:n ottelut maalilla, mutta joutunut ainakin toistaiseksi liian suuren urakan eteen voittaakseen pisteitä Lappeenrantaan.

SB-PRO LÄHTEE HAASTAMAAN NST:N PUOLUSTUSMUURIA JA TAVOITTEENA MÄÄRITELLÄ PELIN TEMPOA HALUAMALLAAN TAVALLA

Liiganaisten kotipelissä viikko sitten joukkue antoi ehkä turhankin helposti TPS:n määritellä pelin tempoa. Lappeenrannassa Pron pitää pystyä kolmella vahvalla viisikollaan hallitsemaan peliä ja tehdä näin NST:n pelinrakentelun haastavaksi. Keskialue pitää ylittää huolellisesti NST:n karvauksen todennäköisesti alkaessa vasta puolikentästä ja kotijoukkueen hakiessa katkoja ja tätä kautta nopeita suunnanmuutoksia Pron maalille, onko tässä myös lääke Juuli Hakkaraisen pysäyttämiseen?

Joukkueen vahvuus löytyy pistepörssistä. Kymmenen pelaajaa on tehnyt viiteen otteluun 4 pistettä tai enemmän, NST:llä vastaava luku on yksi eli Juuli Hakkarainen. Huolellisuus, kärsivällisyys ja samaan aikaan aktiivinen oma pelitapa luo lauantainakin riittävästi tilanteita ja Tiltu Siltanen maalilla takaa vankan perustan omaan puolustuspeliin.

Niina Ahola on pelannut toistaiseksi kaksi Liigapeliä ja onnistunut erinomaisesti, on vain ajankysymys, milloin Niinan maalitili aukeaa myös Liigassa, joko lauantaina on sen vuoro? Toinen nuori tulokas Meri-Helmi Höynälä palkittiin TPS-pelissä Veikkauksen kultamitalilla ja tulee myös ensimmäistä kertaa Lappeenrantaan Liigapelin merkeissä turvallisesti Laura ja Mirja Hietamäen kentällisessä, jotka fyysisyydellään tekevät tilaa nuorelle pallotaiturille.

Kuva Juhani Järvenpää. Mirja Hietamäki on päässyt oivaan maalintekovireeseen  ketjunsa kanssa.

LIIGATOIMITUKSEMME ENNAKOI PELISTÄ TULEVAN SISUUNTUNEEN KOTIJOUKKUEEN KOVAN TAISTELUPELIN VIIME KAUDEN SUOMENMESTAREITA VASTAAN. MITÄ PIDEMMÄLLE OTTELU ETENEE, NIIN PRON KOLME VAHVAA VIISIKKOA KÄÄNTÄVÄT PELIN PRON EDUKSI JA PISTEET MATKAAVAT NURMIJÄRVELLE.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa