UUTINEN | SB-PRO

15.09.2018

Otteluraportti Classic – SB-Pro

Liiganaiset avasivat kautensa Classicia vastaan Tampereella Yle 2:n kameroiden edessä ja näyttivät olevansa valmiita puolustamaan viime kevään Suomen mestaruutta.

15.09 Classic – SB-Pro 3-8 (1-2, 2-5, 0-1)

Kuvassa: Jaana Lirkki, SB-Pro #8, Tampereella Lirkkien ketju teki kuusi maalia

Lauantain Pro-teemat:

⇒ SB-Pron kaikki ketjut jälleen maalinteossa, Lirkit ketjulla vahva avaus!   
⇒ SB-Pron vahva karvauspeli teki Classicin hyökkäämisestä vaikeaa!
⇒ Pron uusilla pelaajilla onnistunut avaus!

Kuva: Heidi Lirkki SB-Pro #22, Heidille hyvät tehot 3+1

SB-Pro Liiganaisten tehot: Heidi Lirkki 3+1, Jaana Lirkki 0+2 , Karoliina Kujala 2+0,  Juulianna Sotala 1+0,  Nea Suominen 1+0, Anu Raatevaara 1+0, Jenni Rautanen 0+1, Laura Hietamäki 0+1, Nita Heino 0+1, Silja Eskelinen 0+2

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Tiltu Siltanen 18 ja Classic Anna-Maria Linnoinen 18

Veikkauksen mitalit SB-Pro

Kulta: Silja Eskelinen, SB-Pro 0+2

Hopea: Meri-Helmi Höynälä, SB-Pro 0+0

Kuva Juhani Järvenpää: Voittomaalin Tampereella viimeisteli Jaana Lirkin syötöstä Juulianna Sotala#70

 

SB-PRON KAIKKI KETJUT JÄLLEEN MAALINTEOSSA -LIRKIT KUUDELLA MAALILLA TEHOKKAIMPANA

Jo viime vuodesta totuttuun tapaan SB-Pron kaikki ketjut onnistuvat jälleen maalinteossa. Ykkösketju viimeisteli peräti kuusi maalia ja Heidi Lirkki iski kauden ensimmäisen Pro:n hattutempun, Karoliina Kujala onnistui kahdesti ja Juulianna Sotala kerran. Erittäin vahva peli koko kentälliseltä. Silja Eskelisen ensimmäinen ottelu Sveitsin pääsarjan jälkeen oli odotetun tehokasta, kaksi syöttöpistettä kruunasivat onnistuneen illan.

Hanssonit olivat myös hienossa vireessä läpi ottelun, vaikka maalisaldo jäi yhteen Anu Raatevaaran toimesta. Tilanteita oli useampaan osumaan ja Meri-Helmi Höynälän liigavaus Hanssonien keskellä oli onnistunut.

Kolmonen pääsi pelin aikana myös hyvin peliin mukaan ja sai painettua peliä Classicin päätyyn. Maalin onnistui viimeiestelmään Nea Suomisen koko kentällisen hienon syöttökuvion jälkeen.

Maalilla Tiltu Siltanen pelasi totutun varman pelin, joutumatta tällä kertaa todelliseen haasteeseen Pron hallitessa peliä selvästi.

Classic oli vielä ensimmäiseen peliin totuttua vaisumpi, mutta joukkue tulee nostamaan kauden edetessä tasoaan

Classic jäi kenttäpelissä tällä kertaa selvästi Pron jalkoihin ja uusiutunut joukkue tarvitsee lisää aikaa rakentaakseen omat kuvionsa valmiiksi. Joukkueesta jäivät lähinnä mieleen vahvat slovakialaiset Denise Ferencikova ja Michaela Sponiarova nopeina ja fyysisinä pelaajina, jotka tulevat tekemään kauden aikana runsaasti tehopisteitä.

Peliin valmistautuminen onnistui hyvin ja saimme hyvän latauksen alkuun. Tämä toki näkyi alussa vielä pienenä hermoiluna, mutta pääsimme hyvin kuskin paikalle mikä oli tavoitteena. Lisäksi saimme toisen maalin ylivoimalla, joka toi lisää itseluottamusta varsinkin pallolliseen pelaamiseen. Ensimmäinen erä oli meiltä vahvempaa tekemistä kuin kaverilla, vaikka Classic hieman varkain pääsi kaventamaan.

Toisessa erässä painotimme rentoutta tekemiseen ja tämä näkyi, erä meille maalein 5-2. Vaikka Classic onnistui taas kaventamaan, erän hallinta oli meillä.  Sekä paineistus toimi tuoden suoria maalipaikkoja, mutta yhtälailla pystyimme rakentamaan hienoja hyökkäys-sommitelmia ja päättämään ne maaliin.”  – Vesa Pulkkinen, SB-Pro Päävalmentaja

”Ottelun alku oli aika tunnustelevaa, mutta saimme hyvin otteen ja pallollisen hallinnan meille pelin aikana. Ensimäiseksi peliksi tämä oli ihan hyvä, vaikka meillä on vielä paljon parannettavaa. Saimme suunnitellusti pallonhallinnan meille. Vaikka ykkönen oli tänään tehokkain, niin kaikki kentälliset toimivat hyvin ja uudet pelaajat pääsivät koko ajan paremmin peliin mukaan. Tästä on hienoa lähteä jatkamaan pelejä.”         – Jarno Kivinen, SB-Pro valmennus”

SB-Pron kausi jatkuu 29.9 ÅIF:n vieraana Sipoossa ja ensimmäinen kotiottelu pelataan 6.10 Arkadiassa, jossa vastaan asettuu Koovee klo 17.00 alkavassa pelissä. Pistetään siis varaus kalenteriin ja täytetään kotihalli viimeistä penkkiä myöten ja ennen sitä käydään kannustamassa Liiganaiset voittoon Sipoossa. Kausikortteja voi varata seuran toimiston kautta ja varmistaa paikkasi hallista.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa