UUTINEN | SB-PRO

14.09.2018

Otteluennakko Classic – SB-Pro

15.09 klo:17.00 Classic – SB-Pro, Tampere Areena

Viime kevään finalistit avaavat kautensa Liigassa

Kuva Anssi Koskinen. SB-pron voittojuhlat huhtikuussa 2018

Ikimenestyjä Classic on kokenut kevään ja kesän aikana voimakkaan uusiutumisen, mikä tekee tästä ottelusta entistä mielenkiintoisemman.

SB-Pron teemat otteluun:

⇒ Silja Eskelinen tekee paluun Pron paitaan !
⇒ Viime kevään mestaruus pitää nyt viimeistään unohtaa!
⇒ Kuka paikkaa Denisa ”Doli” Ratajovan poissaolon hyökkäyksessä?
⇒ Tiltu Siltanen vs. Anna-Maria Linnoinen maalivahtien taistossa

Kuva Esa Takalo: Heidi Lirkki, SB-Pro #12, Heidi esiintyi elokuussa maaotteluissa Porvoossa

Classic on uusiutunut voimakkaasti täksi kaudeksi

Classic menetti täksi kaudeksi tukun maajoukkueenkin kantavia voimia ja joukkue on varmasti vielä rakennusvaiheessa, kuten moni muukin joukkue syyskuun alussa. Silti Classic tulee varmasti olemaan sarjan suosikkeja kokeneen valmennuksensa johdolla. Joukkueessa on edelleen kokemusta, nuoruutta ja nyt myös lisäksi kansainvälistä väriä Michaela Sponiarovan ja Denisa Ferencikovan siirryttyä Slovakiasta vahvistamaan ryhmää.

Pron kannalta mielenkiintoista on myös nähdä Marjut Kinnunen nyt myös Classicn paidassa tuomassa kokemusta nuorentuneeseen joukkueeseen. Uusista pelaajista Steelersistä Tampereelle siirtynyt Annu Selinummi on juniorisarjoissa ollut tehokas ja jatkaa nyt maalitehtailua Classicin paidassa. Emma Rantanen tulee myös olemaan joukkueen johtohahmoja KooVeen paidan vaihduttua paikallisvastustajaan. Myös vasta B-juniori-ikäisen Natalia Pitkäkankaan kautta on mielenkiintoista seurata, pystyykö jo ottamaan vastuuta myös naisten korkeimmalla tasolla.

SB-Pro on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta

Kuva Esa Takalo: Mirja Hietamäki SB-Pro #33, “Hanssonit” tuovat omalta osaltaan rauhallisuutta kokemuksensa kautta Pron peliin

SB-Pro on uusiutunut maltillisesti, mutta joukkueen keski-ikä on laskenut viime kaudesta yhdellä vuodella. Uusista pelaajista nimekkäin on Nurmijärvelle paluun tehnyt Silja Eskelinen, joka jatkaa myös maajoukkueessa ja Siljasta joukkue saa vahvaan puolustukseensa entisestään voimaa.

Nita Heino siirtyi loppukesästä Lappeenrannasta Pron ryhmään ja on erittäin urheilullisena pelaajana tulevalla kaudella suuressa roolissa. Neea Suominen ja Jenni Rautanen ovat kumpikin kokeneita pelaajia, joilta odotetaan myös runsaasti tehoja kauden edetessä.

Erittäin mielenkiintoinen vahvistus ryhmään on Meri-Helmi Höynälä, joka on jo ehtinyt osoitaa taitojensa riittävän myös naisten vauhdissa. Meri-Helmi eli “Mersu” tulee lyömään itsensä läpi tällä kaudella jo Liigassakin.

Joukkueessa odottava ja luottavainen tunnelma ennen vierasavausta

Ensimäinen peli ja tavoite on tietysti lähteä voittamaan. Pallonhallintaa lähdetään hakemaan ja ehkä jotain yllätyksiäkin voi tähän otteluun olla tulossa. Kärsivällisiä meidän pitää olla ja tietysti olla hereillä heti ensimmäisestä minuutista alkaen. Luotan joukkueeseen täysin.” – Vesa Pulkkinen, SB-Pro päävalmentaja

” Pitkän kesän jälkeen on todella siistiä päästä tosi toimiin pelikentälle. Todella mukava on palata myös takaisin Pron väreissä ja ensimmäistä kotiottelua odotan myös kovasti. Kaikki lähtee joukkueesta ja omat onnistumiset tulee sitten myös joukkueen onnistumisten kautta.”  – Silja Eskelinen, maajoukkueen puolustaja ja takaisin SB-Prossa

” Todellakin tätä on odotettu ja nyt on hyvä fiilis, kun pelit oikeasti alkavat. Odotukset tulevalta kaudelta ovat korkealla ja jos joukkue onnistuu, niin siinä sivussa tulevat myös omat onnistumiset. Classic tulee olemaan vaikea vastustaja, meidän ei pidä yhtään ajatella sitä, että sieltä joku tärkeä pelaaja on nyt poissa, aina tulee uusia hyviä pelaajia tilalle”  – Laura Hietamäki, SB-Pron luottohyökkääjä

Lauantaina klo 17.00 Classic ja SB-Pro avaavat kauden ja otteluhan tulee myös suorana Ylen kanavalta 2. Kuluneen vuosikymmenen kahden parhaan joukkueen ottelusta ei tule puuttumaan jännitettä ja Pron Liiganaiset ovat varmasti nälkäisinä liikenteessä!

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA