UUTINEN | SB-PRO

10.09.2018

A-tyttöjen SB-Pro/LoSb yhteisjoukkue suvereenilla esityksellä SM-sarjaan

Lauantain matka karsintaturnaukseen Pirkkalaan taittui Korsisaaren kyydillä varsinkin lohjalaisille tutun ja turvallisen Korhosen Sepon pyörittäessä rattia. Bussissa oli aikaisesta lähdöstä huolimatta rento tunnelma ja hermeettinen pälpätys, mikä lähtökohtaisesti tietää hyvää tuleviin peleihin.

Valmennus oli HV:n johdolla paikalla jo pari tuntia ennen muuta joukkuetta tutustumassa Pirkkalan vapaa-aikakeskukseen, jossa joukkueet pääsivät pelaamaan ensimmäistä kertaa matolla. Ennen omaa peliämme, hallissa kohtasivat kaksi muuta oman lohkomme joukkuetta: Pelicans SB ja RSS Panthers. Pelicans oli tuossa pelissä selkeästi kuskin paikalla ja lopputulos 7-1 kuvasti pelitapahtumia aika tarkkaan. Erikoisin tapahtuma nähtiin heti ottelun alussa kun peli alkoi Panthersin vapaalyönnillä keskipisteeltä, koska Pelicansin aloittajan toiminta ei tuomaria näin aikaisin aamulla oikein miellyttänyt. Panthersin vapaalyönnistä huolimatta Pelicans meni 1-0 johtoon kun peliä oli pelattu ruhtinaalliset viisi sekuntia.

Ensimmäisen peli ja vastassa RSS Panthers. Pelin alku oli meiltä hermostunutta tekemistä, mutta Jennin tekemän yv-maalin jälkeen tilanne rentoutui ja erän aikana Meri-Helmi ”Mersu” tarjoili vielä maalit Niinalle ja Ciralle. Vaikka taululla oli 3-0, oli suorituksessa vielä runsaasti parannettavaa. Toinen erä olikin jo hieman parempaa ja erän ainoan maalin teki Aada, Mersun jäätävästä passista. Lopputulos 7-1 meille. Mersun tehot kohtuulliset 0+5. ”Joka likka maalin tekee, mutta harva syöttää”! Tuloksesta huolimatta, oli selvää, että joukkueen suorituksen pitää parantua jos meinataan ehti kotiin katsomaan Kymmenen Uutiset.

Toisen pelin vastuksena Pelicans ja panoksena oli paikka SM-sarjassa ja aikainen kotimatka. Häviäjä joutuu pelaamaan vielä kolmannen peli illalla TPS:aa vastaan, joka oli saapunut karsintoihin ilman liigapelaajiaan.  Ennen peliä valmennuksen viesti joukkueelle oli selkeä: Oman tekemiseen laatu, kaksinkamppailupelaaminen ja puolustusasenne pitää olla parempaa kuin ensimmäisessä pelissä. Jos nämä asiat ovat kunnossa, me voitetaan. Ensimmäinen vaihto ja ensimmäinen maali omiin. Ei ihan toivovamme alku, mutta onneksi tuolla maalilla oli myös parantava vaikutus meidän tekemiseen kun tarvittava herätys tulikin tuolla tavalla. Oltiin koko erä hyvin pelillä ja painetta saatiin riittävästi Pelicansin maalille. 1-1 tasoitus tuli kun Jenni jatkoi reboundista Emmi L:n vedon maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Niina syötti Pelicansille omaa lääkettään nopealla keskialueen käännöllä ja suoraviivaisella viimeistelyllä. Erän loppuun Emmi L tinttasi jullen syötöstä ylivoimalla komeasti 3-1. Seuraavaa maalia saatiin odotella kolmannen erän puoleen väliin ennen kuin energiaketju Heidi-Roosa-Emmi A saivat ansaitsemansa palkinnon tekemällä 4-1 johtomaaliin. Pari minuuttia myöhemmin Pelicans kaventaa tilanteeksi 4-2 ja aikaa on vielä jäljellä yli viisi minuuttia. Kovempaa kiriä ei Pelicansilta nähty. 5-2 maali tuli Juuliannan laukomana tyhjään maaliin ja kirsikaksi kakun päälle Jenni teki ”kukkupallon” jälkeisestä läpiajosta loppulukemiksi 6-2. Pelaajilta erinomainen tason nosto ja tällaisella pelillä on mahdollista päästä vielä pitkälle. Joukkueenjohto antoi pelaajille ennen toista peliä mahdollisuuden valita voitolla ruokailupaikaksi vaikkapa Hessburgerin, lieneekö se ollut osasyynä voittoon koska tappiolla olisi syöty jojon määräämä tylsä ABC-buffa.

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa