UUTINEN | SB-PRO

12.07.2018

B-tyttöjen kausi jatkuu elokuussa Turussa ja Seinäjoella

SB Pron viime kauden C-tytöt jatkavat ensi kaudella B-tytöissä ja ovat siirtyneet omatoimijaksolle heinäkuun alusta. Yhteisharjoituksiin palataan heinä-/elokuun vaihteessa, jonka jälkeen joukkue osallistuu heti Turussa Loisto Cupiin ja kaksi viikko siitä eteenpäin ovatkin jo vuorossa B:n SM-karsinnat Seinäjoella.

Sarjakauden päätyttyä Arkadiassa huhtikuussa lepotauko jäi viikon mittaiseksi, jonka jälkeen harjoittelu on jatkunut sekä mailat mukana että puhtaasti fysiikkatreenien merkeissä. Heinäkuun alussa joukkue pelasi  kapealla ryhmällä vielä yhden harjoituspelin Steelersin sparraajana heidän valmistautuessa Prahaan turnaukseen. Tulevan kauden peleihin lähdetään hyvin nuorella ryhmällä, rungon muodostuessa -03 ja 04-syntyneistä pelaajista. Ryhmän koko on tällä hetkellä 18+2, mikä saattaa vielä hiukan kasvaa ennen kauden alkua. Valmennukseen on mukaan tullut tunnettu salibandypersoona Harry Virtanen, joka tuo mukanaan runsaasti lisää tietämystä lajin vaatimuksista.

Joukkueen päätavoite on tietysti B-tyttöjen sarjassa ja ensimmäiseksi haetaan luonnollisesti paikkaa pääsarjaan Seinäjoelta. Pron kohtalo oli joutua ennakkoon arvioituna ehkä jopa kovimpaan karsintaan ja jälleen kerran kolmen joukkueen lohkoon, mikä alkaa jo tilastollisesti olla vähintään ”pienen lottovoiton” kokoinen ihme. Tukisarjaksi valikoitui A-tyttöjen 1. divisioona, jonka avulla saadaan kaikille riittävä peliaika varmistettua ja sitä kautta myös kehityksen varmistaminen. Viime kaudella kyseinen malli toimi erittäin hyvin, jonka vuoksi tähän jälleen päädyttiin. Suurin osa pelaajista tulee lisäksi osallistumaan kauden aikana myös N2 tai N3 joukkueiden peleihin tilanteen niin vaatiessa. Joukkueessa pelaaville C-tytöille on luvassa lisää pelejä oman ikäluokkansa joukkueesta.

Pron C-tytöistä puhuttiin viime kaudella, että joukkue on sitkeä, venyy tasaisissa otteluissa ja myös fair play henkeä arvostettiin, mikä tarkoitti joukkueen ottaneen vähiten jäähyjä SM-runkosarjassa. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan myös uutta kautta ja samalla kehittää myös pelillistä osaamista, kuten myös pelaajien henkilökohtaisia taitoja.

SB Pron B-tytöt toivottavat lämmintä kesän jatkoa!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa