UUTINEN | SB-PRO

02.04.2018

C-tyttöjen kausi jatkuu lauantaina 7.4 pronssipelissä Arkadiassa

Huikea taistelukaan ei riittänyt tällä kertaa, vaan Wirmo eteni finaaleihin ja Pro pelaa pronssista.

Ottelusarjan jälkeiset tunnelmat!

Ennakkoasetelmat välieriin:

Sarjan kakkonen ja kolmonen voittivat runkosarjassa toisensa kertaalleen ja Turussa elokuussa Pron viime hetken johto kääntyi niukaksi maalin tappioksi. Aiemmat kohtaamiset Mynämäellä ovat olleet Prolle haasteellisia, joten jotain uutta pitäisi löytää etenkin vierasotteluun

Wirmo on ehkä sarjan taitavin joukkue ja joukkueen “ykkösnyrkki” todella taitava pallollisesti, lisäksi taitoa löytyy myös tämän ulkopuolelta. Maalivahtipeli on myös Wirmossa aivan sarjan ykkösluokkaa. Puolivälierissä Wirmo selvisi OLS:stä helposti, kun vastaavasti Pro joutui tekemään täyden päivätyön Steelersin kanssa.

1.Ottelu Mynämäellä, sanotaanko tämän olleen Prolta täydellinen “ohipeli”, kotivoitto 11-2

Aikainen alkamisaika Mynämäellä ei ainakaan suosinut Prota ja jollain tapaa tämä näkyi läpi päivän. Lisäksi Steelers-sarjan kovuus taisi edelleen näkyä joukkueessa. Väsynyttä pelaamista, jossa yritettiin, mutta peli ei missään vaiheessa lähtenyt käyntiin. Helppoja virheitä ja helpohkoja maaleja virheiden seurauksena. Kaksi loukkaantumista, joista toinen hyvin aikaisessa vaiheessa, jättivät puolustukseen vaikeasti paikattavan aukon.

Toisaalta Wirmo oli erinomaisesti latautunut ja joukkueen täysin erilainen pelityyli, kuin Steelersillä taisi kuitenkin yllättää, vaikka siihen oli osattu varautua. Wirmo juoksi Prolta jalat alta tässä pelissä ja voitti ansaitusti 11-2. Erinomaista tuomarityöskentelyä läpi ottelun, josta annetaan tunnustus heille.

2.Ottelu Arkadiassa, nyt löytyi se taisteleva Pro, mutta Wirmo käytti erinomaisesti etsikkoaikansa ja otti vierasvoiton luvuin 3-6.

Toiseen otteluun Pro oli löytänyt oman taistelevan tyylinsä ja ottikin heti ensimmäisessä vaihdossa 1-0 johdon. Wirmo piti odotetusti enemmän palloa ja Pro iski vastaiskuilla, kunnes hyökkäyspäässä Pron pelaajan maila nousee saattovaiheessa Wirmottaren silmäkulmaan. Täydellinen vahinko, valitettava kaikinpuolin, mutta 5 minuutin jäähy oli hyvin tuominneilta tuomareilta ainoa oikea ratkaisu.

Tässä vaiheessa nousi Wirmon taitotaso hyvin esille, kolme maalia jäähyn aikana ja Pron johto kääntyi 1-3 tappioksi. Vaikka Pro taisteli upeasti loppuun saakka, niin tehtävä oli tällä kertaa mahdoton ja Wirmolle ansaittu 3-6 vierasvoitto. Prosta Minka Kososelle tuli hienot onnistumiset kolmen maalin kanssa hyökkäyspäässä ja koko joukkue voi olla tyytyväinen ilmeeseensä. Tasakentällisin 3-3 ja tasoissa olleet torjunnat kertovat Pron olleen mukana pelissä, vaikka Wirmo pitkin palloa enemmän. Nyt myös blokattiin hyvin laukauksia, josta joukkueelle eritysimaininta.

Minka Kosonen, 3 maalia

Sarjan ratkaisu

Wirmon taitotaso oli tällä kertaa liian vahva Prolle ja materiaalin laajuus antaa enemmän mahdollisuuksia peluutukseen. Myös joukkueen pelinopeus on luokkaa Prota edellä. Yksittäisen ottelun Pro voi voittaa, kuten sarjassa nähtiin, mutta ehkä ottelusarjassa se vaatisi tällä hetkellä jo paljon onnea. Wirmo tuntuu olevan myös kotikentällään erityisen vaikea voitettava. Jokainen meistä myös tietää Wirmon muutamat erityisen vahvat yksilöt, jotka pelaavat ratkaisevassa roolissa myös B-tytöissä. Samaan kenttään laitettun ja todella vahva viisikko. Wirmo pelaa myös erittäin siististi ja alivoimia tulee kohtuullisen vähän.

Mitä seuraavaksi

Kautta on jäljellä Prolla yksi ottelu. Tulevana lauantaina Arkadiassa klo 13.00, jolloin pelataan SM-pronssimitaleista vastustajana Northern Stars, joka hävisi oman välieräsarjansa PSS:lle. Tässä paikallispelissä on aina tunnetta ja valitettavasti kumpikin ei voi voittaa mitalia. Tulossa siis jälleen todellinen Superlauantai, koska klo 17.00 aloittavat Liiganaiset oman välieräsarjansa Porvoota vastaan.

Lauantaina 7.4 pelataan kerrasta poikki systeemillä mitalista, nyt kannustamaan C-tyttöjä!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA