UUTINEN | SB-PRO

28.03.2018

Pron C-tytöt välieriin SM-pudotuspeleissä!

SB Pron C-tytöt välieriin rajun taistelun jälkeen, sarja kulminoitui Pron pystyessä nostamaan oman pelin tasoaan riittävästi sarjan aikan.

Voittoisat tunnelmat puolivälierän jälkeen

Ennakkoasetelmat ottelusarjassa SB Pro – Steelers:

Pro sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja Steelers kuudenneksi, joten lievä suosikin viitta asettui Pron harteille. Myös ennakkospekuloinneissa paineet aseteltiin lievästi Prolle. Steelersin alkukausi oli vaikea, mutta mitä pidemmälle kausi eteni, sen paremmin joukkue pelasi ja esim. runkosarjan kakkonen Wirmo joutui tyytymään Jyväskylässä tasapeliin Hämeenlinnan vahvan joukkueen kanssa. Monissa ennakkoarvioinneissa odotettiin Wirmon haluavan välttää matkustamisen Ouluun ja valitsevan puolivälieriin vastustajaksi Steelersin, mutta Wirmo valitsi kuitenkin OLS:n, mikä kertoo siitä, että Steelersin viimeaikainen pelikunto noteerattiin myös muualla.

Pron kausi eteni tasaisen varmasti ja myös oma peli kehittyi kauden aikana etenkin hyökkäyspelin osalta. Keskinäiset pelit SM-sarjassa menivät molemmat Prolle, mikä ehkä tavallaan loi myös paineita joukkueen sisällä, vaikka siitä ei puhuttu etukäteen.

1. ottelu Arkadiassa Pro 3 – 4 Steelers, jatkoajalla voittomaali

Ensimmäinen peli oli kummaltakin joukkueelta hiukan hermostunutta. Steelers otti jo 1-3 johdon, jota Pro ajoi vimmatusti takaa ja saikin ansaitsemansa 3-3   tasoituksen muutama minuutti ennen ottelun loppua. Jatkoajalla Pro sai ensin loistavan maalipaikan, jonka kuitenkin Netta Zeitz torjui erinomaisesti ja lähes   vastahyökkäyksestä Pinja Rahkonen laukoi yhden vuoden hienoimmista maaleista lähes nollakulmasta. Ottelu oli pelillisesti tasainen ja voitto kummalle tahansa olisi ollut yhtä ansaittu. Pron kannalta erikoista ottelussa oli se, että ”ykköskenttä” ei päässyt normaaliin vauhtiin hyökkäyspäässä ja jäi ottelussa maaleitta.

2. ottelu Hämeenlinnassa Steelers 5 – 6 Pro

Toinen peli oli Prolle jo veitsi kurkulla pelaamista ja osin se ehkä näkyikin otteissa, kovaa yritystä mutta myös hermostuneisuudesta johtuvia pieniä virheitä. Silti kahden ensimmäisen erän jälkeen ykkössektorin maalipaikat selvästi Prolle ja johtoasemassa 3-5 viimeiseen erään. Etenkin toinen erä oli lähes koko kauden parasta Pron osalta ja pelin pallollinen hallinta selkeää. Kaikki kuitenkin kääntyi kolmannessa erässä, jossa Steelers muutti taktiikkaansa ja Pron pelistä näkyi pakkovoiton tarve, lopulta kotijoukkueelle 5-5 tasoitus  ja Pro oli kevyessä sillassa tässä vaiheessa. Tällä kertaa kuitenkin tuurit olivat Pron puolella ja Ada Riialin laukaus puolustajan tontilta maskin takaa löysi tiensä maaliin ja tämän jälkeen Pro puolusti ottelun lopun tehokkaasti. Tässä ottelussa Pron ketjuista vuorostaan ”kakkoskenttä” jäi maaleitta.

3. ottelu Arkadiassa Pro 8 – 3 Steelers

Kolmannen ottelun kuvio oli selvä, voittaja jatkoon ja häviäjän kausi pudotuspeleissä loppuu päätösvihellykseen. Ensimmäisessä erässä Steelers piti enemmän palloa ja tätä edesauttoi myös Pron saama 5 minuutin jäähy, jonka joukkue kuitenkin puolusti hyvin pois. Neea Mustola onnistui siirtämään Pron myös johtoon erän alkupuolella. Toinen erä oli jälleen selvästi Pron, vaikka Steelers onnistui myös kahdesti tasoittamaan pelin. Erä kuitenkin Prolle 5-2 ja kotijoukkueen hyökkäyspeli oli todella iloista ja vauhdikasta, tällä kertaa kummankin kentällisen onnistuessa samaan peliin. Pro hallitsi myös selkeästi kolmatta erää ja ottelun loppuluvuiksi siis 8-3. Nyt Pro sai samaan peliin onnistumisen myös maalien merkeissä molemmilta ketjuilta, joka näkyi myös tulostaululla. Neea Mustolalle ja Annukka Lönnrotille hattutemput ja koko Pron joukkueen säestäessä ilotulitusta osaltaan. Loistava yleisö omalta osaltaan latasi osaltaan kotijoukkueen pieneen hurmokseen.

Näilläkin kokeilla oli vahva vaikutus sarjan voittoon 

Sarjan ratkaisu

Pron silmin sarja ratkesi hyökkäyspäässä kahden kentän tehokkaaseen viimeistelyyn ja kolmannen kentän antaessa oikeaan aikaa näille lepoaikaa. Puolustus Prolla onnistui myös erinomaisesti ja paransi otteitaan läpi sarjan, johon maalivahdit antoivat oman tärkeän panoksensa. Myös kaikissa kolmessa ottelussa ja etenkin kahdessa viimeisessä, Pro pääsi paremmin ykkössektorin maalintekopaikoille. Joukkueellinen onnistujia ja valtava halu voittaa otteluita näkyy näissä C-tytöissä. Tiistain peli Arkadiassa oli kauden 90., joten ei tämä onnistuminen ole tullut vain sattuman kautta.

Samalla tunnustetaan Steelersin vahvuus, vaikean kauden jälkeen joukkue nousi taistelemaan paikasta neljän parhaan joukkoon. Eikä Pro todellakaan saanut mitään helpolla, vaan jokaisesta pallosta ja sentistä lattialla joutui tekemään suuren työn. Kyllä tässä voi ja pitää onnitella myös vastustajaa!

Mitä seuraavaksi?

Prolle on luvassa vauhtia myös pääsiäisen pyhinä. Välieräsarja Wirmon kanssa alkaa perjantaina klo 12.00 Mynämäellä ja sunnuntaina pelataan klo 13.00 Arkadiassa. Nyt joukkue lepää pari päivää ja keskittyy ehkä vielä vahvemman joukkueen eli Wirmon kohtaamiseen. Keskinäiset pelit menivät tasan runkosarjassa, mutta kaikissa ennakkoissa Wirmo on selvä suosikki ja Pro lähinnä hyvä sparrari, mutta jokainen peli lähtee tilanteesta 0 – 0.

  Pron tilastot puolivälieräsarjasta:

http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/c-tyttojen-sm-sarja-pudotuspelit/2880?id=17503&name=SB-Pro%20

Tervetuloa kannustamaan jälleen sunnuntaina Pro kauden kuumimpaan otteluun klo 13.00 alkaen, jolloin tarkoitus on pysäyttää vahva Wirmo!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa