UUTINEN | SB-PRO

22.03.2018

Naisten Liigan pudotuspeliennakko

Tulossa ovat todella mielenkiintoiset pudotuspelit, sillä moneen vuoteen ei ole ollut Naisten Liigassa kärkijoukkueiden kesken näin tasaista, sillä kolmen kärjessä Classic, SB-Pro ja PSS ovat pelanneet keskinäiset pelit täydellisesti ristiin. Puolivälierät pelataan paras viidestä ja välieriin pääsee kolmella voitolla.

Kuva Salibandyliiga: Denisa ”Doli” Ratajova SB-Pro #24

24.3 KLO: 17.00 SB-PRO – TPS

SB-Pro (2) – TPS (7): Maajoukkuemaalivahdit vastakkain! – Kolme viisikkoa vs. vahva ykkönen?
ErVi (4) – Koovee (5): Onko ErVi:llä enemmän taitoa kolmeen viisikkoon ja parempi maalivahti?
Classic (1) – NST (8): Onko Nakkisormilla mitään mahdollisuuksia?
PSS (3) – SSRA (6): Porvoolla vahvempi puolustus ja maalivahti osasto?  

Kuva Juhani Järvenpää: Tiltu ”Matkanjohtaja” Siltanen, SB-Pro #35

SB-PRO – TPS

Maajoukkuemaalivahdit vastakkain – SB-Pron kolme viisikkoa vs. TPS vahva 1.ketju.

SB-Pro ja TPS ovat pelanneet tällä kaudella runkosarjassa kahdesti vastakkain ja kerran Suomen Cupissa. Pro on voittanut kaikki kohtaamiset maalein 5-1, 5-3 ja 1-5.

Kummallakin joukkueella on asettaa maaliin maajoukkuetason maalivahti. SB-Prolla pelaa maalissa Tiltu Siltanen ja Tepsillä  Noora Vuorela.

Turkulaisilla on tehokas ykkösketju, Milla Norlund-Jenna Saario-Laura Rantanen, heidät kaikki löytää Liigan maalipörssin TOP kympistä, he ovat tehneet yhteensä 57 maalia. Kaiken kaikkiaan Tepsin 1.ketju on tehnyt noin 70% joukkueen kaikista maaleista.

SB-Pro on tehnyt 133 maalia runkosarjassa, joka on 4o maalia enemmän, kun Tepsillä. Päästetyt maalit ovat hyvin lähellä toisiaan Pro 75 – TPS 76.

Toimituksemme pitää SB-Prota selvänä ennakkosuosikkana tässä parissa, leveämmän pelaajamateriaalin ansiosta Pro tulee pitämään vauhtia ja Tepsillä tulee olemaan ongelmia nopean temmon kanssa.

Kuva Juhani Järvenpää: Jaana Lirkki, SB-Pro #8 ja Vera Kauppi, Koovee #5, Ruotsalainen Innebandymagazinet-lehti valitsi Veeran maailman parhaimmaksi pelaajaksi 2017.

ERÄVIIKINGIT – KOOVEE

Ervilllä on enemmän taitoa kolmeen viisikkoon ja parempi ykkösmaalivahti – Kooveella ”Ihmekaksoset”

Ervin ja Kooveen kauden keskinäisiä otteluita on kolme. Kaksi kertaa runkosarjassa ja kerran Suomen cupissa ovat päättyneet hiukan erikoisesti aina vierasjoukkueen voittoihin. Koovee on voittanut kahdesti Mosalla maalein 2-6 ja 1-4, viimeinen keskinäinen kohtaaminen pelattiin Tampereella runkosarjan viimeisellä kierroksella, jonka ErVi voitti niukasti maalein 6-7.

ErVi on kauden mittaan kyennyt nostamaan tasoaan ja lähtee pudotuspeleihin kuuden ottelun voittoputkessa. Kooveen maalinteko on täysin ”Ihmekaksosten” varassa ja Ervillä on maalintekoon taitoa kolmeen viisikkoon. Myös ykkösmaalivahtien vertailussa ErVin Laura Loisa on selvästi ennakkoon Kooveen Noora Laaksoa vahvempi.

Kuva Juhani Järvenpää: Karoliina Kujala SB-Pro #19 ja Nina Rantala Classic #21, olivat kumpikin omiensa joukkueiden TEHO sport pelaajia kauden päätyttyä.

CLASSIC – NST

Nakkisormilla ei tule olemaan mitään mahdollisuuksia

Myöhään, mutta sitäkin pirteämmin tähän kauteen heränneet lappeenrantalaiset ovat nyt ylivoimaisen tehtävän edessä. Runkosarjan ykkönen vastaan kahdeksas on tänäkin vuonna etukäteen selvä pari.

Tai sitten Classic aliarvioi NST:n ja heidän hyvä kevätkunto saa jatkoa. Lappeenrantalaiset ovat helmi-maaliskuun aikana ottaneet kotonaan pisteen SB-Prolta ja Erviltä, sekä voittaneet vieraissa Ankat, sekä laittoivat Tampereella Kooveen todella tiukoille ja tähän listan jatkoksi olisi mukava lisätä runkosarjan voittajan pudottaminen jatkosta.

Maalivahtipeli NST:lä saattaa olla Minna Paasun johdolla Classicia vahvempi osa-alue ja hänen onnistumisien avulla Classic saattaa joutua jossain kohtaa ahtaalle.

Kuva Janne Eekman: Heidi Lirkki SB-Pro #12 ja Ella Holmberg PSS #18

PORVOON SALIBANDYSEURA – SALIBANDYSEURA RANKAT ANKAT

Porvoolla vahvempi puolustus ja maalivahtiosasto

Porvoon ja Ankkojen kauden keskinäiset ottelut on päättyneet kummankin 6-1 vieras voittoihin. PSS aloittaa pudotuspelit yhdeksän ottelun voittopuksessa ja viimeisenä voittona on Classicin kaataminen vieraskentällä.

Porvoo on päästänyt sarjassa selvästi vähiten 2,83 maalia ottelua kohden. Porvoolla onkin Ankkoihin nähden selvästi kovempi puolustus ja Krista Niemisen johdolla vahvempi maalivahtiosasto.

Kuva Salibandyliiga: Elina Kujala © SB-Pro #18

TOIMITUKSEMME ENNAKOI, ETTÄ SB-PRON KUNNON AJOTTAMINEN ON KOHDALLAAN JA LEVEÄMMÄN MATERIAALIN ASIOSTA PRO MENEE JATKOON VOITOIN 3-0 JA KOHTAA VÄLIERISSÄ SALIBANDYSEURAN PORVOOSTA, JOKA PUDOTTAA ANKAT VOITOIN 3-2. ENNAKOIMME MYÖS, ETTÄ TOINEN VÄLIERÄ PARI ON CLASSIC-ERVI, SILLÄ ERVI TULEE VOITTAMAAN KOOVEEN VOITOIN 3-2.

La 24.3 Klo: 17.00 SB-Pro – TPS, Arkadia-Halli

Su 25.3 Klo: 15.00 TPS – SB-Pro, Leaf-Areena

Ke 28.3 Klo: 18.30 SB-Pro – TPS, Arkadia-Halli

La 31.3 Klo: 15.00 TPS – SB-Pro, Leaf-Areena (Tarvittaessa)

Su 1.4 Klo: 17.00 SB-Pro-TPS, Arkadia-Halli (Tarvittaessa)

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa