UUTINEN | SB-PRO

17.03.2018

B-tyttöjen Kilpasarja lopetettiin voitokkaissa tunnelmissa

B-tyttöjen kilpasarjan viimeiset kierrokset pelattiin lauantaina Ruskeasuolla ja Pro päätti sarjan voittoon ja sarjan 2. sijaan. SM-pudotuspelien karsintaotteluissa tulee lauantaina vastustajaksi Ilmajoki, joka alueensa sarjassa sijoittui kolmanneksi.

Päättäväinen ja aina hymyilevä joukkue saapuu sarjan viimeiseen otteluun

Lauantain Pro-teemat:

⇒ LoSb ei vieläkään löytänyt pysäyttäjää!

⇒ PSS:n kanssa fyysinen ottelu, jossa tuomarit olivat kovilla!

⇒ Puolustuspeliin löytynyt jo pudotuspeliasennetta!

Lohja haastettiin, mutta se ei vielä riittänyt voittoon saakka

Lohjan kokenut joukkue Meri-Helmi Höynälän johdolla saapui Ruskeasuolle ilman C-tyttöjä, jotka olivat pelaamassa C-tyttöjen SM-pudotuspelikarsintoja ja selvisivät huomiseen finaaliin siellä, josta onnittelut joukkueelle. LoSb oli kapealla, mutta toisaalta erittäin iskukykyisellä ryhmällä liikenteessä ja pientä kunnioitusta ja jännitystä näkyikin Pron pelissä nimekästä vastustajaa vastaan.

Lohja otti edun toisessa erässä

Ensimmäisessä erässä Lohja otti hallinnan ja Pron peli hyökkäysalueella kaatui hermoiluun ja pallonmenetyksiin. Toisessa erässä LoSb siirtyi johtoon, mutta heti perään Jessica Luomankoski tasoitti Neea Mustolan syötöstä. Tämän jälkeen Riikka Jouppila sai yhden kauden erikoisimmista jäähyistä, jonka taitavat lohjalaiset myös hyödynsivät. Erän loppuun vielä 3-1 Lohjalle. Pelillisesti toinen erä oli kuitenkin tasainen, kuten myös kolmas erä., jossa ensin LoSb pääsi 4-1 johtoon ja loppunumeroiksi 4-2 Riikka Jouppila hienolla takanurkkalaukauksella pienestä kulmasta Minka Kososen syötöstä. Pro oli kuitenkin ilmeisesti ensimmäinen joukkue, joka jätti ”Mersu” Höynälän maaleitta tässä sarjassa, joten ainakin jossain onnistuttiin todella hyvin.

Puolustuksessa paljon töitä tehnyt Mimosa Kauno ottelussa Porvoota vastaan

PSS voitti Northern Starsin, mutta Pro oli tänään vahvempi

Pron ja PSS:n kohtaamisesta muodostui päivän kovavauhtisin ja fyysisin peli, jossa myös tuomaristo joutui koville kummankin joukkueen saadessa jäähyjä 8 minuuttia. Pro avasi pelin tehokkaasti Ida Lindhin antaessa tarkan sisäänlyönnin maalineteen nousseelle puolustajalle Ada Riialille, joka rystyltä nosti pallon edestä ylös, 1-0 Prolle. PSS tasoitti ylivoimalla Pron otettua huolimattomasti jäähyn väärästä etäisyydestä. Erän lopulla vuorostaan Pro onnistui ylivoimalla Reetta Suontaustan erinomainen syöttö löysi Minka Kososen, jonka tarkka ja nopea laukaus oli vastustamaton torjuttava. Vielä ennen summerin soittoa Ida Lindh Jessica Luomakosken tarjoilusta luvuiksi 3-1.

Toisessa erässä keskityttiin jäähyilyyn

PSS onnistui kaventamaan toisessa erässä, jonka jälkeen molemmat joukkueet unohtivat pelaamisen ja keskittyivät jäähypenkin kuluttamiseen, onneksi kuitenkin tunteet pidettiin hallinnassa ja kolmanteen erään Pron 3-2 johdossa. Pro kesti vielä alivoiman viimeisessä erässä ja sinetin ottelulle laukoi Ida Lindh erittäin hienosta hyökkäyksestä, joka alkoi oman maalin takaa, nopea suunnanmuutos ja Erika Hakulinen antoi viimeisen syötön, josta Ida taidokkaasti viimeisteli loppuluvut 4-2 Prolle.

Kuva ottelusta Pro – PSS

Pron B-tyttöjen kausi jatkuu viikon päästä SM-pudotuspelien karsinnoissa, joissa vastustajaksi asettuu Ilmajoki, josta toimituksen tiedot ovat lähinnä kyseenalaiset, paremmin painikaupunkina tunnettu Ilmajoki on toistaiseksi jäänyt täysin vieraaksi salibandyn osalta.

Sunnuntaina 18.3 SB Pron C-tytöt pelaavat vielä harjoituspelin Arkadiassa  klo 13.30 alkaen, tervetuloa katsomaan, kuinka VSS/ Rangers B-tytöt menestyvät kovan kotijoukkueen kyydissä. Nyt mennään jo pudotuspelisäädöillä sunnuntaina!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa