UUTINEN | SB-PRO

12.03.2018

Otteluraportti NST – SB-Pro

Liiganaisilla oli vuorossa Lappeenrannan reissu ja kauden toiseksi viimeinen runkosarjan ottelu. Vastaan asettui pitkään nukkuneet, mutta sitäkin pirteämpänä kevätkauteen heränneet Nakkisormet. Urheilutalolla nähtiinkin tällä kertaa todella kovatasoinen ja varmasti yksi kauden viihdyttävimmistä otteluista. 

10.3 NST – SB-Pro 7-8 JA (2-3, 3-2, 2-2, 0-1)

Kuvassa: Jaana Lirkki, SB-Pro #8, Lappeenrannassa Lirkkien ketju teki kuusi maalia

Lauantain Pro-teemat:

⇒ SB-Pron kaiki ketjut jälleen maalinteossa, Lirkit ketjulla ”pöljä päivä”?   
⇒ Nähtiinkö NST 1.ketjulta ja Juuli Hakkaraiselta kauden kovin esitys?
⇒ Hanssonien toimesta upeasti viimeistelty voittomaali ajassa 61:11!!!
⇒ Pudotuspelien parit ja runkosarjan lopulliset sijoitukset ratkeavat vasta viimeisellä kierroksella? 
⇒ Kuka SB-Pron pelaajista avasi tämän kauden maalitilinsä?

Kuva: Heidi Lirkki SB-Pro #22, Heidille jälleen hyvät tehot 2+2

SB-Pro Liiganaisten tehot: Heidi Lirkki 2+2, Jenni Torkki 1+3, Jaana Lirkki 1+1, Mirja Hietamäki 1+0, Juulianna Sotala 1+0, Minna Tuovinen 1+0, Anu Raatevaara 1+0, Mirja Hietamäki 1+0, Laura Hietamäki 0+1, Emma Itänen 0+1

Maalivahtien torjunnat: SB-Pro Ira Moilanen 9, Tiltu Siltanen 5 ja NST Minna Paasu 31

Laukaukset: SB-Pro 22+25+37+2=86 ja NST 16+15+16+1=48

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: Heidi Lirkki SB-Pro ja NST Juuli Hakkarainen

Veikkauksen Mitalit

Kulta: Juuli Hakkarainen, NST 4+1

Hopea: Heidi Lirkki, SB-Pro 2+2

Pronssi: Minna Paasu, NST 31 torjuntaa

Kuva Juhani Järvenpää: Voittomaalin Lappeenrannassa jatkoajalla Laura Hietamäen syötöstä viimeistellyt Mirja Hietamäki #33

SB-PRON KAIKKI KETJUT JÄLLEEN MAALINTEOSSA -LIRKIT KUUDELLA MAALILLA TEHOKKAIMPANA

Jo totuttuun tapaan SB-Pron kaikki ketjut onnistuvat jälleen maalinteossa. Ykkösketjun maalista vastasi Anu Raatevaara upealla ja kovalla kaukolaukauksella, jossa on vielä sopivasti maskia mukana. Anu pommitti läpi ottelun kiitettävästi ja oli hyvin lähellä, ettei maaliin olisi uponnut useampikin pallo.

Hanssonit osoittavat parasta osaamistaan tekemällä taidolla ja tahdolla ottelun voittomaalin. Pelataan jatkoaikaa, kun Laura Hietamäki hankkii pallon hyökkäysalueella oikeassa laidassa ja syöttää Mirjalle parhaaseen keskisektoriin, josta hän pistää pallon kovalla ja tarkalla rannelaukauksella ylämummoon ohi hyvän ottelun NST:n maalissa pelanneen Minna Paasun. Paasu on tässäkin tilanteessa todella hyvin mukana, mutta Mirjan laukaus on vaan niin kova ja tarkka, ettei sille maalivahti voi mitään.

Lirkit ketjulla ”pöljä päivä” – kuusi maalia ja kaikki viisikon pelaajat onnistuvat maalinteossa. Tämä ketju osoitti jälleen todella kovaa kuntoa ja hyvää yhteispeliä kaikilla osa-alueilla. Nyt maalinteossa onnistuvat ketjun jokainen pelaaja. Tässä ketjussa on paljon tulivoimaa, sillä heille tyypillinen maali viimeistellään usein syöttöketjun päätteeksi kovalla laukauksella. Lirkkien kentällinen tuottaa myös todella paljon laukauksia, tähän otteluun heille ketjuna kertyi hurjat 37 laukausta. Puolustajat Juulianna Sotala ja Minna Tuovinen tukivat tämän ketjun hyökkäyspeliä oikea-aikaisilla nousuilla taustoilta ja viimeistelivät kumpikin maalit tällaisten nousujen päätteeksi.

Kuva Juhani Järvenpää: Juulianna Sotala SB-Pro #70, ”Julle” teki Lappeenrannassa kauden neljännen maalinsa komealla laukauksella

NST 1. KETJULTA JA JUULI HAKKARAISELTA KOVA ESITYS 

Nakkisormet ovat todellakin heränneet tähän kauteen! Heidän koko kentän puolustuspelissä ja maalivahtipelissä on tapahtunut kauden mittaan hurjaa parannusta. Samalla ykkösketju Juuli Hakkaraisen johdolla on saanut palaset paikoilleen ja he viimeistelevät maaleja hyvällä prosentilla.

NST:en 1.ketjulla SB-Prota vastaan oli 23 laukausta ja näistä kuusi meni maaliin. Tämä tarkoittaa, että heidän viimeistelyprosentti on todella hyvä. Ja ennen kaikkea, kuusi tehtyä maalia SB-Prota vastaan on todella kova suoritus ja yksi koko kauden kovimmista suorituksista Naisten Liigassa.

”NST pelasi ottelun läpi hyvin ennakkoluulottomasti, kovalla asenteella ja kurinalaisesti. Teimme varsinaisella peliajalla seitsemän maalia ja sen pitäisi riittää voittamiseen, mutta meillä oli isoja vaikeuksia puolustaa omaa maalinedustaa riittävän kovaa ja tarkasti. NST:n pelaajat tulivat kyllä hyvin meidän puolustuksen keskustaan ja käyttivät meidän pienet nukahdukset tehokkaasti hyväkseen.”    

-Matti Kaipio, SB-Pro Liiga Naiset päävalmentaja-

Kuva: Jenni Torkki SB-Pro #14, Jennille myös todella hyvät tehot 1+3 Lappeenrannasta

SB-PRO VARMISTI KOTIEDUN – TULOSSA MIELENKIINTOINEN ISOJEN PANOSTEN VIIMEINEN KIERROS

Viimeinen kierros ratkaisee pudotuspelien otteluparit. Classic-NST ja Koovee-ErVi ovat tässä kohtaa ainoat varmat otteluparit pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Viimeisellä kierroksella kohtaavat Classic – PSS, SB-Pro – O2-JKL, SSRA – TPS, Koovee – ErVi ja NST – ÅIF.

Classic – PSS: Classic on jo varmistanut runkosarjan voiton. PSS kilpailee vielä SB-Pron kanssa runkosarjan kakkospaikasta. Jos PSS voittaa Classicin ja SB-Pro voittaa O2-Jyväskylän, Porvoolaisten pitäisi voittaa Classic yli kahdellakymmenellä maalilla, jotta heillä olisi mahdollisuus mennä maalierolla SB-Pron ohi.

SB-Pro – O2-Jyväskylä: Voitolla tästä ottelusta SB-Pro varmistaisi runkosarjan kakkospaikan. O2-JKL taistelee ÅIF kanssa sijoista 9-10. Sarjan yhdeksäs välttäisi Liigakarsinnoissa 1.divisioonaa tämän kauden hallinneen Pelicansin Lahdesta.

SSRA – TPS: Tässä ottelussa ratkaistaan runkosarjan sijat 6-7. Jos ja kun SB-Pro säilyttää kakkospaikan tulee tämän ottelun hävinnyt SB-Pron vastustajaksi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Koovee – ErVi: Tässä ottelussa ratkaistaan runkosarjan sijat 4-5. Samalla ratkaistaan kumpi saa kotiedun ensimmäiselle kierrokselle ja varmasti haetaan myös henkistä otetta tulevasta pudotuspeli vastustajasta.

NST – ÅIF: NST:lle ottelu on pisteiden valossa merkityksetön, he ovat jo varma pudotuspelijoukkue. ÅIF kilpailee O2-Jyväskylänkanssa sijoista 9-10. Ratkaisevaa voiton suhteen tulee olemaan, lähteekö NST hakemaan tästä ottelusta hyvää fiilistä pudotuspeleihin vai lepuutetaanko terävintä kärkeä.

Kuva Salibandyliiga: Minna Tuovinen #28, Minna avasi tämän kauden maalitiinsä Nakkisormia vastaan

TOIMITUKSEMME HALUAA ONNITELLA NST:TÄ PUDOTUSPELIPAIKASTA NAISTEN SALIBANDYLIIGASSA JA  LISÄKSI HALUAMME ONNITELLA LAPPEENRANNAN VEITERÄÄ JÄÄPALLON SUOMENMESTARUUDESTA.

VOITOLLA PRO VARMISTI SIJOITUKSEN KOLMEN JOUKOSSA JA KOTIEDUN PUDOTUSPELIEN ENSIMMÄISELLE KIERROKSELLE. SEURAAVAKSI NAISTEN LIIGAPELIT JATKUVAT LAUANTAINA RUNKOSARJAN PÄÄTÖSKIERROKSELLA JYVÄSKYLÄSSÄ.

PLAYOFFIEN PUOLIVÄLIERÄ PÄIVÄT, pelataan paras viidestä:

LA 24.3 Arkadia-Halli, Sähköä ilmassa Superlauantain muodossa Klo:17.00, Arkadiassa kyseisenä päivänä kaksi pudotuspeliottelua, C-tytöt aloittavat  klo 13.30

SU 25.3 Vieraspeli

KE 28.3 Arkadia-Halli Klo: 18.30

TARVITTAESSA:

LA 31.3 Vieraspeli

SU 1.4 Arkadia-Halli Klo:17.00

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA