UUTINEN | SB-PRO

11.03.2018

C-tyttöjen SM-sarjaraportti Jyväskylästä

Pron C-tytöt varmistivat runkosarjan 3. sijan ja kotiedun kahden viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin Jyväskylässä sunnuntaina!

Sunnuntain Pro C:n teemat:

⇒ Lähdettiin hakemaan se yksi voitto, joka varmistaa paikan ja se otettiin tyylikkästi!

⇒ Lataus katosi hiukan sarjan päätöspeliin, mutta myös vastustaja pelasi hienosti!

⇒ Joukkueen 1. tavoite on täyttynyt!

Tästä lähtee käyntiin sarjasijoituksen jo varmistanut ottelu

Pron lataus päivän ensimmäiseen otteluun oli huipussaan, vastassa naapurit Espoosta ja tiedossa oli jälleen kerran tasainen peli, joka ratkeaa suuntaan tai toiseen vasta ottelun lopussa. Ensimmäinen vaihto ja heti Espoo onnistui voittamaan päätytaistelun ja pallo Pron maaliin, oliko latausta siis liikaakin vai onnistuiko omassaan Northen Stars vielä paremmin. Tämän jälkeen erä eteni hienoisesti Pron hallinnassa, mutta laukaukset suuntautuivat ohi tai yli maalin, vastaavasti Starsilla oli yksi erinomainen vaihto, jossa riistivät pallon kolmesti ja pääsivät myös aina laukaukseen saakka.

Toisessa erässä aukesivat maalihanat

Toinen erä aukaisi myös Pron maalitilin, ensin Neea Mustolan agressiivisen karvauksen seurauksena pallo ajatuu maalin eteen unohtuneelle Isa Lindholmille, joka nostaa läheltä ylös tasoituksen. Heti perään NS ottaa taas johdon, mutta vain hetkeksi, jonka jälkeen iskevät Erika Hakulinen syöttäjänä ja Menna Rissanen maalintekijänä suoraviivaisesti hienosta hyökkäyksestä, joka alkoi jo omasta päädystä puolustuksen toimesta. Tämän jälkeen jälleen hyvä hyökkäys puolustuksen avattua Minka Kosonen vauhtiin, joka jatkaa Annukka Lönnrotille ja tilanteeksi 3-2.

Jännitystä loppuun saakka!

Kolmas erä jatkui tasaisena ja ajassa 40.00 Minka saa harhasyötön lapaansa ja tarkka laukaus muuttaa tilanteeksi jo 4-2. Northern Stars nousee vielä kerran ylivoimalla vapaalyönnistä, mutta ottelun lopun Pro pelaa vahvasti ja neljä sekuntia ennen loppua Ada Riiali viimeistelee maalin edestä Neean hyvästä esityöstä loppunumeroiksi 5-3.

Classic osoitti jälleen vaarallisuutensa

Classic peliin tehtiin pieniä kokeiluja ja ehkä joukkueessa näkyi pieni henkinen väsymys, mutta silti nuorelle Tampereen ryhmälle tunnustus hienosta pelistä, jota Classic vei etenkin ensimmäisessä erässä selvästi, mutta Maria Viitala torjui jälleen kerran erinomaisesti. Toisessa erässä Pro näytti jo karkaavan voittoon Annukan ja Riikka Jouppilan maaleilla, syöttäjinä Minka ja Reetta Suontausta, mutta Classic ei taipunut. Classicin vahva ykköskenttä Janina Rinteen johdolla teki kaksi maalia ja varmisti tamperelaisille pisteen ottelusta. Viimeiseen reiluun minuuttiin Pro haki vahvasti voittoa, mutta kova painostus ei tuottanut maalia tällä kertaa ja näin vähintään ansaittu tasapeli jäi voimaan Classicin kannalta.

Tunnelmat NS pelin jälkeen olivat maltilliset

Wirmolle voitto ja tasapeli

Wirmo haki päivän avauspelissä selvän voiton O2:sta ja Erika Kosken 5 maalia lähes samoilta jalansijoilta oli kova näyttö Olivia Pietilän syöttäessä näistä neljä ja tehdessä myös yhden maalin. Toisessa pelissään Wirmo lepuutti hiukan joitain “tähtiään”, mutta lopussa haki vielä tasapelin Steelersiä vastaan, tästä kuitenkin Steelesille tärkeä piste pirteän esityksen jälkeen. Toisessa ottelussaan Steelers tarvitsi voittoa varmistaakseen paikan suoraan pudotuspeleihin ja sai tässä myös apua TPS:ltä, jolle vain voitto riitti edes teoriassa pitää mahdollisuudet elossa. Lopun uhkapeli kostautui ja 1-1 tasapeli kääntyi Hämeenlinnan ryhmän voitoksi.

PSS haki kaksi vakuuttavaa voittoa

PSS:n vauhti oli odotetusti liikaa tänäänkin ja kaksi selkeää ansaittua voittoa kruunasivat joukkueen hienon runkosarjan. Päivän peleissä Matildat Holmströn ja Rytkönen ahnehtivat maaleja ja osoittivat näin hyvää kuntoa pudotuspeleihin. ErVi otti voiton Classicista, mutta ei helpoimman kautta, tasaisessa ottelussa ei puolustupeli ollut prioriteettinä ykkönen. Loppunumerot peräti 8-6, mutta yleisö varmasti nautti maalikimarasta. ErVillä taisi myös paras terä kadota ensimmäiseen peliin ja merkityksettömässä pelissä Porvoo otti suurinumeroisen voiton.

OLS myös pudotuspeleihin, mutta karsintojen kautta

OLS joutuu pelaamaan vielä karsinnat varmistaakseen oman pudotuspelipaikkansa, kuten myös Classic. Veera Moilasen neljä maalia riittivät vauhdittamaan joukkueen tasapeliin TPS:n kanssa ja O2 kaatui jo selvemmin numeroin 6-1. Näin runkosarja on pelattu ja reilun viikon päästä varmistuvat puolivälieräparit.

Pron ensimmäinen tavoite on valmis ja työ kohti toista tavoitetta ja sen onnistumista alkaa tiistaina

Kuten kaikki kautta jatkavat joukkueet, niin myös Pron C-tytöillä on tavoitteena pelata kauden parhaat pelit 24.3 alkavissa pudotuspeleissä. Nyt kiitämme joukkuetta hienosta runkosarjasta, joka ei tullut helpoimman kautta. Samalla myös kiitos kaikille muille SM-sarjajoukkueille, kuten myös Jyväskylään ihan kelpo järjestelyistä. Pro jatkaa viikon päästä lauantaina B-tyttöjen kilpasarjan peleissä ja sunnuntaina vielä Arkadiassa pudotuspeleihin valmistavalla harjoitusottelulla.

PSS OLI RUNKOSARJAN PARAS JOUKKUE JA ONNITTELUT PORVOOSEEN TÄSTÄ!

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA