UUTINEN | SB-PRO

09.03.2018

C-tyttöjen SM-sarja jatkuu Jyväskylässä

Kuukauden tauon jälkeen palavat C-tytöt SM-sarjan pariin ja kierroksen järjestävänä seurana toimii tällä kertaa O2 Jyväskylästä. Viimeiset kaksi kierrosta ratkaisevat vielä useita sijoituksia sarjassa, joten odotettavissa jälleen tasaisia pelejä ja varmaan myös muutamia yllätyksiä.

Pron C-tyttöjen teemat Palokan Koulukeskuksessa 11.3 ovat:

⇒ Tavoitteena kauden parhaat pelit ennen pudotuspelien alkua! 

⇒ B-tyttöjen peleissä saatu hyviä harjoituspelejä alle!

⇒ Sunnuntaina tavoitteena varmistaa runkosarjan kolmas sija!

Kuva SB-Pro. Mitä useampi kokki, sitä parempi soppa! Täytetty taco kuitenkin nyt. Kuva naisten Liigapelistä.

Kaksi sarjapeliä jäljellä ja tavoitteena on varmistaa runkosarjan kolmas sija

Sunnuntain vastustajat ovat Northern Stars ja Classic, joten odotettavissa on kaksi kovaa taistelua ja Pro ei tule saamaan mitään ilmaiseksi. B-tyttöjen kilpasarjassa joukkue pelasi vajaalla joukkueella viime viikonloppuna osin erittäin hyvällä tasolla ja tästä on tietysti tarkoitus nostaa nyt yhden askeleen paremmaksi. Pudotuspeleihin on aikaa vain kaksi viikkoa, jolloin oman pelin pitää olla jo lähes parhaimmalla tasollaan. Yksi voitto sunnuntaina varmistaisi runkosarjan kolmannen sijan ja se on tällä hetkellä selkeä tavoite.

Northern Stars on ollut koko kauden vaikea vastustaja Prolle

Pelit Espoon tähtiä vastaan ovat kaikki olleet äärimmäisen tasaisia ja sunnuntai tuskin muuttaa tilannetta. Kumpikin joukkue osaa pelata kurinalaisesti ja vähämaalinen ottelu ei yllätä. NS pystyy nousemaan sarjassa vielä sijalle 3, mutta myös sijoitukset 4. tai 5. ovat myös vähintään yhtä mahdollisia.

Kuva SB-Pro. Maria Viitalan päättäväinen ilme on ollut vastustajille haaste!

Classic on ehdottomasti sarjan yksi eniten peliään parantaneista joukkueista

Classic on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa, mutta onko sijoitus 6., 7. vai 8., kaikki on auki vielä tältä osin. Classic tarvitsee pisteitä sunnuntaina, joten ei ole vaikeaa arvata, millä intensiteetillä nuori ryhmä tulee peleihin. Se mitä Pro tarvitsee kummassakin pelissä on kurinalaisuus pelaamisessa, jonka joukkue myös osaa, mutta joskus se liika into näkyy vielä pelissä, mikä on täysin ymmärettävää ja osaltaan tyttösalibandyn ”suola” (miksei myös poikien!).

SBS Wirmo ottaa sunnuntaina kaksi voittoa, mutta jää runkosarjan kakkoseksi

Wirmon mahdollisuudet runkosarjan voittoon laskivat merkittävästi joukkueen hävitessä Tampereella Prolle. Mynämäen todella taitava ryhmä tulee Jyväskylään hakemaan voittoja ja ottaa ne myös. Kotijoukkue tulee taistelemaan kovalla sykkeellä, mutta ylivoiman edessä taipuu lopulta selvästi. Steelers pystyy tasaiseen peliin, mutta Wirmon maalinälkäiset pelaajat Pietilöiden johdolla tekevät kuitenkin tarvittavat maalit ja toisaalta herää kysymys, keskittääkö Steelers päivän toiseen otteluunsa kaikki panokset?

Steelers vastaan TPS on ottelu suurella panoksella

Steelersin toinen peli TPS:n kanssa on äärimmäisen tärkeä molemmille. TPS:n ainoa mahdollisuus jatkopaikkaan on voittaa kyseinen ottelu, samalla peli on Steelersille päivän toinen, joten pieni etu on ehkä tältä osin turkulaisilla. Toisessa pelissään TPS kohtaa OLS:n ja vain voitto kelpaa myös tästä pelistä ja miksei se ole myöskin mahdollinen. Oululaisilla on mahdollisuus varmistaa oma jatkopaikkansa runkosarjan päätteeksi O2:n pelissä, mutta kotikentällään Jyväskylän ylpeys ei taatusti anna mitään ilmaiseksi. Mitä vain voi siis tapahtua vielä pudotuspelijoukkueiden suhteen.

PSS tulee varmistamaan runkosarjan voittonsa

PSS on ehdottomasti ollut sarjan tasaisin joukkue, vaikka ei kuitenkaan ilman pieniä notkahduksia. Silti uskouskomme, että PSS ei jätä mitään sattuman varaan, vaan voittaa ottelunsa Northern Starsia vastaan ja samalla voittaa runkosarjan. Toisessa pelissään vastustajaksi PSS saa ErVin ja tämä on täysin ennalta arvaamattomissa, tässä saattaa kohdata mahdollisesti myös tuleva välieräpari, joten kumpikaan ei anna tässä vaiheessa toiselleen henkistä yliotetta.

EräViikingit aloittavat sunnuntain Classicin kanssa

Helsinkiläiset saavat Classicista täyden haasteen sunnuntaina ja joutuvat täyden päivätyön eteen, silti ennustetaan ErVille tässä voittoa ja kahta pistettä. PSS saa mielestämme edun saadessaan huilata ennen joukkueiden keskinäistä kohtaamista ErViä enemmän, mutta silti kentällä se ei tule näkymään, vaan tiukka taisto on tässäkin edessä.

Kuva SB-Pro. Menna Rissasen juonnikkuutta tarvitaan myös sunnuntaina

Sunnuntaina ratkaistaan siis pudotuspelijoukkueita ja kahdelle on tulossa vielä ylimääräinen karsinta ennen varsinaisia ”pleijareita”. Kaksi joukkuetta joutuu jo valitettavasti lopettamaan kautensa. Jyväskylässä nähdään toivotamme kaikille hyvää salibändysunnuntaita!

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa