UUTINEN | SB-PRO

13.02.2018

SB-Pron Liiganaisten valmennus vahvistuu

Tiedote 13.2.2018

SB-Pron Liiganaiset saavat tulevalle kaudelle maalivahtivalmennukseen lisää resursseja Toni Variksen tehdessä sopimuksen Pron kanssa tulevasta kaudesta.

SB-Prolla on tällä hetkellä riveissään maailman 1. maalivahti, mutta myös monta hyvää nuorta maalivahtia. Tiltu Siltanen on noussut kauden aikana omalle tasolleen maailman huipulla, Ira Moilanen pelaa U-19 maajoukkueessa, Jannika Kiiski on myös ikäluokkansa parhaita maalivahteja, Maria Viitala on C-tyttöjen ehdottomia ykkösmaalivahteja ja lisäksi Nuppu Tikkakoski 04-synteneissä ikäluokkansa parhaimmistoa. Lisäksi seurassa on lupaavia nuoria maalivahteja niin tytöissä kuin pojissa.

SB-Pro on maalivahtivalmentajille mielenkiintoinen mahdollisuus

Aake Kettunen on toiminut seurassa maalivahtivalmentajana ja jatkaa tehtävässään entistä motivoituneempana. Aakella on kokemusta myös maajoukkueen maalivahtivalmennuksesta ja lisäksi useita mielenkiintoisia projekteja takana, kuten esim. maalivahtivalmennus Venäjällä, joten tietoa löytyy riittävästi viedä maalivahteja eteenpäin.

Aake Kettunen ja Toni Varis ovat tehneet yhteistyötä runsaasti jo ennestään ja nyt he jakavat päävastuun Liigan sekä koko seuran maalivahtivalmennuksesta. Aaken ja Tonin ajatusmaailma valmentamiseen on hyvin samankaltainen, joka antaa loistavan mahdollisuuden kehittää huippumaalivahtejamme vielä entistä paremmiksi.

”Tilanne on sikäli poikkeuksellinen, että meitä on kaksi erittäin vahvaa osaajaa. Kaksi silmäparia ja pystytään keskittymään eri erityisalueisiin entistä paremmin. Myös kahden valmentajan tapauksessa aikaresurssit kohtaavat paremmin. Tonin rooli on enemmän olla päivittäisessä tekemisessä mukana ja itse olen varmaan enemmän taustalla katsomassa suuria linjoja ja teen tiimityötä Tonin kanssa, unohtamatta omaa roolia myös kentällä valmennettavien kanssa.

Tarkoitus on käyttää nyt myös enemmän aikaa muidenkin, kuin Liigamaalivahtien valmennukseen ja koordinoida sitä entistä paremmin. Tarkoitus on myös rakentaa koko seuraa ajatellen toimiva maalivahtivalmennusorganisaatio, jotta koko seuran tasolla pystymme varmistamaan niin maalivahtien kuin maalivahtivalmentajien  maksimaalisen kehityksen. Tavoitteeni on, että seuran maalivahtivalmennus ei löydä vertaistaan.

Tonin kanssa yhteistyö on tuttua FBA:sta, maajoukkueista, minä TU19 – ja Toni TU16-tyttömaajoukkueessa sekä Goaliebase –valmentajina, joten yhteinen sävel löytyy jo nyt”  – Aake Kettunen, SB-Pro Liiganaisten maalivahtivalmentaja

Kuva SB-Pro. Aake Kettunen SB-Pro Liigan maalivahtivalmentaja

Toni Varis liittyy ensi kaudella Prohon  ErVin poikien B ja C ikäluokan maalivahtivalmentajan paikalta

”Tämä on mahtava mahdollisuus päästä tekemään yhteistyötä huippuveskareiden kanssa. Tyttö- ja naissalibandy ovat olleet aina lähellä sydäntä ja on hienoa päästä tekemään sitä nyt täysipainoisesti . Aaken kanssa useasti puhuttu että olisi hienoa päästä valmentamaan yhdessä seuratasolla  ja nyt siihen avautui kongreettinen mahdollisuus . Myös SB-Pron olosuhteet uuden hallin myötä ovat ehdottomasti yksi merkittävä tekijä siinä, että haluan olla kehittämässä juuri SB-Pron maalivahteja jatkossa.

Liigaympyrät ovat omalla tavallaan uutta ja nyt joutuu myös itse opettelemaan uusia asioita, mikä on aina motivoivaa. Aaken kanssa tulemme suunnittelemaan kuinka yhteistyöstä saadaan paras mahdollinen lopputulos, kuten myös tietysti päävalmentaja Matti Kaipion kanssa. Toivon tietysti, että saan  vastuuta  mahdollisimman paljon. Maalivahtien työhän ei ole pelkästään maalivahtien tekemistä vaan yhteistyön rakentamista joukkueen ja koko kentällisen kanssa. Tämän kokonaisuuden kehittäminen on mieluinen haaste.

Vaikka olen nyt jo mukana Goaliebase toiminnassa, FBA:ssa ja Maajoukkuetien toiminnassa, TU 16 maajoukkueen kanssa, niin onhan tämä loistava mahdollisuus myös kehittää itseään. Odotan todella paljon tältä yhteistyöltä ja yritetään yhdessä rakentaa entistä parempaa tulevaisuutta koko seuralle.”  – Toni Varis, SB-Pron Liiganaisten ja junioreiden maalivahtivalmentaja kaudelle 2018/2019

Kuva SB-Pro. Toni Varis, SB-pron maalivahtivalmennus kaudella 2018/2019

Tervetuloa Toni mukaan SB-Pron toimintaan ja on hienoa saada sinut mukaan osaavaan ryhmäämme!

 

 

 

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa