UUTINEN | SB-PRO

10.02.2018

C-tytöille täydet pisteet SM-peleistä Tampereelta

C-tyttöjen SM-runkosarjan toiseksi viimeinen sarjakierros pelattiin Classicin emännöimänä Vuoreksen komeassa liikuntahallissa Tampereella – kiitokset Classicille hyvin sujuneista turnausjärjestelyistä!

C-tyttöjen Pro-teemat ennakkoon lauantaille:

⇒ Lähdetään rohkeasti haastamaan Wirmoa, jolla alla ennen lauantaita jo 12 ottelun  voittoputki

⇒ Kauden aikana pelattu tasaisia OLS-pelejä – saavatko ne jatkoa?

⇒ Kapealla rosterilla joudutaan lähtemään peleihin – tyttöjen fysiikka ja henkinen kantti puntariin

 

SB-Pro – SBS Wirmo

Wirmo oli aamun avausottelussaan kasvattanut voittoputkensa jo 13 pelin  mittaiseksi kaatamalla EräViikingit tasaisessa taistelussa lopulta lukemin 5-2. Pron riveistä tiedettiin viikolla jo olevan poissa kaksi peluria, mutta torstaina ja perjantain aikana menetettiin vielä toinenkin kaksikko, joten Tampereen peleihin lähdettiin 11 kenttäpelaajan voimin.

Ottteluun saatiin lentävä lähtö, kun jo toisen minuutin alkuun Erika Hakulinen onnistui yllättämään maalivahti Sara Kosken Jessica Luomakosken syötöstä. Erän loppuun Wirmon Olivia Pietilä kommenettiin kaksiminuuttiselle, mutta toiseen erään jatkunut ylivoima ei tuottanut lisämaaleja. Pallonhallinta pysyi ottelun edetessä mynämäkeläisillä, mutta Pron pelisuunnitelma piti erinomaisesti ja laatupaikoille vastustajaa ei juuri päästetty. Toki maalipaikkojakin tuli, mutta Maria Viitala hoiti ne mallikkaasti. Erän kymmenennellä minuutilla Pro-kapteeni Riikka Jouppila riisti pallon vasemmassa laidassa keskiviivalla ja purjehti läpi kentän – päätteeksi maukas harhautus ja pallo reppuun, toiselle erätauolle päästiin kahden maalin  johtoasemassa.

Wirmon viimeisen erän rutistuksia on ehditty kokemaan itsekin ja nähty niiden teho myös muita vastustajia vastaan – nyt tehtiin kaikki voitava, että viimeinenkin erä saataisi pidettyä paketissa. Täysin siinä ei onnistuttu ja vajaan viiden minuutin jälkeen Wirmo oli takonut pelin tasoihin, maalareina Eerika Koski ja Emilia Petilä.

Joukkue kuitenkin kokosi itsensä erinomaisesti ja pääsi takaisin peliin mukaan. Kruununa kolmannen erän taistelulle saatiin ajassa 39:07, kun avausmaalin järjestäneet Jessica ja Erika vaihtoivat nyt osia ja Jessica ampui ottelun voittomaaliksi jääneen 3-2 -osuman. Erän loppuun Wirmo käytti aikalisänsä ja yritti tasoitusta vielä kuudella kenttäpelaajalla, mutta se jäi tekemättä – näin sarjakakkosen komea voittoputki tuli vihdoin päätökseen ja pisteet lähtivät Nurmijärvelle. Maalivahtien torjunnat ottelussa olivat (Viitala – Koski) 16-9.

#69 Jessica Luomakoski oli pirteällä pelipäällä

 

OLS-pelissä molemmilla haussa tärkeät pisteet

OLS oli avannut päivänsä hyvällä taistelulla sarjakärki Porvoota vastaan. Tuloksena lopulta tappio 2-4, mutta eväitä oli vielä 2-3 tilanteessa tasoitukseen, kun pallo saatiin useampaankin otteeseen vaarallisesti PSS:n maalille.

OLS pääsi Prota vastaan  johtoon tasan kahden minuutin kohdalla, kun Jemina Haikosen laukaus kimposi takaraudasta pitkälle takaisin  kentälle – selvä ja komea maali ja näin Pro oli ensimmäistä kertaa päivän aikana tappiolla. Komea oli myös Pron tasoitus, kun vajaan viiden minuutin kohdalla Henriikka Väistö nousi pakinpaikaltaan ja pamautti tasoituksen takaylänurkkaan. Vaparikuviosta Minka Kosonen järjesteli paikan Riikka Jouppilalle, joka nasautti johtomaalin ja pysäytti kellon aikaan 9:15. Oman pään merkkaukset menivät suhteellisen piapariksi erän lopussa, kun Veera Moilanen pääsi siirtämään pallon käytännössä tyhjään maaliin ja peli jälleen tasan.

Toisessa erässä molemmat onnistuvat maalaamaan kertaalleen – ensin Pron Menna Rissanen Reetta Suontaustan  syötöstä (23:26) ja perään OLS Ella Riikosen toimesta – jälleen verrattain sekavan Pron  oman pään pelaamisen seurauksena (28:01). Kahden erän jälkeen maalit siis tasan 3-3, mutta torjunnat Pro/Viitala peräti 14 ja OLS/Emmi Puusaari vain kolme.

Ada Riiali ratkaisi pisteet Prolle

Viimeisessä erässä paikkoja oli molemmilla ja pallo kävi myös useamman kerran tolpissa ja ylärimoissa. Pron aikalisä käytettiin ajassa 43:11 ja sen aikana tehtiin pelisuunnitelma viimeisille hetkille. OLS kuitenkin oli keittänyt omat käärmekeittonsa ja vääntö jatkui tasaisena. OLS otti vielä oman aikalisänsä 29 sekuntia ennen loppua ja sen aikana Pron valmennus päätti vielä kokeilla loppuun uutta ryhmitystä ja selkeää maalintekokuviota. Pallo saatiinkin  riistettyä sisäänlyönnin saaneilta oululaisilta ja sovitun kuvion jälkeen Reetta Suontausta sai sen toimitettua Ada Riialille maalin eteen, joka onnistui heiluttamaan verkkoa vain viisi sekuntia ennen päätössummeria. Jännittävä lopetus pelille, joka ei kyllä rehellisyyden lisäksi missään vaiheessa ollut Pron hallinnassa. Hattu päästä oululaisten tsempille, joka jatkui aivan viimeiseen sekuntiin saakka. Viimeisessäkin erässä torjuntoja enemmän Pro-päässä (7-3).

Saldona täydet neljä pistettä kahdesta hyvin erilaisesta pelistä

Pro saa luonnollisesti olla tyytyväinen päivän pistesaldoon saatuaan täydet neljä pistettä tuomisiksi takaisin Nurmijärvelle. Wirmo-pelissä onnistuttiin loistavasti pitämään Wirmon pelinrakentelu kaukana maalista, vetoja blokattiin oikea-aikaisesti ja pelin lopulta ratkaisseissa kaksinkamppailutilanteissa koko joukkue pelasi vahvasti.

OLS-pelissä ei onnistuttu toteuttamaan alkuunkaan sitä pelitapaa, jota tavoiteltiin. Tästä tietysti kuuluu oma kunniansa myös OLS:lle, joka onnistui tekemään Pron pelinrakentelun vaikeaksi. Maalipaikkansa Pro kuitenkin käytti tehokkaasti ja tietysti osoitus loppuusaakka pelaamisesta oli voittomaalin tekeminen viimesekunneilla.

Maria Viitala – varmat otteet Pron maalilla jatkuivat

Kaikki pelaajat voidaan laskea päivän onnistujiksi. Erityismaininnan kuitenkin ansaitsee Maria Viitala, joka jatkoi mahtavia esityksiään Pron maalilla. Puolustuksessa Ada Riialin otteet etenkin Wirmo-pelissä olivat erinomaiset ja tietysti kirsikkana kakussa oli OLS-pelin voittomaali. Hyökkäyksessä tasapainoisimman esityksen päivän peleissä tarjoili Riikka Jouppila, joka myös onnistui tekemään kaksi tärkeää maalia.

 

Muissa otteluissa odotettuja tuloksia – sekä vihdoin O2-voitto!

Aamun avauspeliä oli ennakoitu paitsi tasaiseksi, myös molemmille erittäin tärkeäksi ajatellen runkosarjan kuudetta sijaa ja suoraa playoff-paikkaa. Sellainen siitä kehkeytyikin – Classic karkasi kahdessa erässä 2-0 -johtoon, mutta viimeisessä Steelers tuli mukaan taistelemaan voitosta. 3-3 -tilanteessa pistejako näytti jo mahdolliselta, mutta Classic sipaisi vielä voittomaalin ja vie näin tärkeät pisteet.

PSS selvitti siis OLS:n 4-2 ja Steelersin toisessa pelissään peräti 11-1 – siinä pelissä hämeenlinnalaisten paras yritys taisi kuitenkin olla jo hiipunut ja Porvoo sai pisteet suhteellisen helposti.

EräViikingit jäi Wirmoa vastaan siis pisteittä häviten 2-5, mutta nappasi odotetusti kaksi pistettä TPS:ltä samoin lukemin 5-2. Northern Stars vei odotetusti täydet pisteet voitoilla O2-Jyväskylästä 6-0 ja TPS:stä 6-2. Näin se nousi sarjataulukossa tasapisteisiin (20) EräViikinkien kanssa ennen kahta viimeistä kierrosta. Molemmat ovat kolme pistettä jäljessä Prota (23) ja kärjessä oleva kaksikko on muilta karussa (PSS 29, Wirmo 26). Wirmon Pro-tappio tarkoitti, että PSS:n osakkeet runkosarjan voiton suhteen kohenivat selvästi.

Illan päätösottelussa saatiin päivän tulospommi, kun nuori ja pirteästi koko ajan pelannut O2 sai vihdoin sarjassa avauspisteensä – ja komeasti 5-3 lukemin Classicista! Joukkue karkasi jo 5-1 -johtoon, eikä Classicin kiri riittänyt kuin  kahden maalin kavennukseen.

Tämä tulos tarkoitti, että taistelu kuudennesta sijasta jatkuu edelleen  tiukkana. Kun neljä pistettä on kaikille vielä jaossa, on tilanne sijoilla 6-9 seuraava:

6. Classic     12p (SB-Pro, ErVi)
—————-
7. Steelers   11p (Wirmo, TPS)
8. OLS        10p  (TPS, O2-Jkl)
—————
9. TPS          7p (Steelers, OLS)

 

Jos tässä vaiheessa pitäisi veikata, niin OLS:lla on parhaat mahdollisuudet ottaa täydet pisteet ja nousta 14 pisteeseen. Se riittänee Steelersin ohittamiseen ja silloin on ratkaisevaa, onnistuuko Classic saalistamaan pisteitä omilta vastustajiltaan. No, kaikki nuo pelit vielä pelaamatta ja niitä ehditään spekuloimaan vielä moneen kertaan tässä tulevien viikojen aikana 😉

CSM-sarjan päätöspelit pelataan Jyväskylässä 11.3. ja silloin Prolla vastassa Northern Stars (avauskierroksella 3-3) ja Classic (3-2). Tasaisia pelejä noista tulevista otteluista on helppo ennustaa nytkin – Pro ja Northern Stars ratkaisevat EräViiikinkien kanssa sijat 3.-5., se on jo nyt selvää ja Classicilla siis panoksena tuo kuudes sija.

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa