UUTINEN | SB-PRO

08.02.2018

C-tyttöjen SM-sarja jatkuu 10.2 Tampereella

10.2 Vuoreksen liikuntahalli Tampere C-tyttöjen SM-sarjaa

Vuorossa jälleen mielenkiintoinen viikonloppu C-tyttöjen SM-sarjassa ja runkosarjan lähestyessä loppuaan ovat kaikki pelit entistä tärkeämpiä. SB-Pro valmistautui viikonloppuun pelaamalla B-tyttöjen kilpasarjaa Ruskeasuolla tuloksena kaksi voittoa.

Pron C-tyttöjen teemat lauantaina:

⇒ Kuinka saada hyvä vire jatkumaan edellisistä peleistä?

⇒ Onko Wirmoa mahdollista pysäyttää?

⇒ OLS:n kanssa ollut tasaista ja samaa luvassa tälläkin kertaa!

Prolla hyvät pelit viikko aiemmin Helsingissä ja tarkoitus on edelleen parantaa tästä!

B-tyttöjen kilpasarjassa kaatui ensin Northen Stars hyvän esityksen jälkeen ja myös Eräviikinkien Akatemia hyvin vaiherikkaassa pelissä. Aivan täyttä joukkuetta ei Pro saanut silloin mukaan ja sama riski on tälläkin kertaa, mutta tasaisesta joukkueesta on hyvin löytynyt korvaajia ja uusia vastuunkantajia.

Kuva SB-Pro. Maria Viitala, Reetta Suontausta ja Ada Riiali ovat suuressa roolissa lauantaina

Lauantaina vastassa ensin Wirmo

SBS Wirmo on ollut parhaimmillaan todella vahva joukkue. Syksyllä Pro laittoi hyvin vastaan ja ottelu ratkesi vasta lopussa Pron otettua maalivahdin pois ja hakiessa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Millä sitten Wirmon ”juna” pysäytetään? Ainoa vaihtoehto lienee katkaista virrat junasta, mutta miten se siirretään salibandykentälle, siihen ratkaisua haetaan vielä loppuviikon treeneissä.

OLS saapuu pakkasien keskeltä bussilla Tampereelle

Oululaisille on luvassa jälleen raskas viikonloppu pitkine bussimatkoineen. Pro voitti syksyn kohtaamisen johdettuaan peliä jo selkeästi, mutta toisaalta menetti otteen pelin lopussa. OLS on koko kauden ajan osoittanut vaarallisuutensa ja sitä se tulee olemaan tälläkin kertaa. Hyvin taisteleva ryhmä, jossa muutama ikäluokan huippu omalla henkilökohtaisella taidollaan kantavat joukkuetta. Maalit ovat jääneet muutaman pelaajan varaan ainakin aiemmissa peleissä. Erittäin tasainen ottelu on luvassa tälläkin kertaa.

Classicilla todella tärkeät kotipelit

Turnauksen järjestävällä Classicilla on edessä todella tärkeät kotipelit. Paikka kuuden joukossa on edelleen mahdollinen, mutta vaatinee päivän ensimmäisestä pelistä voittoa samaa sijoitusta hakevasta Steelersistä. Tästä pelistä on helppoa ennustaa yhtä päivän tasaisimmista ja voittajaa ei uskalla arvata. Toisessa pelissään päivän päätteeksi Classic ottaa pisteet Jyväskylän tytöiltä, vaikka O2 tuleekin taistelemaan siitä ensimmäisestä sarjapisteestä isolla sydämmellä. Helmi Kokkonen ja Janina Rinne kantavat suuren vastuun tamperelaisten pelistä lauantaina.

Wirmo hakee edelleen runkosarjan voittoa

Wirmolla ei ole varaa menettää yhtään pistettä, mikäli haluaa säilyttää mahdollisuuden runkosarjan voittoon. Vastustajat ErVi ja Pro eivät ole helpoimmasta päästä, mutta kuten jo ennustin, niin tämän junan pysäyttäminen vaatii aika täydellistä onnistumista. Siihen ei riitä pelkästään Pietilän sisarusten maalihanojen sulkeminen, mikä jo itsessään on lähes mahdoton tehtävä. Veikkaus on siis, että myöskään ErVi ei taida tähän kyetä, mutta yllätykset ovat toisaalta lajin suola.

PSS:lle kelpaa vain runkosarjan voitto

PSS on pelannut hienon kauden ja tarvitsee neljä voittoa varmistamaan runkosarjan voiton. Viime kierroksella kone hiukan yskähteli, mutta yleensä tässä vaiheessa tehdään remontti ja uskon näin tapahtuneen myös Porvoossa. Steelers on joutunut panostamaan jo järjestävää seuraa vastaan ja huilannut PSS on nyt liian kova vastustaja. Toisessa pelissään PSS ottaa pisteet OLS:lta ja pelissää kannattaa seurata etenkin Mathilda Holmströmin hienoa liikettä, joka on johtanut myös loistavaan pistesaldoon sarjassa. Tukea löytyy myös muilta ketjuilta, mikä on ehdottomasti Porvoon vahvuus.

TPS:n viimeinen oljenkorsi on nyt käytössä

Mikäli TPS haluaa vielä pelata jatkopelejä, niin nyt pitää alkaa voittamaan otteluita. Joukkue on pelannut hyvin, mutta pistepussi ei ole kasvanut aivan odotetulla tavalla. Joukkue on jäänyt maalinteossa aivan liikaa Emilia Kurpan varaan ja nyt tarvitaan lisää onnistujia tällä rintamalla. Vastustajat eivät ole helpoimmasta päästä, ensin TPS kohtaa Ervin ja tämän jälkeen Northern Starsin, jotka kummatkin tarvitsevat pisteitä taistelussa kotiedusta välieriin. Tasaisia pelejä luvassa, mutta riittääkö TPS:n rutistus aivan loppuun saaakka?

Northern Stars taistelee vielä sarjan kolmannesta sijasta

Espoolaiset tulevat lauantaina hakemaan kahta voittoa, mikä pitäisi joukkueen mukana taistelussa sarjan kolmannesta sijasta. O2 ei riitä NS:lle ja uskon myös TPS:n kuitenkin häviävän perinteisesti tiukan pelin, joten Northern Starsin kannalta mahdollisen neljän pisteen jälkeen kaikki olisi vielä auki. Venla Airaksinen ja Oona Salo ovat vastanneet espoolaisten maaleista eniten, mutta potentiaalia siellä on monella muullakin pelaajalla.

Kuva SB-Pro. Jessica Jokisen taistelua Pro tulee tarvitsemaan viikonloppuna

Pudotuspelien kannalta lauantain pelit ovat monelle joukkueelle todella tärkeitä ja sijoitukset yhtä joukkuetta lukuunottamatta vielä avoinna. Odotettavissa on siis jälleen erittäin mielenkiintoinen kierros, jossa yllätykset ovat myös jälleen mahdollisia. Parasta C-tyttöjen salibandyä jälleen siis luvassa.

 

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA

XXL Seurakauppa