UUTINEN | SB-PRO

03.02.2018

B-tyttöjen kilpasarjan raportti Ruskeasuolta

3.2.2018 Ruskeasuo

Ruskeasuolla pelattiin pienen tauon jälkeen B-tyttöjen kilpasarjaa ja Pron C-tytöt vahvistettuna Messillä jatkoivat hyvää kauttaan nyt myös B-tytöissä. Tuloksena kaksi voittoa ja sarjan 2.sija tällä hetkellä tukevasti hallinnassa.

Pron B-tyttöteemat “Rusalta”:

⇒ Iloista hyökkäyspeliä kummassakin ottelussa!

⇒ Nuppu Tikkakoskelta hyvät pelit !

⇒ Vielä löytyy kuitenkin parannettavaa seuraavalle viikonlopulle!

Kuva SB-Pro. Milja Ronkainen pelasi hyvät ottelut vajaalukuisessa puolustuksessa

Syksyllä 4-2 tappio Northern Starsin B-tytöille, jota Pro läksi kääntämään voitoksi

Runsaasti joutui valmennus tekemään muutoksia edellisistä peleistä, kun hyökkäyksestä sentterin roolissa pelannut Annukka Lönnrot, laitahyökkääjänä pelannut Neea Mustola ja fyysisen hyökkäävän pakin roolin omaksunut Reetta Suontausta olivat kukin poissa. Reetan paikalla Milja Ronkainen pelasi hyvät pelit ja ykköskenttään Annukan tilalle siirtyi joukkueen ainoa B-ikäinen eli Melissa Rissanen. Ensimmäinen erä olikin lopulta yksi Pron parhaista tällä kaudella ja lukemat 2-0 olisivat voineet olla selvästi suuremmatkin. Iloista ja aktiivista hyökkäyspeliä läpi erän.

Toisessa erässä peli kääntyi Espoon hallintaan

Toinen erä oli taas vastaavasti Northern Starsin erä ja kolmas jälleen hyvin tasainen. Toisessa erässä Nuppu Tikkakoski otti isoa roolia maalillaan ja piti Pron johtoasemassa. Ottelun lopulla Northern Stars haki vimmatusti tasoitusta, mutta Pro kesti hyvin loppuun saakka ja käänsi edellisen kerran tappion tällä kertaa voitoksi. Pelistä pitää nostaa esiin myös ykköskenttä kokonaisuudessaan, joka viimeisteli kaikki kolme Pron osumaa Minka Kososen johdolla.

Toiseen peliin vastustajaksi EräViikingit Akatemia

Toisessa pelissä kokoonpanoa jouduttiin edelleen sekoittamaan lisää, kun ykköskentän sentteri Riikka Jouppila jätti pelin väliin. Ottelun ensimmäinen erä oli erikoinen, suorastaan hämmentävä. Kumpikin joukkue tuntui unohtaneen puolustusasenteen kotiin ja verkot soivat liian usein. Helppojakin virheitä molemmille joukkueille ja erän jälkeen komeilivat taululla Pro 6 ja ErVi 3.

Odotetusti puolustaminen tiivistyi toiseen ja kolmanteen erään

Kaksi viimeistä erää olivat tasaista pelaamista ja loppulukemat nyt Prolle 7-5 ja tuloksena neljä pistettä sarjataulukkoon lisää. Nostetaan tästä ottelusta esille Elli Mäenpää kahdella maalillaan ja kovalla yrityksellään.

Mikä oli sitten hyvää ja missä eniten parannettavaa?

Erittäin hyvää oli rohkea ja ennakkoluuloton hyökkäyspeli, hyvä asenne fyysisesti vahvempia joukkueita vastaan ja asenne kokonaisuudessaan koko joukkueelta. Selvästi haluttiin pelata myös katsomossa peliä seuranneille loukkaantuneille.

Parannettavaa jäi ehkä eniten ajoittain huonosti ajoitetuissa vaihdoissa ja myös siinä, että kentällisten vaihtorytmi ei tahtonut kestää koko ajan kasassa. Omasta päästä lähdöissä tarvitaan vielä huolellisuutta lisää ja tähän apua myös hyökkääjiltä oikea-aikaisilla ja oikeasuuntaisilla juoksuilla. Jos tässäkin nostaa kolmannen asian esiin, niin edelleen laukausten peittäminen vaatii asennetta lisää kevään koviin peleihin.

Kuva SB-Pro. Melissa Rissanen toi varmuutta C-tyttöjen peliin

Tästä on C-tyttöjen hyvä jatkaa kautta kohti Tampereen kierrosta ja toivotaan loukkaantuneille pikaista toipumista. Muuten ne Ruskeasuon uusitut kentät ovat selkeä parannus hallin olosuhteisiin!

MUKANA TOIMINTAA TUKEMASSA